Almaas med «tidenes sesong» av kjendis-reality: - Har lyst å lage mer tur-tv

Og TVNorge utelukker ikke spin-offs med de mange nye radarparene.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

I kveld er det duket for finale i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Ti kjendiser er blitt til tre og Jon Almaas, Atle Pettersen og Øystein «Pølsa» Pettersen kjemper nå om å smykke seg med tittelen «Norges tøffeste kjendis». 

Årets sesong har knust alle tidligere seer-rekorder av både kjendis-utgaven og den vanlige, og både i januar og februar måned var Discovery vekstvinneren i TV-markedet. Også programleder Tom Stiansen har vært med å konkurre og nesten en halv million nordmenn fulgte med da Stiansen kjempet mot de gjenværende deltagerne tidligere i mars, i en episode som involverte både sykling og hundekjøring langs grensen mot Russland. 

- Seerrekorder, gylne TV-øyeblikk og spektakulære etapper, er dette tidenes beste sesong?

- Ja, det må vel være lov å kalle dette tidenes sesong. For et fantastisk cast, sier Stiansen til Kampanje.

- Hvordan skal dere klare å toppe dette neste sesong?

- Det er klart det blir en utfordring å toppe denne sesongen. Men vi har allerede startet den jobben og har trua på at vi skal klare det. Det med å toppe forrige sesong er jo noe vi alltid har hengende over oss og vi er vant til det, sier Stiansen med et smil.

Ut på tur:

Programleder Tom Stiansen kjempet alene mot deltagerne i episode 17. Foto: TVNorge.

- Jeg hadde ikke sovet i telt siden militæret

Programleder-veteran Jon Almaas skal i kveld kjempe mot to stykk Pettersen om å vinne årets sesong. Almaas er eneste gjenværende deltager fra det opprinnelige lag Lindesnes som besto av Almaas, Erik Follestad, Melina Johnsen, Lise Finckenhagen og Hedvig Wessel

Almaas forteller at deltagelsen i programmet har vært interessant på mange måter. 

- For det første har du naturopplevelsene og turlivet. Mange nordmenn skulle ønske de var mer på tur i fjellet. Sånn er det med meg også. Jeg hadde ikke sovet i telt siden jeg var i militæret, sier Almaas til Kampanje.

Han beskriver livet uten mobil og internett som deilig. 

- Det å være uten mobil og internett og sove så og si hver natt i telt i en måned er terapi. Det er interessant hvor fort man man vender seg til det primitive livet og hvor tilpasningsdyktig vi mennesker er. Til og med influenserne som var med syntes det var deilig å være uten telefon og nett. Vi prata sammen i stedet. De få gangene vi fikk telefon for å sjekke mail og ringe hjem, leverte vi dem  ganske fort tilbake. For det var hyggeligere å være uten, forteller Almaas.

Man må leve med våte klær, kald kaffe, monoton mat og lite informasjon. Jon Almaas

- Jeg hadde trodd det skulle være mer fake

Etappene i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» har blitt mer og mer utfordrende fra episode til episode, og det er ikke sjeldent Almaas har sendt noen verbale stikk i retning Tom Stiansen. Almaas forteller at det vi ser er ekte.

- Turene ble tøffere etterhvert og det er ikke noe som er fake. Vi hadde tunge sekker, måtte bære all mat og klær selv. Gikk vi tom for mat eller gass til primus fikk vi ingen hjelp. Det er dette som gjør det spesielt. Man må leve med våte klær, kald kaffe, monoton mat og lite informasjon. Det gjør også at samholdet blir tett i lagene og i gruppa som helhet.  Man kommer tett på hverandre på godt og vondt. Og når man tynes og pusher egne grenser sammen med andre oppstår det spennende dynamikk, sier Almaas. 

- Var det annerledes enn du hadde tenkt? 

- Jeg hadde vel egentlig trodd det skulle være mer fake. At vi skulle få mer hjelp. Men det er strenge regler underveis. Lagene får absolutt ingen hjelp utenfra og konkurransen er helt reell.  Et imponerende opplegg med 60 personer i produksjonsapparatet i sving til enhver tid.  Man burde laget et program om hvordan dette lages.  Husk på at når vi gikk disse turene gikk det fotografer og lydmenn ved siden av oss hele tiden. De sover også i telt og bærer eget utstyr.  Imponerende folk.

- Nå har du laget god TV fra grotter, fjelltopper og villmark. Blir det litt tamt å skulle gå tilbake til studio-TV?

- Man kommer fort tilbake til hverdagen. Men jeg skal innrømme at jeg har lyst til å lage mer tur-TV. «Kompani Lauritzen» er jo veldig gøy.  Ligningen for TV produksjon har alltid vært lik: Jo mer innsats man dytter inn i det, jo bedre TV blir det.  Og i «71 grader Nord» er det mange som har jobbet hardt, både foran og bak kamera, sier Almaas.

Hundekjøring:

Sammen med de andre deltagerne kjempet Jon Almaas mot programleder Tom Stiansen i en etappe bestående av hundekjøring, sykling og puslespill-gåter. Foto: Haakon Lundkvist / TV Norge.

Tiden vil vise om det er noe her som kan videreutvikles. Hanne McBride

- Hatten av for dem

Hanne McBride, kommunikasjonsdirektør i Discovery, sier hun er godt fornøyd med årets sesong når Kampanje spør om den har levd opp til forventningene. 

– Årets «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» har vært en fest fra ende til annen. Den interne festen begynte allerede da de første deltakerne bekreftet at de ville være med. Det er en superfin gjeng som har vært med på tur, de har fungert perfekt på TV, og de har gitt oss mange uforglemmelige øyeblikk, sier McBride til Kampanje. 

- Så fasitsvaret her er at sesongen har levd opp til de skyhøye forventningene vi har hatt til denne gjengen. Hatten av for dem, for Tom Stiansen og for Nordisk film som med sin erfaring og kompetanse lager TV-gull av dette formatet år etter år, fortsetter kommunikasjonsdirektøren. 

- Onkl P og Øystein «Pølsa» Pettersen, Jon Almaas og Erik Follestad, samt Almass og Melina Johnsen. Det er blitt mange radarpar. Er dette noen par dere vil prøve å bringe videre til andre TVNorge konsepter?

– Det har kommet opptil flere gode ideer den siste tiden som spinner videre på den gode kjemien deltakerne mellom. Det har også kommet noen hysterisk dårlige ideer. Vi jobber kontinuerlig med utvikling, så vil tiden vise om det er noe her som kan videreutvikles, sier McBride.

Holder døren åpen:

Hanne McBride, kommunikasjonsdirektør i Disovery, holder døren åpen for ideer som bygger videre på den gode kjemien deltagerne hadde seg i mellom. Foto: Discovery.

Almaas med «tidenes sesong» av kjendis-reality: - Har lyst å lage mer tur-tv