Her er folkets dom over ny Rema 1000-reklame: - Leverer ikke spesielt effektivt

Har vraket 20 år gammelt slagord til fordel for «Det er tusen gode grunner til å velge Rema 1000».

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Etter 20 år legger Rema 1000 slagordet «Det enkle er ofte det beste» på hylla til fordel for et helt nytt kommunikasjonskonsept og slagordet «Det er 1000 gode grunner til å velge Rema 1000».

- Vi har veldig mange gode grunner til å velge Rema 1000, og som vi vet er viktige for kundene våre. Vi ønsker å samle alle disse budskapene under et samlende konsept og at gi det et tydelig Rema 1000-fotavtrykk, sa markedsdirektør Pia Mellbye til Kampanje da de lanserte konseptet i februar.

Les også: Rema 1000 bytter ut ikonisk slagord: - Skal mye til for å forlate et av Norges mest likte reklamekonsepter

Nå er folkets dom klar i form av målingen Reklamebørsen, som Mediacom gjør av reklamefilmene som har høyest trykk hver måned.

- Lanseringen av konseptet er blant de mest sette filmene i denne runden, men den leverer ikke spesielt effektivt i forhold til trykk, hvilket nok henger sammen med at filmen er blant de tre filmene som flest er indifferente til i denne runden, sier innsiktssjef Håvard Ose i Mediacom.

Filmen er den femte best likte filmen i Reklamebørsen denne måneden. 24 prosent sier de liker filmen bedre enn annen TV-reklame, mens 11 prosent liker den dårligere.

Det er Telia som topper Reklamebørsen for februar: Utfordrer seg til toppen av Reklamebørsen: - Vi er på riktig vei

Rema 1000: - Godt fornøyde

«1000 grunner til å velge Rema 1000» leverer en oppmerksomhet på 55 prosent, som er den tredje høyeste i månedens undersøkelse, men ser man på effekt opp mot terskelfrekvens legger den seg kun midt på treet som den syvende mest effektive av de 13 filmene som er med i målingen.

Markedsdirektør Pia Mellbye i Rema 1000 forteller til Kampanje at dagligvarekjedens egne målinger viser skyhøye tall.

- Våre målinger viser til to uker med rekordhøy oppmerksomhet på 93 prosent. Dette med et nytt reklamekonsept som både leverer et budskap som blir forstått og en avsenderidentitet som kommer tydelig frem. Vi er godt fornøyde med lanseringen og gleder oss til å både fylle og forsterke konseptet; det er 1000 grunner til å velge Rema 1000, med relevant innhold fremover, sier hun.

Se både reklamefilmen og flere uttak i den nye Rema 1000-kampanjen her:

Les mer: Rema 1000 brenner av flere reklamemillioner enn konkurrentene - men vinner ingen nye kunder

Mer effektiv bleiereklame

Mediacom har også målt Rema 1000s oppfølger som setter søkelys på grunn nummer 39 til å velge Rema 1000, nemlig at man alltid får 25 prosent på bleier med appen Æ på Rema 1000. Filmen akkompagneres av en akustisk versjon av Britney Spears’ klassiker «Oops…! I Did it Again».

50 prosent husker denne filmen og den gjør det også nest best på effektivitet i målingen. 23 prosent liker den bedre enn annen TV-reklame, altså ett prosentpoeng mindre enn Rema 1000s hovedfilm, men 20 prosent sier de liker den dårligere, og det er ni prosentpoeng høyere.

- Søte babyer med bæsjegrimaser leverer svært effektiv oppmerksomhet i denne runden, og faktisk er det nesten like mange som husker denne filmen som «1000 grunner», tross kun 36 prosent av medietrykket. Filmen leverer, noe overraskende, ikke spesielt høy liking, med unntak for blant de mellom 30 og 39 år, sier Håvard Ose i Mediacom.

Det er som forventet, mener Mellbye i Rema 1000.

- Dette er kommunikasjon spisset mot nybakte foreldre, og hvor vi kutter prisen på et produkt som blir en stor utgift over tid for småbarnsforeldre. Vi har lansert markedets beste bleiepriser med fast kutt i Æ, og det treffer godt. Vi har sett umiddelbar effekt på salg, med en omsetningsøkning på over 25 prosent, sier Mellbye.

- Hva kan vi forvente av dette konseptet fremover?

- Reklamekonseptet har gitt vårt ikoniske 1000-tall ny betydning, og rommer åpenbart mange muligheter. Grunn nummer én til å velge Rema 1000, alltid lave priser, står som et grunnfjell, og ellers er det mange store og små grunner som vil bli trukket frem. De første dyrevernmerkede eggene i Norge fra Kolonihagen er for eksempel en egen grunn. At vi ikke har palmeolje i egne merkevarer, og hverdagskylling fra Solvinge som har det litt bedre, har også blitt grunner. Alltid lave priser og mange andre gode grunner gir kort fortalt mye verdi for pengene for folk flest.

Les også: - Rema 1000-reklamen har de siste årene vært et sirkus av gjøglere, klovner og rosa flamingoer

Mest og minst likt i februar:

Disse reklamefilmene likte nordmenn mest og minst i forrige måned. Kun Folkehelseinstituttet og løftet om vaksiner slår Telia, som til gjengjeld har månedens mest effektive reklamefilm. Kilde: Mediacom

Her er folkets dom over ny Rema 1000-reklame: - Leverer ikke spesielt effektivt