Avisa Oslo med ny reklamekampanje - skal bli den første avisa oslofolk tenker på

Reklamebyrået bak Avisa Oslos nye kampanje mener å ha funnet svaret på hvorfor vi velger å abonnere på en lokalavis.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Den nye sjefen i lokalavisen til Amedia i hovedstaden, Kristin Stoltenberg, er ute med sin første reklamekampanje. Stoltenberg tok over redaktørjobben etter Magne Storedal i september i år

- I Avisa Oslo går vi på jobb for byen vår, hver dag. Vårt mål er å gjøre Oslo til en bedre by å bo i. Det gjør vi ved å gi folk avslørende, engasjerende, nær og nyttig journalistikk slik at man forstår hva som skjer, hvorfor det skjer og kan ta gode valg i hverdagen. Det er svært hyggelig å se oppmerksomheten vår journalistikk får om dagen, sier Kristin Stoltenberg.  

For å bidra til å styrke avisens posisjon og vekst har Avisa Oslo gjort et samarbeid med det nye reklamebyrået Ring 2 og nå foreligger den første kampanjen som også introduserer det nye slagordet «Byen vår, akkurat nå».

- De emosjonelle grunnene til å velge å abonnere på en lokal nettavis var den viktigste innsikten. Her fikk vi bekreftet at graden av opplevd tilhørighet til byen er noe av det som slår tydeligst ut for Avisa Oslo. Jo mer du føler du hører til, dess mer ønsker du å følge med, og dermed øker sjansen for å abonnere. På denne måten er redaksjonen og leserne opptatt av akkurat det samme, byen vår, akkurat nå, sier Per Kristian Voss Halvorsen, strategisk leder i Ring 2. 

Her kan du høre en av radiospottene som avisa Oslo har laget for den nye lokalavisa. 

Dette er i realiteten en konkurranse mellom en gammel, etablert aktør og en ung, nyetablert utfordrer. Lene Bjørck, Amedia

- Tilhørighet, ikke alder viktig

Reklamesjefen i Ring 2, Per Kristian Voss Halvorsen, har gjennom innsiktsarbeidet rundt kampanjen, funnet ut at dersom man har bodd i Oslo mer enn ti år, nesten dobles sannsynligheten for å ønske å abonnere.

- Dette må imidlertid ikke misforstås til å handle om alder, for det er hvor mye du kjenner at du hører til som er viktig, ikke hvor gammel du er, sier han.

Gjennom gruppesamtaler med eksisterende og potensielle abonnenter, som ble fulgt opp med kvantitativ analyse, har Avisa Oslo fått bekreftet og avkreftet hva som er de viktigste driverne i målgruppen. 

- Men hva er utfordringene når dere skal lage relevant kommunikasjon for en så sammensatt befolkningsgruppe som jo Oslo tross alt er?

- Dette er et svært interessant spørsmål, og nettopp noe av det vi har undersøkt grundig gjennom kvalitativ og kvantitativ analyse. Det vi ser er at tross store forskjeller finnes det felles drivere på tvers av befolkingen. Disse handler først og fremst om å holde seg oppdatert lokalt. Dette igjen henger sammen med tilhørighet til byen. Det er store utslag blant annet på hvor lenge du har bodd i byen, sier han.

Les også:  Ring 2 kaprer Avisa Oslo: - Enormt potensiale til å virkelig knekke Oslo-koden

Nytt reklamebyrå:

Avisa Oslo-redaktør Kristin Stoltenberg, redaksjonssjef Margrethe Miljeteig og direktør for forbrukermarked i Amedia Lene Bjørck har fått med reklamebyrået og strategisk leder i Ring 2 Per Kristian Voss Halvorsen med på laget. Foto: Viljam Marius Brodahl.

- En milepæl etter bare to års drift

Avisa Oslo hadde sist gang Kampanje undersøkte 8.000 abonnenter. Den nye direktøren for forbrukermarked i Amedia, Lene Bjørck, vil ikke oppgi noen nye abonnementstall, men sier den nye kampanjen har flere målsetninger.

- Målet med denne kampanjen handler først og fremst om økt kjennskap til Avisa Oslo, men dette henger selvfølgelig sammen med et langsiktig mål om økt salg av abonnementer, noe som også er resultatet så langt i kampanjeperioden. Det jobbes veldig hardt med både redaksjonelle grep, langsiktig bygging av merkenavnet og kortsiktig abonnementssalg i Avisa Oslo om dagen og selv om vi står i et krevende marked ser vi at det gir gode resultater, sier Bjørck.

Les også: Amedias Oslo-satsing går med dundrende underskudd - tapte 50 millioner kroner i fjor

Etter at Avisa Oslo ble lansert for to år siden har den største konkurrenten i hovedstaden, Aftenposten, svart med både økt satsing på lokaljournalistikk i hovedstaden og nye abonnementsprodukter rettet mot Oslo-beboerne. Bjørck mener målinger avisen sitter på viser at nylanseringen begynner å sette seg i bevisstheten til byens innbyggere.

- I en måling halvveis inn i kampanjen finner vi at Avisa Oslo nå er kun ett prosentpoeng unna å være top of mind blant aviser som skriver om Oslo. Vokser vi over ett prosentpoeng til i løpet av kampanjen, passerer vi Aftenposten og vil bli den første avisa oslofolk tenker på når de skal nevne en avis som skriver om byen. Et mål vi jobber hardt for, og som vil bli en milepæl etter bare to års drift, sier Lene Bjørck.

Les også: Aftenposten jakter på unge osloboere med nytt abonnement: - Det er et behov der ute

Viser seg frem utendørs

Ifølge undersøkelsen er Avisa Oslo nå top of mind hos 33 prosent av Oslos befolkning, og Aftenposten ligger med andre ord ett prosentpoeng foran.

- Neste på lista har under en tredjedel av dette, så dette er i realiteten en konkurranse mellom en gammel, etablert aktør og en ung, nyetablert utfordrer, sier Bjørk.

Den nye kampanjen som i disse dager pryder bybildet, består av flere utendørsplakater og radioreklamer og noen av uttakene er slått opp på Valkyrien stasjon, ved Torshovbekken og bommene i Vika. Også folks måte å bruke byen på, ble ifølge Voss Halvorsen undersøkt grundig i forbindelse med innsiktsarbeidet.

- Oslofolks bruk av byen dannet grunnlaget for valget av utendørs om hovedmedium. Vi elsker å vandre gatelangs, bruke parkene, marka og de andre uteområdene byen kan by på, sier han.

Les også: Amedia lanserer Oslo-avis: - Skal lage avisen byen mangler

Nedlagt T-banestasjon:

Valkyerien stasjon var lenge et stoppested for undergrunnsbanen i Oslo, men ble etterhvert nedlagt. Nå har Avisa Oslo oppdaget stasjonen som ligger under bakken like før Majorstua.

Avisa Oslo med ny reklamekampanje - skal bli den første avisa oslofolk tenker på