Den nye toppsjefen i Rema 1000, Trond Bentestuen, gjør sine første store grep når han henter inn to nye direktører. En av dem er Pia Martinsen Mellbye som ansettes som ny salgs- og markedsdirektør i Rema 1000. Hun kommer fra stilling som administrerende direktør i McDonalds i Norge. I tillegg henter han inn Line Aarnes som ny kategori- og innkjøpsdirektør. Hun kommer fra internasjonal toppstilling i Alimentation Couche-Tard (Circle K).

- Vi skulle ganske enkelt ha de to beste til å lede disse krevende og spennende resultatområdene, og det har vi lykkes med. Mellbye og Aarnes får begge omfattende ansvar for å videreutvikle Rema 1000 som merkevare og støtte de dyktige kjøpmennene våre gjennom offensive markeds- og salgstiltak, bra varesortiment og gode innkjøpsavtaler som kommer kundene til gode, sier den nye Rema 1000-sjefen Bentestuen. 

Mellbye har ledet arbeidet med kommersialisering, markedsføring og kommunikasjon i McDonalds Norge, hvor hun har jobbet siden 2010. Hun har også vært administrerende direktør i McDonalds siden 2017. Hun har tidligere arbeidet som markedsdirektør i ICA Norge og som konsulent i reklamebyrå.

- Mellbye har unik kompetanse på merkevarebygging og franchisedrift og er en av Norges råeste markedsføringseksperter. McDonalds har hatt solid vekst under hennes ledelse. Hun har vist at hun er dyktig til å samarbeide med franchisetakere om salg og kundeopplevelser, og den erfaringen er gull verdt for Rema 1000, sier Bentestuen.

Selv sier Mellbye at hun «ble trigget av muligheten til å videreutvikle en av Norges sterkeste og tydeligste merkevarer».

- Jeg ser et potensial for å gjøre merkevaren Rema 1000 enda mer relevant i folks hverdag. Det enkle er ofte det beste handler ikke bare om lave priser, men like gjerne om folks handlevaner, middagsønsker, hverdagssituasjoner, betalings- og leveringsløsninger og digitale tjenester, sier Mellbye.

Per Åge Dahl fortsetter
Samtidig fortsetter Per Åge Dahl som markedsdirektør. Han skal nå rapportere til Pia Martinsen Mellbye.

- Per Åge Dahl blir en del av gjengen som Pia går inn og overtar ledelsen av, sier Trond Bentestuen til Kampanje. 

- Vi skal være Norges beste innenfor markedsføring om kommunikasjon. Vi har fortsatt en liten vei å gå, legger han til.

- Hvor mange skal jobbe i salgs- og markedsavdelingen til Rema 1000?

- Vi holder på å justere det nå. Det blir et tjuetallspersoner.

- Kjempespennende
- Det blir kjempespennende å samarbeide med nye, dyktige folk. Jeg har vært i Rema 1000 i 22 år og synes det er fantastisk at vi benytter slike anledninger til å ta inn folk utenfra som kan tilføre Rema 1000 mye nytt og spennende, sier Per Åge Dahl til Kampanje.

- Blir det noen endringer for deg?

- Nå blir det ingen endringer. Vi skal stå på som bare rakkeren, men som vanlig i Rema 1000 er vi åpen for endringer og gode forslag.

- Forventer du at Mellbye vil sette sitt eget preg på Rema 1000s markedsføring?

- Ja, det forventer vi.

- Kan det bli endringer i byråmiksen og blant samarbeidspartnerne deres?

- Samarbeidspartnere vurderer vi hele tiden. Å si hva som skjer der fremover, blir bare spekulasjoner.

Les også: