TV 2 fortsetter den digitale veksten og styrker posisjonen som den største norske abonnementsorienterte strømmetjenesten på markedet. I dag kan TV 2 fortelle at de har passert 500.000 betalende abonnenter.

- Vi øker fra uke til uke, og når vi nå passerer en halv million betalende abonnenter er det en stor milepæl. Dette er faktisk litt mediehistorie, sier administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 i en pressemelding.

Han forklarer tallene med at TV 2 «kjenner det norske folk og dets medievaner».

- Det er viktig når vi skal bite fra oss i kampen om nordmenns tid og oppmerksomhet. Vi undervurderer så absolutt ikke de multinasjonale strømmetjenestene, men vi besitter en kunnskap om det norske samfunnet og norske medievaner som de neppe kan kopiere, sier Sandnes.

Nylig kunne konkurrenten Viaplay gå ut med et oppjustert mål på tre millioner kunder ved utgangen av 2020 for hele det nordiske markedet. 

Ser en på dekningstallene til Kantar, så er Netflix den største aktøren og med HBO, TV 2 Sumo og Viaplay på de neste plassene. Kundetallene sitter lenger inn for aktørene å dele, men i dag kan TV 2 fortelle at de har passert drømmegrensen på 500.000 kunder.

Les også: - NRK har mest å frykte når Disney+ kommer til Norge

- Vi har gjort mye riktig
I tillegg har TV 2 Sumo passert én million seerminutter. Det er første gang på en og samme måned.

- TV 2 skal være tett på det norske folk med historier som engasjerer. Vi kan selvfølgelige ikke forvente at alle skal elske alt de ser på TV 2. Men en realistisk ambisjon er at alle skal kunne si at det er noe på TV 2s flater som de absolutt må ha. Oppnår vi det har vi gjort mye riktig, sier Sandnes.

Han viser også til egne undersøkelser som «viser at det er det helhetlige strømme-tilbudet som abonnentene setter mest pris på.

- Det er den norske underholdningen, seriene, nyhetene, dokumentarene og sporten som utgjør helheten på TV 2 Sumo og som skiller oss fra for eksempel de store globale aktørene. Det er ikke èn sjanger eller èn rettighet som gjør oss så store, det er den totale miksen av innhold, sier administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2.

Øker seertiden
Tall for august viser at den daglige seertiden hos TV 2 Sumo økte fra 111 til 115 minutter. Samtidig økte seertiden på direktekanalene på TV 2 Sumo med hele 20 prosent i august måned sammenlignet med samme måned i fjor.

- At våre abonnenter bruker mer og mer tid på TV 2 Sumo, betyr jo at de finner stadig mer relevant innhold. De ser mer nyheter blant annet gjennom Nyhetskanalen, de ser mer norsk underholdning og bruker mye tid på live-sport.  Så er det viktig å si at vi med dette ikke er fornøyde. Vi har spennende planer for nye måter å vokse på, forteller Olav T. Sandnes. 

Også Christian Birkeland som er digitaldirektør i TV 2, gleder seg over stadig flere TV 2 Sumo-rekorder. Han mener det er mange årsaker til den utviklingen vi nå ser, også hvordan TV 2 Sumo bygges opp.

- Det har skjedd veldig mye «under panseret» de siste årene. Det viktigste er hvordan du blir presentert innholdet i tjenesten. Her jobber algoritmer for å finne mest mulig relevant innhold for deg, samtidig som en redaksjon av kloke TV 2-hoder planlegger og presenterer innhold på litt forskjellige måter. Slik får vi vist frem nytt og attraktivt innhold i tillegg til det beste fra vårt rikholdige arkiv. Et herlig samarbeid mellom moderne teknologi og folk med sterk redaksjonell og publisistisk erfaring, sier Christian Birkeland.