30. november får Oslo en ny avis. Da lanserer Norges største lokalaviskonsern, Amedia deres nye satsing, Avisa Oslo. Den nye avisa blir en digital nyhetsavis med mål om å være tettere på Oslo og byens befolkning enn noe annet nyhetsmedium.

Det er Magne Storedal som blir ansvarlig redaktør i den nye lokalavisa. Han har bakgrunn som journalist og redaksjonell leder i VG og Dagens Næringsliv og som ansvarlig redaktør i Romerikes Blad siden 2013

- Vi skal lage den avisa Oslo mangler – og trenger. Avisa Oslo skal være en frisk lokalavis som bryr seg, stiller de viktige spørsmålene, setter dagsorden, skaper debatt og som skal være først ute med det som skjer innenfor bygrensen. Vi skal gi folk som bor i Oslo den informasjonen de trenger for å orientere seg. Det skal alltid være mulig å vite hva det er som skjer i Oslo, her og nå, og hvorfor det skjer, sier Storedal i en melding

Rekrutterer heftig
Amedia vil satse tungt på sin nye avis. Storedal bygger nå opp en slagkraftig redaksjon med 35 redaksjonelle medarbeidere, som etter planen skal levere nyheter døgnet rundt syv dager i uken. 

- Vi vet det er behov for en avis som AO. Bare en liten del av byens innbyggere abonnerer i dag på en av de lokale bydelsavisene i Oslo. Vi skal samle Oslo i én avis igjen, og fylle rommet mellom bydelsavisene og region- og riksavisene, sier Storedal. 

- Har dere begynt å rekrutteringen?

- Ja, den er påbegynt, sier Storedal. 

- Rekker dere å hente inn så mange ansatte til lansering 30. november?

- Ja, kanskje. Men vi har en task force på rundt 20 stykker som vi låner fra Amedia.

- Har det ikke bråtravelt
Han sier det viktigste fremover nå blir å hanke inn abonnenter og få folk til å bli kjent med produktet og bygge opp avisas rekkevidde.

- Vi har det ikke bråtravelt med å rekruttere betalende lesere, men håper mange skal registere seg, sier han. 

Prisen på abonnementet kommer til å koste 149 kroner i måneden, men avisa går ut med et kraftig redusert tilbud til én krone for tre måneder. 

Storedal sier at planen er å bruke penger på å markedsføre den nye lokalavisa fremover og det er allerede hyret inn et eksternt byrå som heter Stories Media.  

- Vi skal markedsføre oss heftig fremover. Det skal godt gjøres ikke å få med seg dette, hvis du bor Oslo, sier han. 

- Hvem blir hovedkonkurrenten? 

- Vi har ingen hovedkonkurrent bortsett fra folks tid, men det skal ikke forundre meg om det dukker opp noen, sier han. 

Nå svarer sjefredaktør i Aftenposten, Trine Eilertsen, på konkurrentens framstøt. 

- Våre undesøkelser viser at vi eier Oslo-posisjonen, som det mediehuset folk forbinder med journalistikk om Oslo. Etter vi la ned Aften Aften har vi ikke opprettholdt den Oslo-dekningen vi hadde den gang, men likevel beholdt posisjonen, men det vi har diskutert er at vi er nødt til å trappe opp i Oslo, og det er vi godt i gang med og har planer for, sier Eilertsen til Kampanje.

Les mer: Aftenposten-redaktør om ny konkurrent: - Vi er nødt til å trappe opp i Oslo

Investerer over 50 mill. 
Han vil ikke være konkret på rammene, men sier det «er en stor satsing.» I tillegg til de 35 redaksjonelle medarbeiderne skal det også ansettes på salg og marked og Avisa Oslo flytter inn i nye lokaler. Dermed er det fort snakk om en investeringen på over 50 millioner kroner Amedia har gitt klarsignal for.

- Sluttsummen på kasselappen får du vente med å se til regnskapet for 2021 foreligger. Jeg vil ikke gå ut med detaljer mer, men det blir lokaler midt i Oslo sentrum, også er det ansatte som koster litt, men heldigvis koster det ikke så mye å distribuere journalistikk på nett. Det gjør at denne avisen ikke løper samme risiko som de som er på papir, styrelederen i det nye avisselskapet, Jostein Larsen Østring, til Kampanje.

- Snakker vi over 50 millioner kroner?

- Jeg vil ikke gi konkrete summer. Men dette er en stor investering, sier han.

- Vil skrive avishistorie
Østring sier Amedia «med denne etableringen ønsker å skrive mediehistorie.»

- Amedia er landets største eier og utgiver av lokalaviser. Vi tar nå ansvar for å sikre de 694.000 innbyggerne i Oslo tilgang til levende, engasjerende og utfordrende lokaljournalistikk. AO lanseres midt i en unntakstilstand i hovedstaden som mer enn noe annet illustrerer hvorfor det er så viktig med en lokalavis i kommunen, sier Larsen Østring.

- Hva er målet på antallet abonnenter?

- Jeg vil ikke være konkret her heller, men vi går for femsifret. Lenger enn det vil jeg ikke gå, sier Larsen Østring.