Orkla-team til topps i Young Lions-konkurranse - her er Norges beste markedsføringstalenter

- Jeg er litt sjokka, men dette var vanvittig gøy, sier vinneren.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Torsdag kveld i Anfos lokaler i Kongens gate befant noen av landets beste markedsføringstalenter for å gjøre opp om tittelen Norges beste markedsføringstalenter. Tidligere på dagen konkurrerte åtte forskjellige markedsføringsteam om seieren i den nasjonale talentkonkurransen «Marketer Young Lions» og dermed også retten til å representere Norge i kategorien «Marketeers» i den internasjonale Young Lions-konkurransen under reklamefestivalen i Cannes til sommeren.

I år var det rekordmange påmeldte lag i Marketer-konkurransen, men til slutt var det Orkla-teamet Kathrine Engja Stake (28) og Konrad Skogen (27) som gikk av med seieren og retten til å representere Norge under reklame-VM til sommeren.

- Jeg er litt sjokka, men dette var vanvittig gøy, sier Skogen rett etter at vinnerjobben er blitt kåret.

- Så nå er det bare å tenke på hva man skal ha med kofferten til Cannes?

- Ja, det blir vel badebukse det, sier han.

Det er ikke første gang at et team fra Orkla går videre i «Marketeers»-konkurransen og reiser til Cannes. I fjor var det et team fra DNB, mens det for to år siden var et Orkla-team som ikke bare vant i Norge, men også stakk av med seieren internasjonalt. Det var Henrik Norem og Marie Mauseth som ble de første norske vinnerne av «Young Lions Marketers.»

- Det er store sko å fylle har vi forstått så vi får bare ta oppgaven på strak arm, sier han.

De andre teamene bestod av Helene Løvestam og Katerina Lørum Stamatiou fra Pepsi Max i Ringnes, Marcus Mossberg og Victoria Engebretsen utgjorde teamet fra Hill+Knowlton, Sara Thorn og Sanne Skjørland fra Deloitte, Cathrine Liu og Christiane Nicolaisen fra Orkla Foods, Line Glimsdal og Ingeborg Tryti fra McDonald’s Norge, Ida Priganica og Levi Gebre Jarlebris fra DNB, Claus Reinhardt Flø og Ole Jacob Hauan fra Svea Bank og Ida Håkonsund og Kristina Tvetene Langerud fra Ice Communications.

Les også: Helene (28) er sjef for Norges mest populære brus: - Ledelse har fascinert meg siden ungdomsskolen

Vinnerteamet:

Vinnerne av årets «Marketer Young Lions» ble Konrad Skogen og Kathrine Engja Stake fra Orkla Confectionary & Snacks. Nå skal de pakke ned sommerklærne og dra til Cannes for å forsvare Norges ære i talentkonkurransen. Foto: Knut Kristian Hauger.

- Var fornøyd med løsningen vi leverte

De to jobber til daglig i Orkla Confectionary and Snacks der Engja Stake er merkevaresjef for sjokoladeplater og Skogen har den samme stillingen for sjokoladeposer. De to konkurrerte med team fra Ringnes, Deloitte, Orkla Foods, DNB, Svea Bank og Ice Communications (se navn lenger ned i saken).

- Det har vært veldig spennende og litt annerledes enn hvordan vi jobber til vanlig. Vanligvis er det jo vi som gir breifen og nå var det vi som satt på andre siden av bordet. Det har vært en morsom prosess der vi følte at vi traff på oppgaven og at vi hadde et kreativt konsept som også var gjennomførbart og som kunne skape mye oppmerksomhet, sier Skogen.

Både Stake og Skogen har allerede rukket å jobbe et par i Orkla etter at de kom fra henholdsvis Miljødirektoratet og skolebenken på BI.  I år var det Flyktninghjelpen (NRC) som delte ut oppgaven til de unge markedsførerne og torsdag skulle de to presentere løsningen de hadde levert fredag for en uke siden til juryen.

- Følte dere at dere hadde en sjanse til å vinne?

- Det er vanskelig å si på forhånd, men vi følte at vi hadde jobbet mye med det og var fornøyd med løsningen vi leverte. Men en vet jo aldri, sier Engja Stake.

- Har du noe forhold til Cannes?

- Ja, men ikke på denne måten. Det blir kjempespennende, så nå må vi bare jobbe på, sier hun.

- Et skyhøyt nivå

Oppgaven i år var å å øke antallet donorer eller faste givere for Flyktninghjelpen og oppgaven viet ekstra oppmerksomhet til målgruppen 25-40 år. Juryen var imponert over kvaliteten i arbeidet.

- Hva gjorde at akkurat denne jobben eller oppgaveløsningen skilte seg ut?

- Det var en casebesvarelse som ga skikkelig trøkk og juryen satt umiddelbart igjen med en følelse at her er det noe som skiller seg ut. Også var det veldig gjennomarbeidet. Det var ikke bare en ide som stod alen sier Hanna Gilje Sekse fra Try Opt som sponser Cannes-turen til de to vinnerne. 

Hun hadde følge av Gareth Willams, Elinor Caroline Johansson, Henrik Norem, Even Brandeggen og Thomas Rønnerud i juryen. 

- Årets besvarelser holder et skyhøyt nivå og det virker nærmest som om at kreativiteten ikke har noen grenser. Her er det mye Flyktninghjelpen kan la seg inspirere av i sitt markedsarbeid fremover. Vi er trygge på at vi har valgt riktig team for å representere kategorien i Cannes, men det var absolutt ingen lett øvelse, sier Thomas Rønnerud, konkurranseansvarlig for Young Lions Marketers i Anfo.

Young Lions avholdes i syv ulike kategorier der ANFO står for «Marketer», Grafill for «Design», INMA for «Digital», Mediebyråforeningen for «Media», Abelia for «PR», Amedia for «Print» og Kreativt Forum for «Film». Hele konkurransen koordineres og representeres av Capa Kinoreklame i Norge. 

Orkla-team til topps i Young Lions-konkurranse - her er Norges beste markedsføringstalenter