Discovery er vekstvinneren i TV-markedet i februar. Det viser ferske tall fra Kantar Medias TV-undersøkelse.

Totalt legger Discovery Networks Norge på seg 1,7 prosentpoeng sammenlignet med samme måned i fjor. De kan vise til en andel på 14,9 prosent blant alle seere mellom 10 og 79 år.

- Vi har fått en kjempestart på året, og slår alle rekorder med årets kjendisversjon av «71 grader nord». Det lover godt for resten av året, og vi har fortsatt mange av de største høydepunkter igjen. Denne måneden går vi blant annet på med «Ex on the Beach» og OL-kvalikken til både herrene og damene i håndball. Vi nærmer oss også avspark for en ny runde med Eliteserien, og i juli er det duket for vårt første sommer-OL, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør.

TVNorge hadde en andel i februar på 6,1 prosent, det var en vekst på hele 1,5 prosentpoeng. 

Tallene kommer på et beleilig tidspunkt for TV-huset som ligger i knallharde forhandlinger med Get-eier Telia om en ny avtale. Fristen for å bli enige går ut ved midnatt og nå har uenigheten for alvor nådd offentligheten.

Dersom selskapene ikke blir enige, kan én million TV-seere miste TVNorge og Discoverys andre kanaler.

- Vi skal selvsagt betale en fair pris, men det er et faktum at våre kunder og befolkningen i Norge har sett mindre og mindre på Discovery-kanalene de siste årene, sa Telias kommunikasjonsdirektør Henning Lunde til Kampanje i går.

Les mer: Telia slår hardt tilbake mot Discovery: - Useriøst å kreve flere titalls millioner i økning

Venter på veksten:

Det vil seg ikke helt for TV 2 så langt i år i TV-markedet. Kanalen fortsetter å tape markedsandeler. TV 2-direktør mener det var et bevisst valg å starte opp senere på året med de største satsingene. Foto: TV 2.

Fortsatt tilbakegang for TV 2
Når noen øker, må andre minske, og også denne måneden er det TV 2 som går tilbake. Hele TV 2-gruppen tok en andel på 23,4 prosent i februar. Det utgjør en nedgang på 2,8 prosentpoeng.

Hovedkanalen TV 2 falt like mye, og hadde i februar en andel på 15,9 prosent.

- Det blir samme forklaring som i januar. Dette handler om «Farmen Kjendis» som i fjor gikk i hele februar. Vi startet rett og slett opp tidligere i fjor og det er nok den viktigste enkeltforklaringen, sier Trygve Rønningen.

I tillegg sier Rønningen at fredagen ikke sitter like godt i år som i fjor på samme tid da kanalen hadde «The Voice». I år er det «Idol» som sliter mer med å holde på seerne, viser tallene til Kantar.

- At vi også har lagt ned en TV-kanal, TV 2 Humorkanalen, forklarer nok også noe, sier Rønningen.

- Hva skal sikre vekst i mars?

- Det er mye å se frem til på TV 2 i mars med «Kompani Lauritzen», «Lystløgner» og «Petter i fengsel» samtidig som «Farmen Kjendis» nå går for fullt. I tillegg så kommer det to spennende fotballkamper i mars også. Vi satser på at mars blir bedre, sier Rønningen.

- Hva tenker dere om konkurransen fra Discovery?

- Discovery valgte å starte opp tidligere i år enn i fjor. Det forklarer nok mye av fremgangen. Men Discovery har også vært flinke med «71 grader Nord». Det er bare å gratulere, sier han.

Vekst for Nent-gruppen
Også Nordic Entertainment Groups TV-kanaler TV3, Viasat 4 og TV6 vokste til en samlet andel på 6,2 prosent (+ 0,5 prosentpoeng).

NRK-kanalene hadde en samlet andel på 47,3 prosent, som er omtrent like mye som i februar i fjor (47,2 prosent).