I dag offentliggjør Nordic Entertainment Group en helt ny organisasjon uten landssjefer i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Samtidig kutter man ledergruppen fra 15 til åtte. Det betyr at Vegard Klubbenes Drogseth, som er administrerende direktør i Nent Group Norge i dag, både mister stillingstittelen og plassen sin i ledergruppen.

Nent Group Norge driver tv-kanaler som TV3 og Viasat 4, radiokanalen P4 og strømmetjenestene Viafree og Viaplay.

Ingen nordmenn får plass i den nye ledergruppen til Nent-sjef Anders Jensen, som altså teller åtte stykker, eller i den utvidede ledergruppen som teller fire stykker.

- Ambisjonen er at Vegard skal bli
Den nye organisasjonen trer i kraft 1. oktober. PR-sjef Nicholas Smith i Nent Group bekrefter at stillingen som administrerende direktør i Nent Group Norge forsvinner.

- Vi har i dag offentliggjort hvordan vi ser for oss at den nye organisasjonen blir. Nå skal vi finne ut av hvordan vi skal bemanne organisasjonen. Norge vil ikke lenger ha en administrerende direktør, men vi håper at Vegard vil flytte seg til en like viktig rolle et annet sted i selskapet, sier han til Kampanje.

- Vil den bli like viktig når han verken er med i ledelsen eller den utvidede ledergruppen?

- Det er vanskelig å si før vi vet nøyaktig hva hver leder vil gjøre. Ambisjonen er selvfølgelig at Vegard skal bli i selskapet.

Det jobber rundt 200 mennesker i Nent Group i Norge. Disse skal nå rapportere til ulike ledere i konsernet.

- Dette er noe vi vil fastsette i løpet av de kommende ukene. Vi er i en prosess hvor vi skal etablere ytterlige lag av ledere, sier Smith.

Kampanje har vært i kontakt med kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum i Nent Group Norge som henviser tilbake til Nicholas Smith for kommentarer. Hun forteller at Vegard Klubbenes Drogseth ønsker ikke å kommentere saken.

Utelukker ikke nedbemanning
Nicholas Smith insisterer på at de fremdeles skal ha en sterk tilstedeværelse i Norge.

- Norge vil ikke ha sin egen administrerende direktør, men vi vil åpenbart fortsatt ha en sterk og forpliktende posisjon i alle markedene våre.

- Nedbemanner dere?

- Alt vi har offentliggjort i dag er at vi har en ny organisasjon. Det er selvfølgelig mulig, men det er ikke noe vi kan kommentere i dag. Det gjenstår å se.

Slik ser den nye ledergruppen i Nent Group ut:

• Anders Jensen, President and CEO
• Gabriel Catrina, EVP & Chief Financial Officer
• Sahar Kupersmidt, EVP & Chief People and Culture Officer
• Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer
• Kim Poder, EVP & Chief Commercial Officer
• Matthew Hooper, EVP & Chief Corporate Affairs Officer
• Kaj af Kleen, EVP & Chief Technology and Product Officer
• Mia Suazo Eriksson, EVP & Chief Marketing Officer

I tillegg får Nent Group en utvidet ledergruppe som ser slik ut:

• Morten Mogensen, SVP & Head of NENT Studios Nordics and CEE
• Jakob Mejlhede Andersen, CEO of NENT Studios UK
• Kim Mikkelsen, SVP & Head of NENT Sport
• Jonas Gustafsson, SVP & CEO of Viasat Consumer

Cecilia Gave, tidligere Group Head of Viafree, Alexander Bastin, tidligere Viaplay Chief Commercial Officer, og Mathias Norrback, tidligere administrerende direktør i Nent Group Finland, forsvinner i likhet med Drogseth ut av den øverste ledelsen.

- Investerer mye i norsk innhold
Det er ingen nordmenn å spore i ledergruppene. Det er mer en tilfeldighet ifølge Nicholas Smith.

- Er Norge et mindre viktig marked for dere fremover?

- Absolutt ikke. Vi har en sterk og forpliktende tilstedeværelse i Norge og skal fortsatt ha det. Vi investerer mye i norsk innhold. «Wisting» er vår mest suksessfulle Viaplay-serie noensinne på tvers av den nordiske regionen, og i løpet av de siste ti dagene har vi offentliggjort to nye norske serier. Så vi øker investeringene i lokalt innhold i hvert marked. Vi er veldig opprømte over mulighetene som finnes i Norge, sier Smith.

- Dette er et viktig og naturlig steg for Nent Groups ansatte, kunder, publikum og partnere, sier administrerende direktør Anders Jensen i en pressemelding i dag.

- Vår fokuserte modell vil sikre at vi har de riktige ressursene på de riktige stedene, og at vi kan investere i enda flere fantastiske opplevelser. Vi vil ha den beste strukturen for en ledende strømmetjeneste og innholdsprodusent med en mulit-markedsstrategi og en betydelig vekstambisjon, fortsetter han.

Nent Group kjøpte som kjent tidligere i år noen av markedets aller mest attraktive sportsrettigheter sett med norske øyne, inkludert langrenn, ski og hopp for fem år i Norge, fra og med 2021. Etter det Kampanje erfarer, gikk Nent Group ut med nærmere én milliard kroner for å sikre seg dise rettighetene i Norge.

Les mer: NRK etter milliardsalget til Nent Group: - Pengene går til Kina, ikke til idretten