Rema 1000 bytter ut ikonisk slagord: - Skal mye til for å forlate et av Norges mest likte reklamekonsepter

Nå skal Rema 1000 gi kundene tusen gode grunner til å velge dem.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Det enkle har ofte vært det beste for Rema 1000, helt siden slagordet så dagens lys ved årtusenskiftet, men nå har dagligvarekjeden skapt et slagord de tror kan være enda bedre: «Det er 1000 gode grunner til å velge Rema 1000».

- Det skal mye til for å forlate et av Norges mest likte reklamekonsepter gjennom 20 år, sier direktør for salg og marked i Rema 1000, Pia Mellbye.

«Det enkle er ofte det beste» ble i sin tid utviklet av New Deal (som i dag er kjent som Nord DDB) og senere videreført av McCann, blant annet i form av Gullfisk-vinneren «Doffen har daua». De siste årene har slagordet blant annet gitt inspirasjon til smarthus-filmene, som er utviklet av Try, og det er også Try som står bak det nye reklamekonseptet.

- «Det enkle er ofte det beste» sitter godt og representerer Rema 1000-filosofien og hvordan vi jobber. Vi skal fortsette å gjøre ting enkelt, men drister oss til å lansere et nytt konsept for å snakke om alle de gode grunnene til å handle hos Rema 1000, sier Pia Mellbye.

- Hva er bakgrunnen for at dere måtte lage et nytt reklamekonsept nå?

- Vi har veldig mange gode grunner til å velge Rema 1000, og som vi vet er viktige for kundene våre. Vi ønsker å samle alle disse budskapene under et samlende konsept og at gi det et tydelig Rema 1000-fotavtrykk, sier Mellbye til Kampanje.

Les også: Rema 1000 starter året med nytt byrå: - Har kommet inn som et friskt pust

Henter frem motorsaga

«Det er 1000 gode grunner til å velge Rema 1000» tar selvfølgelig utgangspunkt i «det ikoniske 1000-tallet», forteller Mellbye.

- Hva er det med dette konseptet som differensierer Remsa 1000 fra konkurrentene?

- At vi får frem veldig mange gode grunner for å velge Rema 1000, men vi kommer aldri til å vike fra grunn nummer én, som er alltid lave priser. Eksempler på andre gode grunner kan eksempelvis være de økologiske kvalitetsvarene fra Kolonihagen, at vi har redusert 30 prosent av all salt i våre egne matvarer, eller priskutt i Æ. Alle gode grunner som vi vet er viktig for kundene våre. 

Selv om Rema 1000 har funnet på et nytt slagord, så henter de også frem noen gamle virkemidler, og i reklamefilmen som lanseres søndag kveld gjør motorsaga et comeback. 

- Er «kuttismen» tilbake i Rema 1000?

- Den har levd hvert eneste år i de i over 40 årene Rema 1000 har eksistert, Vi ønsker å dra frem sterke og tydelige visuelle bevis som synliggjør at vi jobber med å kutte priser hele tiden. Det er et visuelt grep vi kommer til å fortsette å ha fokus på.

Saken fortsetter etter filmen.

Ble hentet fra McDonald's for å lage Norges beste reklame

Rema 1000-sjef Trond Bentestuen ansatte Pia Mellbye som ny markedsdirektør for dagligvarekjeden i 2019. Hun kom da fra stillingen som administrerende direktør i McDonalds i Norge.

- Trond Bentestuen sa da du tiltrådte at Rema 1000 skulle bli Norges beste innenfor markedsføring og kommunikasjon. Er dette et svar på den bestillingen?

- He he, nei, det er et svar på hvordan vi kan bli enda tydeligere fremover og en naturlig utvikling av merkevaren Rema 1000. Det gir oss potensialet til å snakke om de ulike grunnene til å velge Rema 1000 uten at vi mister fokuset på at det viktigste som er at vi har alltid lave priser

- Det blir ikke flere smarthus-filmer eller filmer i serien «Det enkle er ofte det beste»?

- Vi skal aldri si aldri, enkelhet er en veldig viktig del av Rema 1000 og filosofien vår. Det er definitiv én av grunnene til å velge Rema 1000.

Har jobbet på tvers av Try-huset

Lanseringskampanjen, som er utarbeidet av de to kreative teamene Preben Moan og Camilla Bjørnhaug, og Karin Lund og Øystein Halvorsen, går bredt ut. TV-filmen er produsert av Tangrystan og tar for seg noen av grunnene, mens flere grunner brettes ut utendørs, på radio og i digitale kanaler bretter ut enda fler grunner.

- Vi har forsøkt å gjøre lanseringskampanjen tydelig og «pedagogisk», iblandet litt sjarm. Så er tanken at vi skal dykke mer ned i én og én grunn etterhvert og bli enda mer lekne, sier de kreative teamene.

- Dette har vært en stor jobb som har involvert veldig mange av kreftene på huset. I tillegg til å utvikle og spre budskap på mange flater, har det også vært viktig for oss å lage innhold som forklarer grunnene. Her har vi virkelig fått øvd oss på å jobbe på tvers av fagdisiplinene, sier konsulent i Try, Lars Mitlid
 
Foruten reklamebyrået har både Try Innhold, Try Apt og Try Opt vært involvert.

Rema 1000 bytter ut ikonisk slagord: - Skal mye til for å forlate et av Norges mest likte reklamekonsepter