TV 2 selger unna sportsrettigheter – TV-produsent plukker opp kampene

De siste ukene har TV 2 solgt ut flere sportsavtaler til sitt datterselskap MyGame.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger
Knut Kristian  Hauger
Øyvind Hofsrud Journalist

For å sikre at det blir bred produksjon av norsk basketball har Norges Basketballforbund (NBBF), TV 2 og MyGame blitt enige om at MyGame tar over rettighetene fra TV 2. TV 2 skal som i dag vise utvalgte kamper lineært og være med videre i utviklingen av norsk basketball. TV 2 er en av medeierne i MyGame.

Det er den tredje avtalen TV 2 og MyGame annonserer på kort tid. MyGame har tidligere annonsert at selskapet tar over rettighetene til de norske eliteseriene for kvinner og menn i innebandy og volleyball.

På spørsmål om hvorfor TV 2 nå selger disse rettighetene til MyGame og hva som er tanken bak dette grepet, svarer TV 2:

- Helt fra starten har hjemmebaneprosjektet vært basert på tett samarbeid med partnerne våre, Amedia og MyGame.  TV 2 skal imidlertid vise like mange TV-kamper som før, og rettighetene til volleyball og innebandy har helt fra starten vært delt mellom TV 2 og MyGame. Ved å samle flere rettigheter hos MyGame kan vi realisere ambisjonene våre om å gjøre volleyball og innebandy bredt tilgjengelig, sier kommunikasjonsdirektør i TV 2, Lene Eltvik Vindfeld.

Les også: TV 2 om milliardinvesteringen i norsk fotball: - Vi har klart å løfte interessen foran TV-skjermen

TV 2-topp:

TV 2s kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld.

- Vi synes det er stor stas

Men fredag kom altså nyheten om at TV 2 også selger basketballen til MyGame. MyGame skal dermed fremover produsere og vise Basketligaen Norge.

- Vi synes det er stor stas å få lov til å være med å bygge medieproduktet rundt norsk basketball. Det skjer store endringer i måten sport produseres på om dagen, og det er veldig givende at flere eliteforbund viser oss tillit. Dette samarbeidet ser vi virkelig fram til, sier Lars Setsaa, administrerende direktør og ansvarlig redaktør i MyGame. 

- Var det en splitt mellom TV 2 og My Game på disse rettighetsavtalene før overtagelse eller var det TV 2 som satt fullt og helt (100%) på avtalene?

- TV 2 satt på rettighetene til elitenivå og landslag. MyGame satt på de øvrige rettighetene, sier Setsaa.

- Hvordan finansierer MyGame kjøpet av disse rettighetene?

- Rettighetene finansieres på ordinært vis, og dekkes av abonnementsalg, sier han

MyGame har vært gjennom noe tunge økonomiske år som en følge av investeringene i AI-kameraer på det som er av baner og haller rundt i hele Idretts-Norge og for å dekke sporter som håndball, innebandy, volleyball, fotball og basketball enten alene eller i samarbeid med sine eiere TV 2 og Amedia.

Les mer: Amedia går inn med 45 millioner i MyGame - store underskudd venter det nye strømmeselskapet

MyGame-sjefen:

Administrerende direktør i MyGame, Lars Setsaa.

- Krever betydelige grunninvesteringer

For å følge kampene tar MyGame 129 kroner i måneden av abonnentene og her går 20 prosent tilbake til klubbene. Samarbeidet med MyGame var en sentral del i det som i TV 2 har vært kalt «Hjemmebanen»-prosjektet.

 - Hjemmebaneprosjektet skal sikre at både topp og bredde blir produsert, og det får vi bare til ved bruk av automatisk arenaproduksjon. Det krever betydelige grunninvesteringer, og gjennom disse avtalene sikrer vi at de nødvendige investeringene vil kunne tas. Vi er derfor overbevist om at dette samarbeidet vil styrke hjemmebaneprosjektet vårt, sier TV 2-toppen.

Generalsekretær i Norges Basketballforbund, Espen Andrè Johansen, gleder seg over det nye samarbeidet. 

- Vi er veldig glade for at MyGame vil være med å eksponere og utvikle norsk basketball, både på kvinne- og herresiden. Det skjer veldig mye innen norsk basketball om dagen. Det gjør det også produksjonsteknisk i medieverden. Derfor er dette en god match. Og vi vet at en rekke andre forbund og idretter har svært gode erfaringer med MyGame, sier Espen Andre Johansen.

MyGame er deleid av norske TV 2 og Amedia, og er en del av svenske Sportway Media Group. Regnskapstallene for 2023 er ikke klare, men de siste tre årene har selskapet tapt over 60 millioner kroner i Norge. 

Les også: Amedia har tapt 40 millioner på sportssatsing

TV 2 selger unna sportsrettigheter – TV-produsent plukker opp kampene