Los & Co-sjefen sier opp etter fire år: - Fått en mulighet jeg ikke kunne si nei til

Espen Haugen slutter i Los & Co og Oceans-gruppen. Partner og styreleder mener byråkonsernet likevel er godt rustet for fremtiden.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Store endringer fortsetter å prege byråeieren Oceans, som blant annet eier og driver byråer som Los & Co og designbyrået Neue Design. Tidligere i år ble det kjent Oceans-konsernet ble kjøpt opp av svenske Eidra (tidligere Arc, red. anm.) og nå kan Kampanje avsløre at Los & Co-sjefen. Espen Haugen, slutter. Det bekrefter Haugen overfor Kampanje fredag kveld. 

- Jeg har hatt fire fantastiske år, men har fått en mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier han.

Etter det Kampanje erfarer har Haugen sagt opp stillingen sin i Los & Co og Oceans-konsernet, under fire år etter at han begynte. Verken Haugen eller Oceans-ledelsen og styreleder i Los & Co vil bekrefte eller avkrefte Kampanjes opplyninger. 

- Har du fått en ny jobb?

- Ja, men jeg kan ikke på dette tidspunktet si hvor, sier han. 

Det var i oktober 2020 at Haugen ble presentert som ny byråleder i Los & Co. Han kom da fra Kitchen og jobben som leder for strategienheten i den norske virksomheten til det franske Publicis-konsernet. Haugen blir heller ikke den første byrålederen som slutter i Los & Co. Før jul i fjor ble det klart at også Pelles Stensson forlot Oceans. 

Les også: Svensk byråkjempe kjøper Los & Co-eier – norske partnerne casher ut titalls millioner

Jeg er superstolt over det vi har fått til sammen, og kommer til å savne de fine folkene. Espen Haugen, avtroppende byråleder i Los & Co

- Folk begynner og slutter i denne bransjen

Gründer av reklamebyrået Los & Co og nå leder av hele byrågruppen Oceans, Jan Christian Fosseidbråten sier følgende når Kampanje tar kontakt fredag kveld.  

- Folk begynner og slutter i denne bransjen og etter sammenslåingen med Eidra har vi fått 1.300 kollegaer med dyp bransjekunnskap og erfaring fra både Norge, Sverige, Nederland og USA. Dette gjør at jeg vil si vi er svært godt rustet med både folk og kunnskap når det må gjøres endringer, sier daglig leder i Oceans-gruppen, Jan Christian Fosseidbråten, til Kampanje.

Han sier en ny ledelse allerede er på plass i reklamebyrået Los & Co der Espen Haugen har vært sjef.

- Vi har høy fart om dagen, med masse spennende prosjekter fremover, takket være en solid laginnsats fra hele byrået, sier Fosseidbråten, som også er styrelder i Los & Co.

Oceans består i dag av byråene Los & Co, Neue Design Studio, TBA og Alexander Reklamebyrå og selskapet tredoblet driftsresultatet i 2023 til 13,2 millioner kroner av en byråinntekt på drøye 136 millioner kroner.

Les også: Los & Co-eier tredobler driftsresultatet: - Har en litt annerledes posisjon

   

- Superstolt av resultatene

Espen Haugen jobbet i ti år i Kitchen og fikk blant annet mye oppmerksomhet for å ha skrevet «Effektboka» og «Effekt: 10 grunnleggende regler for å lage reklame som virker» sammen med kollega Anders Erikson. Ett år etter at Haugen inntok Los & Co-lokalene på Vippetangen, fulgte også Eriksen etter i sin nye rolle som Head of Planning i Los & Co-eier Oceans.

- Det blir i underkant av fire år i Los & Co. Har du rukket å nå målene du satte deg da du tok jobben?

- Jeg er superstolt over de resultatene vi har skapt i Los & Co. Vi har bygget videre på en sterk posisjon innen forretningsforståelse og økt kreativ kvalitet. Det har gitt gode økonomiske resultater, selv i et tøft marked. Men det jeg kanskje er mest stolt av, er å ha vært med å bygge et utrolig sterkt lag. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har jobbet med flinkere folk, sier Haugen. 

Verken Haugen eller Jan Christian Fosseidbråten ønsker å svare på om Los & Co-sjefen skal jobbe oppsigelsestiden ut. 

- Har det vært elementer av jobben som ikke har stått til forventningene?

- Det har vært elementer som har vært vanskeligere enn antatt. Markedet har gjennomgått mye endring siden jeg tok over i oktober 2020, og vi har tilpasset oss fortløpende. Det har krevd utvikling av nye tjenesteområder og tilbud, noe som har vært både gøy og vanskelig.

- Hvordan blir det å forlate gjengen på Vippetangen?

- Det blir litt vemodig. Jeg er superstolt over det vi har fått til sammen, og kommer til å savne de fine folkene.

- Skilles du og Jan Christian Fosseidbråten som gode venner?

- Definitivt! Det har vært en fryd å jobbe med Jan Christian. Alle som kjenner ham, vet at han gir mye frihet og støtte. Det har vært lærerikt og meningsfullt å jobbe tett med ham gjennom en periode med så mye utvikling. Jeg er sikker på at våre veier vil krysses igjen, sier Haugen. 

Los & Co-sjefen sier opp etter fire år: - Fått en mulighet jeg ikke kunne si nei til