Nå har TV 2 Sumo blitt en milliardbedrift: - Vi har virkelig flyttet oss

Har økt antallet TV 2 Sumo-kunder med flere hundre tusen abonnenter på tre år.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger

Denne uken kunne TV 2 gå ut med helt ferske tall på antall kunder av strømmetjenesten TV 2 Sumo, og de viser at kanalen har passert drømmegrensen på en halv million kunder. Det er 15.000 flere kunder mer enn sist gang TV 2 kommuniserte abonnementstallene i mars i år.

- Dette er en stor milepæl og viser at vi er på rett vei, sier TV 2s administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes.

Kanalen er dermed den største norske abonnementsorienterte strømmetjenesten. Ser en på dekningstallene til Kantar så er Netflix den største aktøren og med HBO, TV 2 Sumo og Viaplay på de neste plassene. 

- Vi har virkelig flyttet oss med TV 2 Sumo og det ser vi både i antall abonnenter og ikke minst i bruken av TV 2 Sumo. Ikke bare har vi rekord i antall abonnenter, men også rekord i antall minutter per abonnent. Folk bruker mer tid på TV 2 Sumo og det er utrolig spennende og inspirerende, sier Sandnes til Kampanje.

Les også: TV 2 Sumo passerer drømmegrense – har sikret seg en halv million kunder

Netflix desidert størst i Norge

 • 61
  Netflix
 • 33
  HBO Nordic
 • 25
  TV 2 Sumo
 • 22
  Viaplay
 • 12
  Dplay

- Flere programmer som bidrar

TV 2-sjef Olav Sandnes sier videre at det er flere programkonsepter som leverer kunder til strømmetjenesten det være seg både underholdning og sport. 

- På TV 2 Sumo så er det ikke slik at vi kun har én og én drager på innholdssiden. Det er summen av alt innholdet vårt som utgjør grunnen til at folk abonnerer på strømmetjenesten vår.

TV 2-sjefen trekker frem programmer som «Hjerteslag», «Skal vi danse», «Åsted Norge» og den nye humorserien «Farfar» med Sven Nordin som eksempler på programmer som gjør det godt i strømmeuniverset.

- Det er veldig mange kategorier som gjør at vi vinner frem og det er viktig når vi vinner og taper sportsrettigheter. Det er summen av det vi presenterer i tilbudet vårt som gjør at seerne blir værende som abonnenter og at nye kunder kommer til, sier han.

- Har oppstarten av Premier League vært viktig for å krysse grensen nå?

- Det er flere programkategorier som bidrar i tillegg til fotballen, men det også viktig å huske at vi har en organisasjon som også har blitt vesentlig endret de siste årene. Vi har bygget opp en kompetanse og en kultur for å lykkes med digitale satsinger og der TV 2 Sumo er den viktigste endringen. Dette er ikke et resultat av digitalorganisasjonen alene, men hele TV 2, sier han.

- Er det en fare for at det vil forsvinne mange kunder når Premier League går til Viaplay?

- Ser du på de kundene som har en totalpakke inkludert Premier League så bruker de veldig mye tid på annet innhold i tillegg til Premier League. Det er helt sikkert en del som ikke vil være abonnenter på TV 2 Sumo når vi om to år ikke lenger har Premier League, men det er ikke slik at vi står ribbet tilbake av den grunn. Vi har landslagsfotballen, Champions League, La Liga og veldig mye annen bra sport både på sykkel og ski. Med andre ord; Vi har fortsatt den unike bredden i innhold som gjør at så mange velger TV 2 Sumo, sier han.

Les også: Viaplay med Premier League-kupp - TV 2 mister den engelske toppfotballen

Det vi ser i dag er noe vi i 2016 ville sett på som en stor suksess for året 2020. Olav T. Sandnes, TV 2-sjef

La TV 2 Sumo-planer i 2016

TV 2 Sumo har lenge vært et satsingsområde i TV 2, men fikk et klart mandat da TV 2-ledelsen la en ny strategi tilbake i 2016 som gikk under navnet «TV 2 i 2020» og som hadde som mål å tredoble antallet TV 2 Sumo-kunder

- Har dere oppnådd målsetningene fra 2020-strategien?

