I dag bekrefter Nent-gruppen hvor mange ansatte som må forlate selskapet etter en omfattende omstillingsprosess. Det totale tallet endte på 45 mennesker, men det innebærer også seks fra radiokanalen P4, etter det Kampanje forstår. Totalt forsvinner dermed 39 ansatte fra tv-delene av selskapet.

Kampanje kunne allerede tidlig i oktober avsløre at mellom 30-50 mennesker måtte forlate mediekonsernet, og tirsdag kunne vi erfare at det endelige tallet ble 45.

Les også: 


Også hele ledergruppen forsvinner. Blant de mest profilerte lederne som nå forlater selskapet er programdirektør Andreas Bakka Hjertø, kommersiell direktør Bjørn Erik Broady Aasebø, kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum, digitaldirektør Trygve Refvem og tidligere Norges-sjef, Morten Aass. Tidligere har også Kampanje skrevet at sportssjefen Anne Tufte forlater selskapet. 

- Jeg fikk valget å gjøre andre ting i selskapet eller finne nye eventyr utenfor huset, og så valgte jeg det siste. Det er udramatisk, sier Aass til Kampanje.

- Har vært godt forberedt
Morten Aass overtok rollen som administrerende direktør for MTG Norge i 2017 etter å ha ledet studiovirksomheten til konsernet i en årrekke. Det siste året har han fungert som innholdsrådgiver for konsernsjef Anders Jensen i Nent.

- Er det litt rart eller vemodig å slutte?

- Jeg har vært en slags «wingman» og tenkt at det godt kunne hende at det ville lande som det gjorde, så jeg har vært godt forberedt. Det er alltid trist å miste hyggelige kollegaer, men jeg regner med at jeg vil finne det også andre steder, sier han.

- Har du i større grad enn de andre ansatte på det norske kontoret vært innforstått med hvilken retning selskapet skulle ta?

- Nei, den prosessen har jeg ikke vært en del av. Men at det kreves radikale grep for å ruste seg for morgendagen i en bransje som er i radikal endring, har jeg full forståelse for.

Les også: 


- Stolt av resultatene

Nent-gruppen meldte tidligere i høst at selskapet heretter skal organiseres etter funksjoner, og at det ikke lenger skal være en landbasert struktur.  Det går også utover kommseriell direktør Bjørn Erik Broady Aasebø som har vært i selskapet i fem år.

- Det har vært en svært morsom tid i tv-bransjen, med langt flere oppturer enn nedturer. Konkurransen er knallhard og man føler man spiller finale hver dag. Jeg må bare bøye meg i støvet over hvor mange flinke folk jeg har hatt rundt meg, og ikke minst det svært gode miljøet. Jeg er svært stolt av de resultater vi har oppnådd. Nå tar selskapet en ny retning og stafettpinnen blir levert videre, sier han.

Slutter:

Kommersiell direktør i Nent-gruppen Bjørn Erik Aasebø slutter i forbindelse med de kraftige nedbemanningene i mediekonsernet.

- Båten skal seile videre uten meg
Også Andreas Bakka Hjertø forsvinner. Han kom inn som en del av en ny ledergruppe høsten 2014, og har hatt ansvaret med å få en dramasatsning på beina samt utvikle norske underholdningsserier på skjermen. I dag kan Bakka Hjertø fortelle at det blir trist å slutte og forlate gode kollegaer. 

- Nå skal båten seile videre uten meg. Det blir trist å miste gode kolleger og se noen av de aller beste hodene i mediebransjen forlate Nent. Det blir rart å ikke jobbe side om side med de fantastiske folka som skal styre Viaplay, Viafree og lineær-tv inn i fremtiden - men det er på tide å gå videre, sier Andreas Bakka Hjertø. 

Les også: 


- En tornado av utfordringer

Kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum slutter også etter lang fartstid i selskapet. Hun har har hatt fingeren på pulsen i mediebransjen i 13 år i stillingen.

- Å få muligheten til å lede kommunikasjonsarbeidet i Nent har vært en tornado av utfordringer og moro, sier hun.

Hun føler hun har bidratt til at Nent «har posisjonert seg som en aktør hvor innhold sømløst treffer målgruppene på flere flater enn den lineære».

- Nå står selskapet ved et veiskille, en epoke er over og det er naturlig å sette punktum for dette kapitlet. I Akersgata har det vært et helt unikt miljø av profesjonelle og smarte mennesker, og det er derfor fint å vite at det fortsatt er erfaring og kompetanse igjen i selskapet som skal fortsette å tilpasse selskapet til en omverden i rask endring. Jeg er stolt av hvordan vi frem til nå har vært en pådriver i denne utviklingen, sier hun. 

Trygve Refvem har den siste tiden vært digitaldirektør i Nent. Han var opprinnelig gründer, som solgte selskapet sitt til MTG X med seg selv på kjøpet. Etterhvert etablerte han akselleratorprogrammet MTG Ignite og ledet også arbeidet med Viafree-plattformen i Norge.

- Det har vært seks innholdsrike år i MTG og Nent, med opp- og nedturer i en turbulent bransje. Etter å ha jobbet med innovasjon, digital omstilling og oppbyggingen av strømmetjenesten Viafree, ser jeg nå frem til å bruke tiden og erfaringen i andre selskap både innen mediebransjen og utenfor. Jeg gleder meg til å følge selskapets videre utvikling, selv om det blir utenfor Akersgata fremover, sier Trygve Refvem. 

Slutter:

Digitaldirektør Trygve Refvem slutter også i selskapet han kom til for seks år siden.