Navn: Helene Løvestam

Alder: 28 år

Stilling: Merkevaresjef for Pepsi Max i Ringnes.  

Utdannelse: Business ved University of Bath

Første jobb i bransjen: Nordisk junior merkevaresjef i Orkla

Hobbyer: Jeg elsker at det skjer ting. Bare den siste uken har jeg gått på langrenn, stått på slalåm, stått på skøyter, svømt, vært på teater, gått på museum, vært på salgskonferanse, møtt venner og familie. Ellers elsker jeg å reise, spille tennis og nyte god mat og drikke.

«- Får du gratis Pepsi Max på jobb? Hvor mye drikker du hver dag? Har dere et eget Pepsi Max kjøleskap? Jeg elsker Pepsi Max, du er sykt heldig.» Dette er noe av det Helene Løvestam hører når hun forteller om jobben sin. Løvestam har Ringnes som arbeidsplass, som er Norges største bryggeri og brusfabrikk. Der er hun er merkevaresjef for landets desidert mest populære brus; Pepsi Max.

- Folk er ganske nysgjerrige på hvordan det er å jobbe på en brusfabrikk. De forteller meg hvor mye de elsker Pepsi Max når de hører hva jeg jobber med. Og ja, vi har et eget kjøleskap for Pepsi Max, forteller Helene Løvestam til Kampanje med et smil.

I den faste spalten «Unge talenter» tar Kampanje for seg et talent på opptil 30 år som på kort tid har oppnådd mye, eller utmerket seg gjennom å vinne en pris eller sitte i en jury. 

Vil du abonnere på nyhetsbrevet til Kampanje og få siste nytt om medier- og kommunikasjonsbransjen? Da kan du klikke her. 

- Kjent og kjær merkevare
Helene Løvenstam er glad for engasjementet som hun møter blant folk flest.

- Entusiasmen jeg møter viser bare at Pepsi Max er en ekstremt kjent og kjær merkevare som mange har et forhold til, sier Løvestam.

Pepsi Max er elsket av nordmenn. Og selv det er en underdrivelse. Ingen i verden drikker mer Pepsi Max enn hva nordmenn i snitt gjør. I 2021 ble det solgt 170 millioner liter Pepsi Max i Norge.

- Ringnes og PepsiCo har gjort en fantastisk jobb med å bygge Pepsi Max til en så sterk merkevare i Norge. Dette var noe jeg så klart ønsket å bygge videre på da jeg takket ja til stillingen som merkevaresjef for Pepsi Max, sier hun.

Les også: Coca-Cola lanserer ny brus og utfordrer Pepsi Max: - Ønsker å skape litt debatt

Kom til Ringnes fra Orkla
Helene Løvestam fikk jobben som 26-åring. Da hadde hun allerede erfaring fra Orkla og Pierre Robert. Hun opplevde det som en stor tillitserklæring å få ansvar for en merkevare som er så dominerende, så tidlig i karrieren

- Ser du på deg selv som et talent?

- Det er et litt småkleint spørsmål. Jeg synes det er skikkelig kult med markedsføring og det er veldig inspirerende å jobbe med mennesker som brenner for sterke merkevarer. Det gjør at jeg gleder meg til å gå på jobben hver dag. Jeg overlater det til andre å avgjøre om jeg er et talent, sier hun.

- Hva tenker du om begrepet «unge talenter»?

- Da tenker jeg på unge mennesker som har egenskaper og ferdigheter som skiller dem fra mengden. Noe som får andre til å stoppe opp og tenke «wow, her er det en med peiling og potensial», sier Løvestam. 

Les også: Medietalent tar plass i avisledelsen: - Jeg var 24 år gammel da jeg ble redaktør for første gang

- Mange måter å være talentfull på
Likevel trekker Løvestam frem at man ikke må definere sine mål og bragder basert på hvilken alder man har der og da.

- Jeg tror det er lite hensiktsmessig å måle suksess i alder. Jeg tror at der man er i øyeblikket handler om en kombinasjon av talent, ambisjon, interesser, samt timing og tilfeldigheter. Det er mange måter å være talentfull på og jeg ser opp til kollegaene, vennene og familien min på så mange ulike måter, forteller hun.

- Men er det et talent du skulle ønske du hadde hatt?

- Jeg elsker musikk og du finner meg med propper i ørene tjuefiresyv. Har jeg glemt headset og er på vei et sted, snur jeg. Jeg har alltid ønsket at jeg kunne synge fint. Det er bare noen dager siden jeg hadde bursdag og da ønsket jeg meg faktisk sangtimer. Det fikk jeg dessverre ikke, så det står fremdeles på ønskelisten. Naboen ville nok blitt ganske så glad for det, tenker jeg, sier hun. 

Les også: Miriam (24) vant radiobransjens talentpris: - En bekreftelse på at man har fått til noe

- Mer enn bare en brus
Løvenstam sier hun har møtt på folk som ser på Pepsi Max som «bare en brus». Dette er merkevaresjefen veldig uenig i. Da hun takket ja til jobben, var det viktig for henne at Pepsi Max skulle være med å påvirke samfunnet i en positiv retning.

- Jeg er opptatt av at Pepsi Max ikke bare er et produkt, men også en samfunnsaktør. Gjennom vår merkevare kan vi stå for verdier vi kan være stolte av og støtte arbeid som vi tror på. Pepsi Max er mer enn «bare en brus», sier hun.

Hun viser blant annet til hvordan Ringnes i fjor «satte fokus på mangfold og likestilling og samtidig styrket merkevaren» gjennom en kampanje med fotballspiller Caroline Graham Hansen i FC Barcelona i hovedrollen som ny Pepsi Max-ambassadør.

- Det var 382 prosent flere seere av damefinalen i Champions League i 2022 sammenlignet med 2021 og nå fortsetter vi satsningen på dette i 2023, sier hun.

- Hektisk og spennende
Løvenstam sier hun har «hektisk, spennende og svært variert» arbeidshverdag der hun blant annet har ansvaret for å styrke merkevaren Pepsi Max, kundereisen, pakning og visuell identitet, markedsføring av produktene og utvikling av butikkmateriell.

- Bak alle suksesser og resultater står et stort team med folk fra ulike avdelinger. Jeg drives av å oppnå resultater sammen med andre, forteller hun.

Hun innrømmer at med så mye ansvar så kan jobben til tider virke skremmende. Men dette mener hun kan være en svært god ting, og kommer også gjerne med noen råd til andre.

- Suksess ligger på den andre siden av frykt. Dermed er mitt beste tips å ikke la frykten for å gjøre feil begrense deg. Alle flinke folk gjør feil av og til. Det er det som har gjort dem flinke. Legg inn timene som kreves for å skape resultater, hardt arbeid må til. Og for all del, ha det gøy underveis, sier hun.

- Hvor ser du deg selv om fem år?

- Målet mitt er å utvikle meg videre innenfor markedsføring og ikke minst innen ledelse som siden ungdomsskolen har fascinert meg. Samtidig er jeg både tålmodig og takknemlig for mulighetene jeg har fått så langt. De har formet og utviklet meg og jeg gleder meg til veien videre, sier Helene Løvestam.