Under torsdagens priskveld «Anfo Effekt», der norske markedsførere konkurrer om å ha laget de mest effektfulle kampanjene, ble det klart hvilket nytt team under 31 år som kan pakke kofferten og reise til Cannes for å forsvare det norske gullet fra 2020. Niroshan Roman og Mathias Flo Hjetland trakk det lengste strået, og drar ned til festivalen som avholdes i juni. Duoen laget den beste kampanjen som i år skulle handle om rekruttering av medlemmer til mental helse og ungdom. Et krav var at kampanjen skulle være mulig å gjennomføre på et lavt budsjett.

- Det var utrolig gøy og overraskende å vinne. Vi hadde ikke ventet det. Det var første gangen vi deltok, og jeg må si at det var gøy at juryen likte kampanjen vår så godt at det holdt helt inn, også var det en veldig spennende utfordring vi fikk da, sier Flo Hjetland.

Les også: Orkla-talenter klare for Cannes: - Nå er det bare å rydde kalenderen

Jobbet med Mental Helse
Flo Hjetland forteller at DNB tidligere har jobbet med Mental Helse og ungdom, og at dette var en oppgave i hans og makkeren Romans gate. Duoen har for øvrig jobbet med hverandre en god stund, både i DNB og gjennom studietiden.

Nå skal de sørover for å måle krefter i den internasjonale konkurransen.

- Det var veldig tøff konkurranse i Norge så det blir veldig morsomt å dra nedover og få testet oss mot internasjonale, kreative mennesker. Ingen av oss har vært på festivalen før, så det blir et møte med mange nye impulser, sier Flo Hjetland til Kampanje. 

- Det blir intenst
De ferske vinnerne av den norske finalen sier de ikke har rukket å tenke så mye på konkurransen enda. 

- Vi vet at den varer i kun 24 timer mot en hel uke her i Norge, så det blir intenst. Vi gleder oss egentlig bare. Også må jeg legge til at vi setter stor pris på DNB som har et så kult og innovativt miljø hvor vi får lov til å bruke tid og ressurser på ting som dette, sier han. 

- Ikke noe press, men nå skal dere ned og forsvare Norges ære. Er det høye skuldre?

- Det var et veldig dyktig team fra Orkla som vant forrige gang, så lista er lagt. Vi får drar ned og prøve. Vi skal virkelig gjøre alt vi kan for å leve opp til fjorårets veldig gode bidrag, svarer Flo Hjetland.

Tidligere denne uken ble det klart at Mediebyråforeningen pekte ut sitt unge talentteam og det var Sofia Allstrin og Silje Fylling fra Dentsu som vant den norske kvalifiseringsrunden og som dermed skal delta i «Young Lions Media».

Les også: Revansjelystent reklame-par kjemper om ny finaleplass i talent-VM: - Kan ikke gi oss nå