Unfold suser videre med Flyr som ny kunde: - Vi har hatt en flying start inn i 2021

Legger frem nytt rekordresultat og fortsetter veksten, men Ufold-partnerne sier de vil vente med å ta ut utbytte.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Teknologi- og designselskapet Unfold fortsetter å levere sterke resultater – også i koronaåret 2020. Partner og daglig leder Egil-Stene-Johansen kunne allerede i fjor på denne tiden fortelle at byrået ville komme styrket ut av koronakrisen, og nå kommer fasiten. I fjor hadde Unfold en omsetning på over 45 millioner, noe som var en økning fra 40,2 millioner kroner i 2018 eller en vekst på 12,7 prosent.

- I 2020 fortsatte oppturen Unfold har hatt de siste årene og vi leverte de beste økonomiske resultatene så langt i våre ti år i drift. De siste årene har vi hatt en høy og jevn vekst og vi har fokusert på å øke effektiviteten, marginen og det faglige nivået i selskapet, sier Stene-Johansen til Kampanje.

Les også: Unfold med nytt rekordår: - Fikk sjokk da vi forstod omfanget av koronautbruddet

Teamet gir full gass i påskeferien og sitter nå og utvikler bookingløsning, web og app til lanseringen som er rett rundt hjørnet. Kai Holmberg, Unfold

Hentet inn Flyr som kunde

Unfold holder til i DOGA-bygget ved Akerselva og jobber innenfor fagområdene strategi, design, teknologi og innhold. Noen av de største kundene er selskaper som OBOS, Krogsveen, Tekna, BDO, Best Arctic og Anton Sport. Men mest oppmerksomhet i fjor fikk kanskje selskapet for samarbeidet med Flyr.

- Av nye signalsamarbeid kan vi nevne både Flyr og Mestergruppen, der vi jobber med strategi, navn og merkevare, og digital produktutvikling for store initiativ som går ut i markedet i 2021, sier Stene-Johansen.

Norgesmesterskapet i fly og reiser, blir bare større og større etterhvert som de etablerte selskapene Norwegian og SAS også har fått konkurranse nykommere som Wizz Air og Flyr, det nyetablerte flyselskapet til tidligere Braathens SAFE-direktør Erik G. Braathen.

- Flyr var et veldig spennende samarbeid i 2020, men det var bare starten. Samarbeidet i 2021 blir mer omfattende med blant annet digital produktutvikling. Teamet gir full gass i påskeferien og sitter nå og utvikler bookingløsning, web og app til lanseringen som er rett rundt hjørnet. Vi kommer til å iterere videre på det etter lansering og de neste årene som kommer så vi legger opp til et langsiktig strategisk partnerskap, sier Unfold-partner Kai Holmberg som jobber med Flyr som kunde i selskapet. 

Egil Stene-Johansen sier «Unfolds visjon er å lage produkter og tjenester som bidrar til en bedre hverdag for folk flest.»

- Dette innebærer at vi ønsker å nå hele landets befolkning med tjenester som bringer verden fremover, samtidig som de er forretnings- og risikomessig fremtidssikret for de som leverer den. Vi har vist at vi kan dette, med produkter vi har utviklet sammen med blant annet Obos, Avinor, Anton Sport og Krogsveen, men 2020 har åpnet døren for mange nye muligheter for Unfold, sier han.

Les også: Flyr avgårde med Unfold: - Skreddersydd for digitale flater

Cabincrew'et i Unfold som har stått bak navnet og merkevaren til Flyr. Fra venstre Andreas Ziener, Kai Holmberg og Marita Viken. - Lanseringen av navnet og logoen er naturligvis bare starten, sa Viken til Kampanje før jul i fjor.

Vokser i antall hoder

Lønnsomheten er det heller ikke så mye å trekke for, med et overskudd på driften på 11,4 millioner kroner, opp på fra 7,8 millioner kroner i 2019. Unfold hadde en brutto driftsmargin på 29 prosent.  

Da koronapandemien traff Norge i fjor for et drøyt år siden, kunne Stene-Johansen fortelle at han «fikk sjokk da han forstod omfanget av koronautbruddet». Men for et byrå som jobber med digitalisering har tjenestene til selskapet leverer blitt enda mer viktige for både privat næringsliv og offentlige instanser.

- Digital transformasjon og innovasjon har for mange norske selskaper vært øverste prioritert for å overleve i 2020. Vi har hjulpet både nye og eksisterende kunder med å tilpasse seg den nye virkeligheten ved å utvikle nye forretningsmodeller, produkter og tjenester. Det har det blitt god lønnsomhet av og ført til at staben ble økt med flere faste ansatte og innleide eksperter, sier han.

Selskapet har nå vokst i antall hoder teller i dag rundt 30 personer, opp fra 25 i fjor.

- Vi har verken permittert faste ansatte, eller konsulenter under pandemien og vi sikter mot å være pluss minus 35 personer på prosjekt i år, sier han.

Selv om vi hadde en solid EBITDA har vi valgt å avvente utbytte noe. Egil Stene-Johansen, Unfold

Venter med utbytte

Med et overskudd etter skatt på snaue ni millioner kroner ville det for partnerskapet være naturlig å tenke på et utbytte. I 2019 tok selskapet ut nesten hele årsresultatet på seks millioner kroner i utbytte. Stene-Johansen sier de i år er mer forsiktige.

- Selv om vi hadde en solid EBITDA har vi valgt å avvente utbytte noe. Vi står overfor noen veldig spennende venture-muligheter som vi skal satse på, men det er naturlig at det vil bli utbetalt utbytte i tillegg, sier han.

- Hvordan har starten på det året vært?

- Vi har hatt en flying start inn i 2021 og kapasiteten vår er nesten utsolgt for hele året. Vi skal øke både topplinje og margin i år, men aller viktigst er at vi skal levere slagkraftige produkter for nye og eksisterende partnere, sier han.

Her kan du se alle tallene til Unfold for 2020. Alle tall i MNOK. Kraftig resultatvekst i Unfold

Unfold 2020 2019 Endring i prosent
Omsetning 45,2 40,2 + 12
Driftsresultat 11,4 7,8 + 46
Resultat før skatt 11,4 7,8 + 46

Unfold suser videre med Flyr som ny kunde: - Vi har hatt en flying start inn i 2021