- Vi har skapt et visuelt konsept som er skreddersydd for digitale flater, sier sjefdesigner Unfold i Marita Viken til Kampanje.

I forrige uke skrev Kampanje om at Braathens nye flyselskap heter Flyr og at en ny logo allerede var ferdig utviklet. Det er altså teknologi- og designselskapet Unfold som har utviklet både navnet og merkenavnet til flyselskapet, noe de skal fortsette med frem til selskapet begynner å fly i løpet av første halvår av 2021.
 
- Navnet beskriver akkurat hva selskapet skal drive med, og er like enkelt som kundeopplevelsen det skal bli kjent for, sier Andreas Ziener, merkevarestrateg og produktleder i Unfold til Kampanje.
 
Han forteller at målet er å fremstå som en helnorsk, ansvarlig og teknologidrevet utfordrer til den etablerte luftfarten.
 
- Flyr skiller seg ut gjennom et rendyrket digitalt produkt som er med passasjerene under hele reisen, sier han.
 
Navneprosessen har gått parallelt med utforming av en visuell identitet med logo og grunnleggende profilelementer. Dette utvikles nå videre inn i selskapets app- og webløsninger.

 Fra ett sted til et annet
Design lead i Unfold, Marita Viken, forteller at buene i logoen, i likhet med navnet, er enkle i hvordan de symboliserer bevegelse fra ett sted til et annet. De skal utgjøre grunnlaget for identiteten til flyselskapet.
 
- Vi har skapt et visuelt konsept som er skreddersydd for digitale flater, med grafiske elementer og farger som gir en behagelig opplevelse på små mobilskjermer, fortsetter hun.

Beskrivende:

Navnet på det nye flyselskapet er det beskrivende navnet Flyr. Her ser du logoen og designet som bryået Unfold har utviklet.

- Herlig nerdete
Byrået har jobbet med ledergruppen i Flyr siden august. De har, i tillegg til merkevareplattformen, bidratt inn på strategi, posisjonering og kommunikasjon. Strategisjef i byrået, Kai Holmberg, har selv tidligere oppstartserfaring fra luftfarten. Han beskriver samarbeidet med Flyr som spennende og «herlig nerdete».
 
- Lanseringen av navnet og logoen er naturligvis bare starten, og det er hvordan vi tar ut merkevaren i den digitale produktopplevelsen som blir avgjørende for å bidra til å fremtidssikre hele Norges nye flyselskap, sier han.
 
- Har klart å forene våre verdier
Kjerneteamet som har jobbet med det nye flyselskapet er tverrfaglig sammensatt, og har blitt utvidet med relevant kompetanse underveis. Det første uttaket av den nye merkevaren kan ses på hjemmesiden til Flyr, som også er designet og utviklet av Unfold.
 
- Unfold har klart å forene våre verdier og strategisk retning i en helhetlig, moderne og et tydelig uttrykk som vi tror vil begeistre våre passasjerer og ansatte, sier Eirik G. Braathen. Han er initiativtakeren til det nye flyselskapet.

Her kann du se en kort animasjonsfilm om det nye grafiske konseptet til Flyr.