Sportssjef Anne Tufte klar for nye oppgaver – se hvem som er favoritt til å ta over Nent-sporten

I mellomtiden setter Nent-gruppen inn en svensk sjef.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det har vært et dramatisk døgn i den norske tv-virksomheten til TV3- og Viaplay-eier Nordic Entertainment Group (Nent). I dag ble det kjent at nærmere 40 ansatte blir overtallige i tv-selskapet i en av de tøffeste nedbemanningsprosessene i en norsk medievirksomhet noensinne. I tillegg må også den Nent-eide radiokanalen P4 kappe seks hoder.

En av dem som forsvant tidlig ut av tv-konsernet er sportsjefen, Anne Tufte. Tufte kom til Nent fra TV 2 i november 2016. Hun har ikke kommentert sin egen avgang før nå, men allerede i starten av oktober skrev Kampanje at Tufte var på vei ut av selskapet. 

- Det stemmer at min situasjon ikke er relatert til nedbemanningen, sier Anne Tufte til Kampanje torsdag kveld i en e-post.

Om årsaken til avgangen sier sportssjefen følgende:

- Nent sentralt ønsker å rigge sportsavdelingen sin ledelse på en annen måte framover og vi har derfor blitt enige om å avslutte samarbeidet, sier Tufte.

Les også: 

- Ser frem til nye utfordringer

Det var i begynnelsen denne måneden at Kampanje kunne avsløre at Nent hadde besluttet en større omorganisering av den norske virksomheten med store konsekvenser for tv-delen av selskapet. Den første som forsvant var norgessjefen Vegard Klubbenes Drogseth. På samme tid ble det også kjent at Tufte sluttet.

- Jeg har hatt tre fantastiske år i Nent der jeg har hatt gleden av å jobbe med og utvikle flere store rettigheter sammen med dyktige og hyggelige kolleger. Jeg ser nå fram mot nye utfordringer, sier Tufte.

Noen av disse kollegaene var tidligere norgessjef Morten Aass, programdirektør Andreas Bakka Hjertø, kommersiell direktør Bjørn Erik Broady Aasebø, kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum og digitaldirektør Trygve Refvem som alle takket for seg i dag og har ryddet kontorpulten. Disse personene blir ikke erstattet i den nye Nent-organisasjonen.

Med store investeringer på rettighetssiden hva gjelder sport med investeringer i både håndball, langrenn og alpint ble imidlertid sporten skjermet fra de store kuttene og Nent-gruppen har tidligere bekreftet at en ny sjef for sporten i Norge skal på plass.

- Vi skal fortsette å investere i sportsrettigheter i verdensklasse og produsere disse til våre norske seere og vil bruke den tiden vi trenger for å sikre at vi finner den beste personen til å lede dette arbeidet i sportsdivisjonen i årene som kommer, sier kommunikasjonsansvarlig Nent-gruppen i Sverige, Nicholas Smith, til Kampanje.

Les også: 

Molven favoritt til å ta over

Flere kilder som kjenner Nent-gruppen peker nå på en klar kandidat til å ta over sporten på Nent og det er redaksjonssjef Sjur Molven som kom til Nent for fem år siden etter å ha jobbet 16 år i NRK. Kampanje får bekreftet at Molven blir værende i selskapet.

- Jeg har ingen kommentarer til dette, sier Molven.

I mellomtiden har Nent og den danske konserndirektøren for sport, Kim Mikkelsen, nå funnet en midlertid operasjonell sjef for sporten i Norge. Det blir svenske Cecilie Gave som frem til nå har vært Viafree-sjef.

- I tillegg til jobben som konserndirektør vil Kim Mikkelsen fungere som sportssjef i Norge. Gave blir sjef for det operasjonelle i Norge, sier Nicholas Smith.

- Er Molven en mulig kandidat til jobben som sportssjef i Norge?

- Vi begynner nå rekrutteringen av en ny sportssjef i Norge og vil vurdere både eksterne og interne kandidater, sier Smith.

Sportssjef Anne Tufte klar for nye oppgaver – se hvem som er favoritt til å ta over Nent-sporten