Skal lede nytt byråeventyr for Petter Stordalen: - Jeg tror veldig på det kreative

Aleksander Hetland tar på seg jobben med å bygge opp det nye reklamebyrået Smeh. Målet er å vokse kraftig de neste årene.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Denne helgen ble det kjent at partner og rådgiver i Nord DDB, Alexander Hetland, slutter i reklamebyrået han har jobbet i de siste seks årene. Nå skal han i stedet starte opp reklamebyrået Smeh sammen kommunikasjonsbyråene, Storm Communications og Storm Samfunn.

- Hvorfor må Storm starte reklamebyrå? 

- For Stormhuset er det viktig å tilby bistand innen flere ulike typer kommunikasjon, alt fra reklame til posisjonering og myndighetskontakt. Fra kundesiden tror vi det vil oppfattes som spennende å ha selvstendige byråer innen reklame, PR og andre kommunikasjonsdisipliner under samme tak, sier partner og seniorrådgiver i Storm Communications, Per Valebrokk, til Kampanje.

Storm Communications er PR-byrået Petter Stordalen lanserte sammen med Marius Parmann og Valebrokk, som tidligere var sjefredaktør i E24. Selskapet har også startet opp det nye byrået Storm Samfunn og har på kort tid bygget seg opp en omsetning som i 2021 nærmet seg 30 millioner kroner.  Dermed fortsetter milliardæren Stordalen og kappe land i den norske byråbransjen og den som er pekt ut til å vinne nye jaktmarkeder, er altså Nord DDB-rådgiveren, Aleksander Hetland.

 - Vårt mål er alltid å skaffe de beste folka, og Aleksander er best i reklamebransjen. Han er fagmann til fingerspissene, og kreativ og smart i business. Og så er han en usedvanlig hyggelig fyr som jeg gleder meg til å bygge byrået med, sa Stordalen lørdagen.

Stordalen er av bladet Kapital anslått å være en av landets rikeste personer med en formue på nærmere 20 milliarder kroner i 2021.

Les også: Petter Stordalen starter reklamebyrå med Aleksander Hetland

Hotellkonge og milliardær Petter Stordalen tar i mot hele den norske reklamebransjen på hotellet The Hub under Gullblyanten i 2018. 

 

Vi skal være et medium pluss, stort byrå. Der ligger det en sweet spot som er attraktiv for både kunder og de flinkeste folkene. Aleksander Hetland, byråleder i Smeh

- En ny utfordring

Til Kampanje sier Alexander Hetland at det å bli med en helt ny byråoppstart er «en drøm».

- Det var et veldig naturlig next step for meg. Det å få til noe på egenhånd og skape noe helt eget har vært drøm for meg. Nå kan jeg bruke alt det jeg har lært i alle disse årene til å bygge noe nytt. Også gjør jeg det fordi det er en ny utfordring, sier Hetland til Kampanje.

Utfordringer er noe Hetland trives med etter å ha deltatt i både «Skal vi danse» og «Mesternes mester» på TV. Så når Stordalen og Storm har funnet sin nye byråleder, er det en person som liker å hoppe i det bokstavelig talt. Før han startet i reklamebransjen hadde Hetland en karriere som toppidrettsutøver med blant annet VM-gull i svømming. I tillegg er Hetland også en vinnerskalle som likeså godt vant begge de to realitykonkurransene i henholdsvis 2015 og 2019

- Du liker å utfordre deg selv?

- Ja, det har du rett i. Jeg drives av å utsette meg for nye utfordringer og se hvordan jeg takler det. Det er sånn jeg vokser, sier han.

- Stordalen sier han har fått den «beste i bransjen». Blir du litt flau?

- Han er seg selv lik og liker å gønne på. Jeg er bare veldig ydmyk på det vi skal gjøre og at det finnes folk som har jobbet lenger med reklame enn det jeg har gjort. Men jeg er veldig stolt av det jeg har fått til i Nord DDB og skap ta det videre. Det trigger meg, sier Hetland. 

Les også: Kombinerer «Skal vi danse» med reklamejobb: - Jeg hadde aldri trodd det skulle bli så altoppslukende

Blir byråleder:

Før han kom til Nord DDB jobbet Hetland som markedssjef globalt i Helly Hansen og merkevareansvarlig i Ringnes. Etter seks år i reklamebyrået blir Hetland nå byråleder i Smeh. Foto: Eivor Eriksen.

- Ekstremt opptatt av få inn flinke folk

Aleksander Hetland sier henvendelsen om å bli med å bygge opp det nye reklamebyrået Smeh kom fra Storm-selskapene og Petter Stordalen. Reklamerådgiveren ble dermed headhuntet til sin nye jobb. 

- Kjenner du Petter Stordalen og Storm fra før?

