Geelmuyden Kiese Gruppen (GKG) tok ingen sjanser da koronakrisen traff Norge med full styrke i 2020 og permitterte 27 ansatte bare i Norge. Nå har selskapet kun to ansatte ute i permisjon, og de fleste er tilbake i jobb, enten i Geelmuyden Kiese eller hos andre. Det kommer frem i en pressemelding fra selskapet mandag formiddag.

Styreleder Hans Geelmuyden vil ikke gå inn på hvor mange som har sluttet i byrået det siste året.

- Det vet jeg ikke. Aner ikke. Men det vi har vært opptatt av, er at dersom du har jobbet i GK, så får du god jobb andre steder. Vi er en talentfabrikk, sier Geelmuyden til Kampanje.

Han legger til at fokuset deres har vært å hjelpe permitterte tilbake i jobb.

- Har dere i sum blitt færre ansatte i GK det siste året?

- Vi er 105 ansatte i gruppen.

I mars i fjor talte GK-gruppen 130 ansatte. Det betyr at det skandinaviske kommunikasjonsbyrået har redusert bemanningen med nesten 20 prosent det siste året.

- Et krevende år
I en pressemelding skriver GKG at de omsatte for 182 millioner kroner i 2020. Tilsvarende omsetning for 2019 var på hele 221,3 millioner kroner. Omsetningen falt dermed med nærmere 40 millioner kroner.

Byråinntekten endte for 2020 på 140 millioner kroner, kan PR-byrået i dag opplyse om. Også det var kraftig ned sammenlignet med 2019 da tilsvarende inntekt var på 165 millioner kroner.

Driftsresultatet før utbytte og skatt ble på 12,2 millioner kroner. Det er fire millioner mer enn året før. Datterselskapene i Danmark, Norge og Sverige gikk alle med overskudd, opplyser selskapet om i pressemeldingen.

- 2020 har vært et krevende år med stor usikkerhet. Takket være stor fleksibilitet fra ansatte og ledelse har vi kommet godt gjennom året, og jeg er alle stor takk skyldig. Selv har jeg opplevd at vi har stått til ladning i påvente av bedre tider. Nå er vi fulle av energi, og gleder vi oss til å bygge GK videre i årene som kommer, sier Geelmuyden i pressemeldingen.

Han vil ikke kommentere utviklingen i Norge isolert.

- Det vil jeg ikke svare på. Det går riktig bra. Vi jobber på kryss og tvers av landegrenser sammen med skandinaviske team og kunder, sier han til Kampanje.

Geelmuyden gikk av som Managing Partner i byrågruppen i fjor sommer. Denne jobben er det nå danske Karne Lykkebo som har, mens Marit Høvik Hartmann leder det norske kontoret.

Les mer: Hans Geelmuyden går av som GK-sjef

GKG 2020 2019 Endring i prosent
Omsetning 182 221 - 18
Byråinntekt 140 165 - 15
Driftsresultat 12,2 8,3 48

Alle tall i millioner kroner.