Slutter i GK etter kort tid – får jobben som byråleder i Apriil PR

Jannicke Josefsson-Ruud blir daglig leder i Apriil PR Oslo.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Den nye byråkonstellasjonen Apriil vokser og henter nå Jannicke Josefsson-Ruud som daglig leder for PR i Oslo. Josefsson-Ruud kommer sist fra stillingen som senior rådgiver i Geelmuyden Kiese, og har lang fartstid i bransjen fra blant annet Trigger, MediaCom og JCP PRAD.

- Jeg har ikke vært byråleder tidligere så for meg er det kjempespennende, sier Josefsson-Ruud til Kampanje.

- Apriil er jo en ny byråsatsing som ble til under korona og jeg tror min kombinerte bakgrunn fra PR og reklamefaglige miljøer som Trigger, JCP Prad og GK gjør at jeg har mye å bidra med i den konstellasjonen som nå skal finne sin form, fortsetter hun.

Nå ser den ferske byrålederen frem mot å konkurre mot de største.

- Det er store ambisjoner for selskapet og totalt er vi såpass mange med stor fagkunnskap at vi skal kunne konkurrere med «top dogs’a»,  sier byråsjefen.

Med Jannicke Josefsson-Ruud med på laget i Oslo, får vi en sterk profil med solid nettverk og bransjeerfaring og er godt rigget for vekst. Magnar Øyhovden, konserndirektør Media Bergen

- Et byrånavn å regne med

Apriil så dagens lys i mai 2020 og er et byråfellesskap innen reklame, design, digital markedsføring, story, event og PR. Selskapet teller over 90 medarbeidere i Bergen, Stavanger og Oslo. Byrået er eid av Media Bergen som også eier en rekke andre byråer som Per Høj, Oktan og Respons Analyse.

Magnar Øyhovden, konserndirektør i Media Bergen, er godt fornøyd med å ha sikret seg Josefsson-Ruud som ny byråleder. 

- Med Jannicke Josefsson-Ruud med på laget i Oslo, får vi en sterk profil med solid nettverk og bransjeerfaring og er godt rigget for vekst, sier Øyhovden.

- Gjennom Apriil satsingen ønsker vi å vise at vi er et byrånavn å regne med. Med en innsiktsbasert og menneskesentrisk tilnærming til faget og 90 kompetente fagspesialister, skal Apriil være et naturlig valg innen kommunikasjonsløsninger både for lokale, nasjonale og internasjonale merkevarer, fortsetter Øyhovden.

Les også: Tidligere Sbanken-sjef skal lede Media Bergen

Satser:

Magnar Øyhovden, konserndirektør i Media Bergen, vil vise at Apriil er et byrånavn å regne med. - Apriil skal være et naturlig valg innen kommunikasjonsløsninger både for lokale, nasjonale og internasjonale merkevarer, sier han.

Kort GK-opphold

I fjor sommer begynte Josefsson-Ruud som seniorrådgiver i Geelmuyden Kiese etter å ha jobbet som konsulent og kundeansvarlig rådgiver i JCP PRAD, reklame og PR-delen av JCP Nordic. GK-oppholdet i PR-byrået ble ikke av det lengre slaget for den nye byrålederen. 

- Det skyldes primært at det åpnet seg en unik mulighet for å være med på dette som jeg synes er veldig spennende. Og fordi GK er nok litt på vei tilbake til kjernevirksomhetsområdet sitt, innenfor myndighetskontakt og næringslivskommunikasjon, noe som ikke er mitt primære fagfelt, sier Josefsson-Ruud.

Mandag ble det også kjent at GK-rådgiver Torbjørn Furu Krogstad forlater PR-byrået for Orkla. Kampanje skrev forrige måned at 25 ansatte har sluttet i GK det siste året.

- Det som kanskje utad ser ut som en masseflukt er nok mer fragmentert i forhold til de grunnene folk har for å gå videre. GK har vært et kjempefint sted å jobbe i den perioden jeg har vært der, sier Josefsson-Ruud.

Slutter i GK etter kort tid – får jobben som byråleder i Apriil PR