Schibsted-byrå best på innhold – kåres til Årets contentbyrå

Tre strake for mediekonsernets eget innholdsbyrå, Schibsted Partnerstudio, i Byråprofil.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi Journalist

Byråprofil-uken til Kampanje ruller videre og i dag skal det kåres en vinner i kategorien «Årets content- og performancebyrå». Tidligere denne uken har Zynk fått utmerkelsen «Årets PR-byrå», Carat er kåret til «Årets mediebyrå» og i går var det Netlifes tur til å gå topps som «Årets teknologi- og designbyrå».

Når Kantar og Kampanje rangerer de beste content- og performancebyråene er det imidlertid Schibsted Partnerstudio som går til topps og det er første gang byrået til Norges største mediekonsern stikker av med seieren med dette navnet. De siste to årene er det VGs innholdsbyrå som har vunnet, men på starten av året i år ble det klart at mediekonsernets innholdsbyråer, VG Partnerstudio og Schibsted Brand Studio, skulle slås sammen til Schibsted Partnerstudio.

- Dette er så gøy! Vi har hatt høy puls i dag så takk for det, sier Jonas Ibsen Brynildsrud til Kampanje.

- Dere har jo vunnet de siste to årene, men pulsen er fortsatt høy? 

- Ja, du kan ikke ta noen ting for gitt i dette markedet som er preget av så høy konkurranse og så mange flinke folk. Jeg vet også hvilken innsats som er lagt ned i Schibsted Partnerstudio i det som har vært et annerledes og et krevende år. Likevel har gjengen her fått til veldig mye så vi er veldig stolte over både å ha fått og vinne denne prisen, sier sjefen i Schibsted Partnerstudio.

Det nye miljøet, som rommet nesten 60 ansatte og fikk en omsetning på rundt 170 millioner kroner, kaster ikke bort tiden. Også som Schibsted Partnerstudio går byrået til topps og selv om lederen er den samme, kan enda flere Schibsted-ansatte glede seg over seieren.

Les også: Slår sammen content-byråer – blir Schibsted Partnerstudio

- Det ble et annerledes år også for dere i Partnerstudio? 

- Ja, vi begynte året med å skulle slå sammen to sterke kulturer til ett selskap, og så kom korona. Men det fremskyndet også arbeidet med å bygge samhold. Vi var i samme båt og kjempet for hverandre i et annerledes år

- Og nå blir det dobbelt så mange som kan feire seieren?

 - Ja vi er blitt dobbelt så mange og det spørs om alle hadde fått plass på scenen, sier han.

Les også: Tett i toppen blant mediebyråene – knepen Byråprofil-seier til Carat

Nye byråer på pallen

Da Kampanje og Kantar startet målingene i denne kategorien i 2017 var det Redink, i dag Hyperredink, som vant. I årene som fulgte la byrået, som er en del av Aller Medias satsing på markedsføringstjenester, beslag på andreplassen.

Nå må Hyperredink konstatere at tiden på pallen er over for byrået som det siste året har mistet både en av grunnleggerne, Per Engh Halvorsen, og byrålederen Øyvind Vederhus. Hyperredink raser på listen og nå blir det opp til den nye Hyperredink-sjefen, Henriette Leikanger, og sjefen for byråtjenestene til Aller samlet i Ahead-gruppen, Henrik Hellenes, å snu skuta.  

Les også: Netlife urokkelige på designtronen – men nå melder Eggs seg på i Byråprofil-kampen

Større glede blir det nok derfor å finne i byråene Spoon og Iprospect som tar henholdsvis andre- og tredjeplassen på Kampanjes liste over «Årets content- og performancebyrå». Ingen av de to byråene har tidligere nådd så høyt opp på rangeringen.

- Content-markedet fortsette å vokse og har nok skutt ytterligere fart under koronapandemien. Samtidig er markedet i endring og det dukker opp stadig nye aktører og eierstrukturer. Det satses i både mediehus, reklame- og mediebyråer og hos merkevarene selv, men på Kampanjes Byråprofil-undersøkelse er det Schibsteds byråsatsing som utmerker seg. Tre seiere på rad viser hvem som er kongen på haugen når det gjelder kommersiell innholdsproduksjon. Gratulerer til Schibsted og alle konsernets aviser, sier ansvarlig redaktør i Kampanje, Knut Kristian Hauger.

- Meget jevnt i flokken bak Schibsted

I tillegg til de tre byråene med høyeste poengscore, har Kampanje og Kantar også målt byråene Red Performance, Sempro, Hyperredink og Metro Branding. Men i denne kategorien rangeres kun de tre øverste byråene.

- Schibsted Partnerstudio, tidligere VG Partnerstudio, har vunnet denne kategorien med knapp margin de to siste årene. I år tar de seieren med relativt komfortabel margin. I flokken bak er det derimot fortsatt meget jevnt, sier markedsdirektør Ingvar Sandvik i Kantar.

Han mener denne byråkategorien fortsatt befinner seg i støpeskjeen.

- Vi ser en fortsatt vekst og det kommer antakelig til å være flere selskaper som markerer seg fremover. De tradisjonelle mediehusene har gått sterkt inn her og både oppkjøp, nyetableringer og fusjoneringer vil sannsynligvis prege denne delen av markedet noen år fremover.

Byråprofil er landets største og gjeveste byråkonkurranse der Kampanje i samarbeid med Kantar og Kommunikasjonsforeningen rangerer landets beste byråer innenfor en rekke ulike byråkategorier. Også INMA og IKT Norge er med og støtter aktivt opp om kåringen.

Vi kårer nye kategorivinnere i Byråprofil hver dag klokken 10 denne uken. 

Les mer: - Slik blir Byråprofil i 2020. Nærmere 500 annonsører har svart

Her kan du se de fem beste i kategorien «Årets content- og performancebyrå» på Byråprofil 2020Størst på medier - best på content

Plassering Byrå Endring fra i fjor
1. Schibsted Partnerstudio (1)
2. Spoon (-)
3. Iprospect (-)

I denne kategorien publiserer Kantar og Kampanje kun rangeringen av de tre øverste byråene.  

Schibsted-byrå best på innhold – kåres til Årets contentbyrå