- Nei, jeg kjenner Stordalen ikke fra før, men har vært i et møte med dem en gang i jobbsammenheng. Jeg tror de har hatt lyst til å starte reklamebyrå en stund og på et eller annet vis dukket mitt navn opp også spurte de, sier han.

Senere har det blitt flere møter med investoren, hotellmilliardæren og byråeieren Stordalen.  

- Han er ekstremt opptatt av å få inn veldig, veldig flinke folk så det blir mitt mandat også ønsker han å bygge det langsiktig. Det gjorde det interessant for meg å hoppe på det. Det er ikke noe «nå skal vi flippe selskapet» også er det exit om tre år. Vi skal bygge noe som skal bli ordentlig solid over tid. Det er det jeg har lyst til, sier han.

Les også: - Var nok svømmingen og ikke reklamekarrieren TV 2 var ute etter

- Skal bli skal et av Norges beste reklamebyråer

I det nye reklamebyrået Smeh legges det opp til en partnermodell i Smeh av typen en ser i søsterbyråene Storm. Det er en modell der Storm Holding eier mest, men der det også åpnes for partnerskap.

- Smeh blir et søsterselskap til Storm Communications og Storm Samfunn, med Storm Holdings som hovedeier, sier Per Valebrokk som blir styreleder i Smeh.

Storm Holdings eies i dag av Stordalens investeringsselskap Strawberry, Marius Parmann og Valebrokk selv.

- Aleksander og andre partnere i Smeh blir eiere i byrået sammen med Storm Holdings. Noe mer konkret enn det går vi ikke ut med foreløpig, sier Valebrokk.

- Hvor mye penger har dere satt av til denne satsingen. Det høres ut som dere må bli noen stykker for å komme ordentlig i gang? 

- Hvor mye som skytes inn i kapital er ikke bestemt, men vi skal sørge for at Smeh har det som skal til for å lykkes og bli blant landets beste full-service reklamebyråer, sier Valebrokkk.

Selv om det er tøffe tider i reklamebransjen og Kampanje har rapportert om både konkurser, nedleggelser og oppsigelser mener Valebrokk det ikke er til hinder for å starte noe nytt.

- Vi tror dette er det perfekte tidspunktet å starte på. Kriser skaper muligheter, og det er alltid plass til bra folk i bransjen.  Så gjenstår det å se hvor stort Smeh blir og hvor fort det vil vokse, men våre ambisjoner er at det bli skal et av Norges beste reklamebyråer, sier Valebrokk.

Les også:  Stordalens PR-byrå nesten dobler overskuddet: - Et viktig råd fra Petter da vi startet var «skaff de beste folka»

Stormfull familie:

Sammene med Julie Remen Midtgarden, Petter Stordalen og Per Valebrokkl skal Aleksander Hetland starte opp reklamebyrået Smeh. Byrået blir en del kommunikasjonshuset og byråfamilien til Storm.

- Jeg tror veldig på det kreative

Tilbake hos den nye byrålederen sier Aleksander Hetland at planen er å bygge opp et byrå som kan tilby de fleste tjenester.

- Vi tar sikte på å bli et standalone, fullservice reklamebyrå med alle funksjoner. Akkurat som et stort reklamebyrå trenger for å håndtere store kunder. Da er det også en fordel for oss å være i samme familie som Storm med sine byråer innenfor PR og samfunnskontakt. Vi kommer til å jobbe opp mot dem, men utgangspunktet er at vi skal stå på egne ben. Det er viktig hvis du skal få tak på de beste folkene, sier Hetland.

- Hva skal dere aller helst være; et kreativt spisset Pol og Morgenstern eller et bredere strategisk anlagt byrå?

- Jeg tror veldig på det kreative og målet er å få inn de beste kreatørene. Men det trenger ikke å gå på bekostning av det strategiske. Du kan være både kreativ og strategisk uten å lene seg på flere avdelinger og det er ikke alltid man trenger å sende en brief gjennom et helt hus. Når det er sagt så er Pol og Morgenstern veldig gode byråer og står for noe vi har lyst til å få til, sier han,

- Hvor mange er dere om noen år i Smeh?

- Vi skal være et medium pluss, stort byrå. Der ligger det en sweet spot som er attraktiv for både kunder og de flinkeste folkene. Vi får ta det sten på sten, men vi skal raskt opp i en fem-seks personer og det skal ikke stå på kapasiteten vår. Kanskje er vi 30-40 mennesker om noen år, sier Aleksander Hetland.

Storm-familien:

I byrågruppen Storm finner en også det nye PR-byrået Storm Samfunn der en av partnerne er Zaineb Al-Samarai som i disse dager kjemper om å bli ny idrettspresident. Her Al-Samarai sammen med partner Julie Remen Midtgarden,

Skal lede nytt byråeventyr for Petter Stordalen: - Jeg tror veldig på det kreative