Vegard Drogseth slutter i Nent - også sportssjefen er på vei ut av selskapet

Samtidig får Kenneth Andresen en utvidet rolle på det norske kontoret.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Tidligere administrerende direktør i Nent Group Norge, Vegard Klubbenes Drogseth, slutter i selskapet. Han ble toppsjef på det norske kontoret i september 2018, men ett år senere forsvant stillingen i en større omorganisering i det svenske mediekonsernet. På mandag kunne Kampanje fortelle at selskapet, som blant annet huser TV3, P4 og Viaplay, skal kutte mellom 30 og 50 stillinger i Norge.

- Han forlater Nent Group, bekrefter administrerende direktør i Nordic Entertainment Group, Anders Jensen overfor Kampanje.

Det skyldes ifølge konsernsjefen at de ikke har funnet en ny stilling til Drogseth.

- Vi skal være forsiktig med å gjøre dette mer dramatisk enn det er. Når man gjør en stor omstilling har man senioransatte som kanskje ikke vil ha en annen posisjon, og da får man skilles som venner, og det vil jeg påstå at vi og Vegard gjør, sier Jensen.

Vegard Drogseth begynte som trainee i det som da het MTG i 2004. Han var i RiksTV fra 2006 til 2012 før han ble administrerende direktør i Viasat.

Drogseth skriver i en tekstmelding at han ikke ønsker å kommentere denne saken.

Anders Jensen mener Drogseth har vært en viktig person for selskapet og avviser at han har fått sparken.

- Vi har hatt en diskusjon, og vi har hatt alternativer, og Vegard har valgt å gå videre. Dette er ikke et resultat av hans prestasjoner.

Samtidig som Nent Group kvitter seg med en norsk ledergruppe, får P4-sjef Kenneth Andresen en utvidet rolle som Beat Office Manager, samtidig som han fortsetter som radiosjef.

- En Beat Office Manager er en lokalsjef holder sammen kontoret og sørger for at informasjonsflyten håndteres på best mulig måte, men det er ikke en administrerende direktør, det er altså ikke en «decision maker», sier Jensen.

Les også: Nent Group oppløser hele den norske ledergruppen – Vegard Drogseth mister stillingen som norgessjef

Også sportssjefen slutter: - Tilfeldig

Men Vegard Drogseth er ikke den eneste Nent-sjefen som forlater det norske kontoret i høst. Det gjør også sportssjef Anne Tufte, etter det Kampanje erfarer. Hun kom til stillingen i 2016 etter en periode som rettighetssjef for sport i TV 2.

Anders Jensen avviser at denne avgangen har sammenheng med nedbemanningsprosessen selskapet er inne i.

- Det har ikke noe med denne prosessen å gjøre overhodet. Det handler om Anne, så det vil være feil av meg å kommentere det, sier Jensen.

- Hvordan kan du si det når det skjer midt i denne prosessen?

- Det er naturligvis et timing-spørsmål. Vi holder på å gjøre oss klar til en stor sportssatsing og ser på hva slags team vi skal ha og at det sammenfaller med dette er mer tilfeldigheter enn noe annet

Nent Group har som kjent kjøpt rettighetene til langrenn, ski og hopp for fem år i Norge fra og med 2021. Etter det Kampanje erfarer, gikk Nent Group ut med nærmere én milliard kroner for å sikre seg dise rettighetene i Norge.

Anders Jensen vil ikke si noe om hvem som nå skal lede denne satsingen.

- Det får vi se. Vi har en midlertidig løsning. Det skal være veldig sterkt, interessant og lokalt, sier Jensen om etterfølgeren.

Det har ikke lykkes Kampanje å få en kommentar fra Anne Tufte.

Slutter i Nent:

Sportssjef Anne Tufte skal være på vei ut av Nent Group Norge, men det har ingen sammenheng med nedbemanningsprosessen selskapet er inne i, ifølge Nent-sjef Anders Jensen.

Vegard Drogseth slutter i Nent - også sportssjefen er på vei ut av selskapet