PR-operatørene mister partnere og ansatte - nå står byrålederen alene igjen på eiersiden

- Det er naturlig at man søker andre utfordringer, sier byråleder Petter Thorendahl.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist
I starten av 2020 utvider PR-operatørene partnerskapet. Både Hanne Stabell og Steinar Daltveit kommer inn på eiersiden i PR-byrået, der også byråleder Petter Thorendahl, Lukas Loeb og Stian Lyberg befinner seg. På dette tidspunktet har Lyberg, den siste gjenværende gründeren i PR-operatørene, sluttet i byrået han var med å starte 16 år tidligere, men han ble ikke kjøpt ut før senere på året.  
 
21 måneder senere har nesten alle partnerne sluttet i byrået, bortsett fra byrålederen selv. Det bekrefter Petter Thorendahl overfor Kampanje. Hanne Stabell solgte aksjene sine i fjor og har startet opp selskapet CsangoStabell sammen med sin tidligere kollega i PR-operatørene, Monica Csango
 
Steinar Daltveit og Lukas Loeb var de to siste partnerne som forlot PR-operatørene. Begge fant veien til Gambit i år.
 
Loeb, som startet i Gambit i høst, har ennå ikke solgt sine aksjer.  

- Lukas skal selge seg ut og det er tre nye partnere på vei inn. Alt det formelle rundt dette vil være på plass i november, sier byråleder Petter Thorendahl til Kampanje.

- Hvor mye vil du eie i det nye oppsettet?

- Hvor mye jeg vil eie i det nye oppsettet er ikke endelig avklart, men jeg vil fortsette å være den største aksjonæren i selskapet.

Byrålederen ser ingen dramatikk i at han for øyeblikket står alene igjen som partner i byrået.

- To av tre partnere har sluttet i år og de er ikke mistet, men i svært god behold hos våre venner i Gambit. Det er naturlig at man etter mange år i sin første jobb, etter hvert ønsker nye utfordringer. 

- Fikk ikke det jeg forventet ut av partnerskapet

Hanne Stabell ble partner i PR-operatørene i desember 2019, etter å ha fått forespørselen fra ledelsen to måneder tidligere. Hun ga beskjed om at hun ønsket å fratre som partner rett før hun sa oppstillingen sin i fjor. 
 
- Jeg fikk ikke det jeg hadde forventet ut av partnerskapet, sier Hanne Stabell til Kampanje.
 
- Hva hadde du forventet?   

- Erfaringsmessig er det slik at man får et visst spillerom når man er inne som partner med tanke på muligheter for påvirkning og utvikling.

Lukas Loeb peker på sine seks år i PR-operatørene som forklaring på hvorfor han valgte å slutte.

- I korte trekk handlet det om at jeg hadde vært på samme sted lenge, og Gambit kunne tilby en bredere, internasjonal fagkompetanse. Jeg er fortsatt ung og så derfor etter nye muligheter til å utvikle meg, sier Loeb.

Han tror ikke nødvendigvis det er negativt at partnere forlater selskapet.

- Når en veldig god ressurs slutter i et byrå, åpner det seg muligheter for andre til å plukke opp ballen etter dem. Jeg har selv vokst masse ved å utfordre meg selv og ta ansvar på denne måten.

I Gambit jobber han blant annet med sin tidligere kollega Steinar Daltveit.

- Er det tilfeldig at dere begge har begynt i Gambit?

- Vi snakket ikke med hverandre om å flytte på oss. Det er en ren tilfeldighet at vi begge to byttet jobb og endte på samme sted, men jeg er glad for at vi begge jobber i Gambit, sier Lukas Loeb.

Steinar Daltveit hadde jobbet i PR-operatørene siden 2017 da han meldte overgang til Gambit tidligere i år.

- Jeg har hatt noen veldig fine og lærerike år i PR-operatørene, og nå var det på tide å prøve noe nytt. Gambit H+K tilbyr et bredt og internasjonalt rådgivermiljø som er spennende for meg, sier han til Kampanje. 

Har mistet 14 ansatte siden 2019

Det er ikke bare partnere som har forlatt PR-operatørene de siste årene. En oversikt Kampanje har satt sammen basert på informasjon tidligere ansatte har lagt ut på Linkedin, viser at minst 14 stykker har sluttet i byrået siden inngangen på 2019.

- Er det mye for et byrå som teller 16 ansatte?

- Vi har et stabilt antall ansatte og det at noen slutter er ikke merkverdig. Mange av dem som har sluttet i denne perioden har vært i selskapet i mange år og da er det ikke unaturlig at man søker nye utfordringer, sier Petter Thorendahl til Kampanje.
 
- Er det en spesiell grunn til at så mange har sluttet?

- Det er helt sikkert ulike grunner til at folk slutter, men overordnet er min oppfatning at det er et ønske om å prøve noe nytt og få nye utfordringer. Det er ingen dramatikk i dette. Vi  ønsker ikke  at noen slutter,  men vil alltid heie vi på dem fra sidelinjen og de aller fleste har tilbud om åpen retur til oss.
 
Han kommenterer uttalelsene til tidligere partner Hanne Stabell slik:
 
- Det er nok ikke alle som forstår hva partnerrollen innebærer av forpliktelser og ansvar, dessverre. Man er først og fremst ansatt i selskapet på lik linje med alle andre i det daglige, og så har vi fora hvor man som partner har muligheter til å påvirke retningen til selskapet. Her vil naturlig nok eierandel og kompetanse spille inn på hvor mye reel innflytelse man vil få. Jeg hadde høye forventninger til Hanne da hun kom inn i selskapet og i partnerskapet og det tror jeg også hun hadde. Men noen ganger blir det ikke som ønsket og da vil jeg gi honnør til Hanne som selv valgte å tre ut som partner i selskapet.
 
PR-operatørene hadde en omsetning på 20,3 millioner kroner i 2020 og et resultat før skatt på 3,2 millioner kroner. Det utgjør en restultatforbedring på 68 prosent.

- Vi har som målsetting å leverer et bedre resultat enn i 2020 og her er vi på god vei, sier Thorendahl.

PR-operatørene mister partnere og ansatte - nå står byrålederen alene igjen på eiersiden