Den pågående sesongen med 71° nord – Norges tøffeste kjendis på TVNorge og Dplay, er så langt den mest sette runden med programserien noensinne. Den slår alle tidligere seertall på både kjendisversjonen og den vanlige versjonen av 71° nord, totalt hele 31 tidligere sesonger.

Så langt har årets sesong, som er utgave nummer elleve av kjendis-konseptet, et seersnitt på 563.000 per episode. 

Eivind Landsverk, nordisk programdirektør i Discovery Networks, jubler over tallene. 

– Dette er elleville tall. At vårt flaggskip 71° nord, som i år er inne i sitt 21. år sammenhengende på skjermen, i en så utsatt og krevende tid for TV, dundrer på med ny all-time high – det er fantastisk moro! Vi er utrolig stolte av formatet, som TVNorge har utviklet selv sammen med våre venner i Nordisk Film TV, sier Landsverk. 

Programleder gjennom snart 15 år, Tom Stiansen, er både stolt og rørt.

– Wow, dette er helt rått! I denne bransjen er ingenting sikkert lenger, så at 71° nord fortsatt klarer overgå seg selv – etter alle disse årene – det er rett og slett litt rørende for oss som er involvert. Man blir skikkelig stolt, og jeg er veldig ydmyk og takknemlig for at så mange folk velger å bruke tiden sin på akkurat oss, og det to ganger i uka, sier Stiansen.

- Tidenes cast
I den ellevte sesongen av 71° nord – Norges tøffeste kjendis kjemper disse ti profilene om seieren: programleder Jon Almaas, VGTV-profil Erik Follestad, tidligere håndballspiller Mia Hundvin, skiløper Øystein «Pølsa» Pettersen, artist Pål Tøien alias OnklP, Melina Johnsen kjent fra Ex on the Beach, programleder Atle Pettersen, influenser Maren Turmo, TV-kokk Lise Finckenhagen og freestylekjører Hedvig Wessel.

Programleder Tom Stiansen mener årets kjendiser er fantastiske deltakere.

– Mange jeg har snakket med har kalt det for tidenes cast. Jeg hadde også en god følelse fra første sekund av innspillingen, og tenkte at «her blir det mye god TV». Men med TV vet man aldri helt før programmet er sendt og folkets dom kommer. Så får vi håpe folk blir med hele veien til Nordkapp, jeg kan i hvert fall love mange høydepunkter underveis, sier Stiansen.

Seersnittet på 563.000 per episode inkluderer strømming, opptak og repriser. Discovery opplyser om at tallet vil øke etter hvert som strømming, opptaksseing og repriseseing stiger for den fjerde og foreløpig siste episoden, som ble sendt i går kveld. Forrige rekord for kjendisutgaven er fra 2015 med et sesongsnitt på 517.000.