Design- og teknologiselskapet Unfold leverer sterke resultater for 2019 og partner og daglig leder Egil-Stene-Johansen mener byrået har kommet styrket ut av koronakrisen.  I fjor hadde Unfold en omsetning på drøye 40 millioner, noe som var en økning fra 27,5 millioner kroner i 2018.

- Fjoråret ble nok et vekstår hvor vi økte topplinjen med nesten 50 prosent og leverte en knallsterk 20 prosent driftsmargin. At vi klarer å levere disse tallene etter allerede å ha doblet omsetningen og triplet resultatet i 2018, viser at vi har funnet en bunnsolid forretningsmodell som er lønnsom både for oss og selskapene vi jobber med, sier partner og daglig leder Egil-Stene-Johansen til Kampamje.

Resultatet for fjoråret endte på snaue åtte millioner kroner, som er opp fra 6,5 millioner kroner fra året før.

- Vi er brutalt ærlige
Stene-Johansen sier Unfold  også har «fått oppmerksomhet for flere av arbeidene sine innen design- og teknologibransjen det siste halvåret, blant annet med to DOGA-merker og flere nominasjoner i Visuelt og Gulltaggen.»

- Vi er brutalt ærlige overfor selskapene vi samarbeider med, og kjører raske produktutviklingsløp hvor erfaring og instinkt trumfer omfattende metodikk og kostbare prosesser som bransjen vår har blitt kjent for. Partnerne våre må være åpne for å kjøre med litt høyere risiko, prøve og feile litt, da vi mener nettopp dette er suksessoppskriften vår, sier Stene-Johansen.

Unfold måtte også snu seg rundt sammen med kundene da Norge stengte ned og har i lengre tid jobbet med OBOS om å utvikle en løsning for å gjennomføre digitale årsmøter i borettslag og sameier, som på rekordtid ble gjort tilgjengelig for flere hundre tusen beboere da korona brøt ut.

- Vi fikk som alle andre skikkelig sjokk da vi forstod omfanget av koronautbruddet, men var raske til å mobilisere alle krefter mot å utnytte mulighetene som oppstod. De siste månedene har vært blant de mest produktive, lønnsomme og spennende vi noensinne har hatt, og lært oss mye om hva som er mulig å få til i krisetider. Alle ansatte og innleide er i full sving, og vi har en rekke spennende prosjekter på trappene som vil gi oss en skikkelig boost i 2020, sier Stene-Johansen.

Unfold teller i dag 25 personer i prosjekt og 16 fast ansatte som jobber fra kontoret i DOGA-bygget ved Akerselva. Disse er fordelt innen fagområdene strategi, design, teknologi og innhold, og jobber med selskaper som OBOS, Krogsveen, Tekna, BDO, Best Arctic og Anton Sport.

Her kan du se alle tallene til Unfold for 2019. Alle tall i MNOK. 

Unfold 2019 2018 Endring i %
Omsetning 40,2 27,5  
Driftsresultat  8,9 7,5  
Resultat før skatt 7,8 6,5