Mandag morgen kunne Amedia melde at Magne Storedal gir seg som ansvarlig redaktør og daglig leder i Avisa Oslo (AO) etter knappe to år i jobben. I fjor tapte avisen hele 50 millioner kroner, og det er nå Kristin Stoltenberg som skal lede satsingen videre. 

- Jeg er veldig glad i den nære journalistikken, og jeg startet karrieren min i Aftenposten og jobbet med journalistikk om Oslo, så det å vende tilbake den journalistikken skal bli skikkelig gøy, sier Stoltenberg til Kampanje. 

Les også: Store endringer i Avisa Oslo - bytter ut redaktør og styreleder

- I hvilken fatning er AO i når du nå tar over?

- Jeg har ikke startet der enda og hele prosessen har gått raskt, så nå gleder jeg meg først og fremst til å møte de ansatte og prate med dem. Jeg må nesten ta det derfra, men avisen har på kort tid festet et solid grep om hovedstaden som en aktør som er først med det siste. Det skal være hele Oslos lokalavis med et tydelig hjerte for byen og et kritisk blikk på makten. 

- Hvilken retning tar AO med deg som leder? 

- Det er fristende å si mye om retning, men jeg er en tydelig leder som er opptatt av å bygge lag, sette mål og finne reisen til de målene sammen med de ansatte. Den reisen må jeg starte før jeg kan komme med programerklæring, svarer Stoltenberg. 

Hun forteller at det nå er «veldig rart» å ha sin siste dag som redaktør i Nordstrands Blad.

- Jeg har akkurat informert mine folk om at jeg slutter. Det er vemodig å ikke skulle være sammen med dem hver dag. Jeg er stolt over det vi har fått til sammen, samtidig går jeg inn i styret i Nordstrands Blad, så jeg kommer til å følge dem fra en annen rolle.

Foreløpig har ikke Kampanje lykkes i å få tak i Magne Storedal.