Event-gründer vil sette rekorder med ny eier i ryggen – for to år siden fryktet han konkurs

Eventbyrået 6. Sans lå nede med brukket rygg i to år. Nå er de tilbake for fullt og sikter høyere enn noen gang.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Etter to meget sterke år i 2017 og 2018 restrukturerte eventbyrået 6. Sans i 2019 for å ta sikte på et nytt rekordår i 2020. Slik gikk det imidlertid ikke.

- Alt lå bra an. Vi hadde en fantastisk start på året i januar og februar, så ble det veldig mørkt, sier toppleder og gründer av 6. Sans, Per Morten Bergh.

I likhet med andre eventbyråer stoppet virksomheten helt opp da koronapandemien gjorde sitt inntog her til lands i 2020. Landet stengte ned, og Bergh fryktet konkurs.

- Vi permitterte alle ansatte, inkludert oss gründere. Det var helt uvirkelig. Vi pratet med hverandre og tenkte «Hva hvis det varer i ett år? Går vi konkurs?», sier Bergh.

Nå er koronapandemien er for lengst historie og vinden har snudd for Berghs byrå. I 2022 slettet 6. Sans alle rekorder fra tidligere år.

-Det var mye jobb for hele bransjen ettersom man hadde samlet opp flere år med utsatte og avlyste eventer. Det ble nesten tre år med eventer i 2022 alene, sier Bergh. 

6. Sans har blant annet Asko, Handselsbanken og Tine på kundelisten. Byrået sto blant annet bak Handelsbanken «Sommerøvelsen» for alle ansatte i Handelsbanken Norge som sørget for VM-gull til byrået for beste internevent i 2022.

Les også: Selger eventbyrået 6. Sans til Nordens største eventaktør

Solgte byrået til nordisk eventselskap

Per Morten Bergh forteller at det er knallhardt arbeid gjennom hele 2022 som er årsaken til rekordomsetningen. Men i tillegg til et godt år med tanke på forretninger, skjedde det også ting på eiersiden 6. Sans På sensommeren i fjor inngikk byrået et samarbeid med event-markedsføringsselskapet George P. Johnson, i tillegg til at de ble kjøpt opp av Nordens største event-nettverk, Liwlig Group.

- Prosessen med Liwlig begynte våren 2022, før den ble fullført i løpet av sommeren i fjor, forteller Bergh. 

- Hvordan er det for deg som gründer å selge selskapet?

- Det er litt rart å være en vanlig lønnsmottaker, men vi er i en utrolig spennende fase. Det skjer mye i eventbransjen om dagen, sier Bergh. 

Les også: 6. sans overtar alle ansatte til George P Johnson

Tror det blir vanskelig å være liten


6. sans-toppen forteller at han ser større strukturelle endringer i hele bransjen og ikke bare hos dem selv.

- På kort tid har bransjen gått fra å være fragmentert til å bli strukturert og til større enheter. Det er en del bevegelse, ikke bare i Norge, men Norden og globalt, sier han.

Som en følge av dette tror han det i fremtiden vil bli vanskeligere å være et mindre byrå.

- Det stilles større krav til bærekraft, profesjonalitet i alle ledd, leverandører og håndtering av egne ansatte, sier Bergh.

- Og hvor mange ansatte er dere i 6. Sans nå?

- I hele Norge er vi 29 ansatte, og vi har planer om å ansette enda flere og har noen på vei inn nå til sommeren. Vi har utviklet den kreative avdelingen, fått inn folk på salgssiden og fått inn dyktige prosjektledere, sier Bergh.

Les også: Nærmer seg én milliard i omsetning etter byrå-oppkjøp

Går for nytt rekordår

Med George P. Johnson og Liwlig i ryggen går Bergh for «back-to-back»-rekordår. Han har som mål å øke omsetningen med 50 prosent fra 2022 til 2023 noe som i så fall vil bety en omsetning på 75 millioner kroner. 

- 2023 har startet bra, selv om det har vært urolige tider med usikkerhet i markedet, særlig nå på starten av året, sier Bergh.

Han peker på faktorer som renteheving, prisøkninger og inflasjon.

- Samtidig ser året ganske bra ut for vår del. Det er travelt, og jeg må ærlig innrømme at det er en usikkerhet med tanke på høsten og markedet. Vi håper at ting stabiliserer seg, sier Bergh.

- Det er en del usikkerhet sier du, men du tror en ny rekord vil gå greit?

- Folk har behov for å møtes og utvikle relasjoner. Eventbransjen vokser hvert eneste år. Vi lever i en kompleks og digital verden der man har nesa nedi telefonen sin ofte, og nettopp derfor trenger vi å møtes fysisk, forklarer Bergh. 

- Hvis 2022 ble rekord. Hvordan skal dere øke 50 prosent til?

- Vi har fått en veldig drivkraft av Liwlig, hvor vi kan jobbe med kunder vi ikke har jobbet med før. Nordens største eventnettverk har gitt oss en ekstra kraft i kundesegmentet. Samtidig vil samarbeidet med George B. Johnson komme enda mer på plass i år enn i fjor. Vi ble seks nye medarbeidere bare der. Nye eiere og nytt samarbeid er to sterke faktorer, sier Bergh. 

Her kan du se regnskapstallene til 6. Sans for 2022. Alle tall i MNOK.Kraftig vekst i eventregnskapet

6. Sans 2022 2021 Endring i %
Omsetning 87,5 30,4 + 187,8
Driftsresultat 15,4 5,4 + 185,2
Resultat før skatt 15,4 5,4 + 185,2

Tallene gjelder for alle selskapene i 6. Sans.

Event-gründer vil sette rekorder med ny eier i ryggen – for to år siden fryktet han konkurs