Flyselskapet lanserte navn og profil lørdag. Fra samme tid er også nettsidene oppe. Det er ikke mulig å kjøpe noen billetter på sidene, men selskapet skriver i en pressemelding at det håper å være på vingene i løpet av første halvår neste år.

Siden nyheten i oktober om at flyveteranen Erik G. Braathen ville gå i konkurranse med de øvrige aktørene i det sterkt koronapregede luftfartsmarkedet, har det vært stille rundt satsingen. Nå er imidlertid konsernledelsen ansatt, med Tonje Wikstrøm Frislid som toppsjef, og det er besluttet at det nye flyselskapet skal ha sin hovedbase på Oslo lufthavn. Videre er det bestemt at det hovedsakelig er det norske markedet som skal være satsingsområdet, skriver Finansavisen.

– For kundene må vi fremstå med et attraktivt tilbud, og da vil det å ha lav kost være helt avgjørende, sier Erik G. Braathen til avisen.

En rekke tidligere toppledere fra kriserammede Norwegian er blitt ansatt i det nye flyselskapet, blant annet toppsjefen som tidligere har elleve år bak seg i Norwegian i flere roller.

Tonje Wikstrøm Frislid sier Flyr skal være et selskap med en mer bærekraftig forretningsmodell enn det andre innen luftfarten har.

– Vi må alle fly mindre i årene fremover for å ta vare på miljøet. Nettopp derfor bygger vi opp et selskap som ikke er avhengig av å få stadig flere å fly stadig mer for å oppnå lønnsomhet, sier hun.

I oktober sa regjeringen nei til å støtte det nye flyselskapet og viste til de ordinære koronatiltakene for luftfarten. Dette har imidlertid ikke hatt noen konsekvenser for etableringen av selskapet.