- Det blir jo nesten aldri nøyaktig slik man tror. Den gangen trodde vi at vi skulle ha flere produkter på lavere priser og med andre typer abonnenter. Det vi ser i dag er noe vi i 2016 ville sett på som en stor suksess for året 2020. Vi har nå nesten utelukkende direkte abonnenter også ser vi at vi har en del nye, spennende vekstområder som for eksempel et svært lovende samarbeid med Altibox, sier han.

Kundetallene sitter alltid langt inne for strømmekundene å dele, men tidligere denne uken kunne Viaplay fortelle at de er på vei mot et oppjustert mål om å nå tre millioner kunder i Norden i løpet av året. Her har Viaplay, som HBO, imidlertid valgt en litt annen strategi enn TV 2 Sumo når de selger sine strømmeabonnement som via distributørene gjennom deres poengsystemer.

Selv om det er grunn til å tro at den nye rekorden i antall kunder er lavere enn det TV 2-ledelsen uttalte internt i 2016, kan det virke som om omsetningsmålene er nådd.

- Det var ikke ett mål, men summen av flere mål både i forhold til ulike typer abonnement og omsetning, men i sum så mener jeg vi er helt der oppe, sier Sandnes.

Har sikret seg en ny TV-milliard

I den nye strategien var det klart mål om å vokse markant med TV 2 Sumo og det ble høsten 2016 snakket internt i kanalen om et mål om 700.000 kunder uten at det noen gang ble bekreftet. Men med dagens kunderekord på 500.000 kunder har TV 2 hentet inn flere hundre tusen siden strategien ble meislet ut for fire år siden. 

Samtidig skulle TV 2 Sumo sikre den neste milliarden i omsetning i TV 2.

Les også: Full stans i TV 2-omsetning - nå jager Sandnes ny tv-milliard

Da mediekonsernet la frem sine tall for 2019 var omsetningen på rekordhøye fem milliarder kroner og etter det Kampanje har grunn til å tro er TV 2 Sumo nå blitt den milliardbedriften Sandnes og TV 2-ledelsen så for seg i 2016. 

- Vi kommenterer ikke regnskapstall, men har helt siden starten på 2020-strategien vært tydelige på at TV 2 Sumo skal være et nytt bein å stå på sammen med resten av virksomheten i TV 2. Der er vi med TV 2 Sumo nå, sier han.

- TV 2 Sumo vokser, men det gjør de andre aktørene også. Hva slags konkurranse er dette?

- Det er en konkurranse om folks tid og den blir bare større og større. Men der flere og flere av tjenestene finner sin nisje, gjør vi det omvendte og går til markedet med en helhetlig pakke med en tydelig norsk profil og en bredde ingen andre har. Det som gjør tilbudet vårt interessant og relevant er vi er tett på det norske samfunnet og har engasjerende innhold. Da kommer vi også til å ha vår plass i denne nye medieverden. Vår ambisjon er at alle skal finne noe de elsker på TV 2 enten det er på det linære eller på strømmetjenesten vår. Klarer vi det så tenker jeg vi har et godt lodd med oss inn i fremtiden.

- 500.000 kunder i dag, men hvor er taket for TV 2 Sumo?

- Det er et tak der ute og et av dem er de drøye to millioner husholdningene som finnes i Norge. Men det vesentligste for oss er at TV 2 Sumo sammen med vårt linære tilbud har en bred dekning og at vi jobber godt sammen med våre distribusjonspartnere for å sikre dette også fremover. Vi har ikke ett isolert mål på strømmetjenesten vår i dag som er uavhengig av det linære. Vi ser det i sammenheng.

Nå har TV 2 Sumo blitt en milliardbedrift: - Vi har virkelig flyttet oss