- Var nok svømmingen og ikke reklamekarrieren TV 2 var ute etter

En av deltakerne i årets sesong av «Skal vi danse» viser seg å være rådgiver i et stort norsk reklamebyrå.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

De fleste kjenner nok Aleksander Hetland fra svømmehallen, men denne høsten skal han være med i «Skal vi danse» på TV 2. Tidligere i dag ble det klart hvilke 12 kjendiser som skal delta i TV 2s store underholdningsshow «Skal vi danse», og der dukket også navnet til den tidligere svømmestjerna Alex Hetland opp.

Men selv om de fleste forbinder 36-åringen med norgesrekorder og medaljefangst i bassenget, er det kanskje ikke alle som vet at bærumssvømmeren i dag jobber i reklamebyrået Nord DDB. Der har han vært i to år etter at tidligere Nord DDB-sjef Kristian Lyse hentet ham over fra kundesiden.

Men selv om Hetland har flere år i norsk markedsføringsbransjen, har han ingen problemer med å erkjenne at det nok ikke er bragdene fra norsk reklame og markedsføring som tar ham med til «Skal vi danse».

- Det er nok absolutt svømmingen, og ikke reklame- og markedsføringskarrieren, TV 2 var ute etter, sier Hetland til Kampanje.

- Men deltagelsen din kan kanskje gi Nord DDB litt god markedsføring?

- Det vet jeg ikke, men det er i hvert fall ikke derfor jeg gjør det. Vi får se. Det kan jo være det skaper litt god stemning ved starten av kundemøtene fremover og det er jo alltid bra, sier reklamerådigveren.

Les også: Fire nye til Nord DDB - venter på ny sjef

Kom fra Helly Hansen:

Alexander Hetland kom fra jobb i Helly Hansen som globalt ansvarlig for sports marketing til Nord DDB. Her sammen med Kaja Isnes, Brita Flottorp og Anette Sannes Knutsen som også begynte i byrået for et par år siden.

Vil kombinere med reklamejobben

I dag var han med da TV 2 presenterte et dusin kjendiser som skal kjempe om dommerne og publikums gunst foran kameraene denne høsten. I årets versjon av tv-suksessen skal Hetland måle krefter med både bloggere, eks-bloggere, influencere og youtubere – i tillegg til både stortingsrepresentanter og tidligere statsråder.

- Hvordan fungerer dette, ringer du og melder deg på eller ringer TV 2?

- Ha ha, jeg ville aldri ringt selv og meldt meg på. Nei, det var TV 2 som ringte. De vil ha forskjellige typer folk og da noen med idrettsbakgrunn selv om det er seks-syv år siden jeg la opp å svømme, sier han.

Hetland sier til Kampanje at han har et mål om å klare å kombinere deltakelsen i «Skal vi danse» med reklamejobben.

- Jeg er rådgiver eller business director som vi sier, og er hovedansvarlig for McDonald’s, men jeg skjønner jo at det blir litt heavy å få dette til og gå opp med jobben, sier han.

- Men det er sykt mye trening?

- TV 2 sa de kunne være fleksible og at jeg kunne få velge treningstimer først. Det var viktig for meg at jeg klarte å kombinere dette med jobben. Det er mange deadlines på jobben og mye ansvar, men er det noe jeg kommer til å huske fra denne høsten så blir det «Skal vi danse» og jeg lærte meg å danse.

Hos kunden McDonald's er det ingen bekymringer å spore med tanke på at det kan bli litt mindre reklamejobbing denne høsten på Hetland. Senior markedssjef Mari Husby i restaurantkjeden sier hun gleder seg til å følge sin rådgiver på TV 2 fremover. 

- Vi gleder oss til å se Aleksander på parketten i høst, og ønsker han lykke til. Dette har vi tro på at han kommer til å mestre veldig bra. 

- Kommer dere til å gi ham litt slack i jobben med McDonald's som kunde?

- Jeg tenker at Alexander med sin erfaring kommer til å balansere dette godt, og hvis ikke er det alltids en mulighet for å øve på noen dansemoves i møtene våre, sier Mari Husby. 

- Keen på å slå Sandberg

Hetland er ikke fremmed for å delta i konkurranser på tv og har både vært med i «Mesternes mester» på NRK og «71 grader Nord» på TVNorge.

- Jeg hadde virkelig ikke lyst til å gå glipp av dette, men sa først nei. Vi står foran en høst med mye å gjøre på jobben og der det skal produseres.

- Så da måtte du spørre byrålederen i Nord DDB, Eddie D’sa, og hva sa han?

- Han begynte å le også sa han kjør på. Dette er kult. Også kjenner han meg godt nok til at han vet jeg ikke kommer til å slippe noe på jobben. Dette er noe jeg tar på meg helt selv og skal få til alene, sier han.  

Han tror også han har en fordel som tidligere idrettsutøver, når det er snakk om treningsmengder.

- Det er jeg jo litt vant til. Når jeg drev med svømming, var det jo trening 25-30 timer i uka. Det var fulltid ved siden av skolen, så jeg er vant til tighte schedules. Antall treningstimer skal jeg takle også må jeg klare å kombinere det med å stille på jobb og levere, sier han.

- Hvordan står det til med danseformen?

- Den generelle formen er helt OK, så får vi se hvordan jeg ligger an med dansingen etter den første treningen. Jeg aner ikke hvordan jeg responder på dansingen og det ligger også så langt utenfor komfortsonen som det går an å komme, sier han.

- Du gikk hele veien til topps i «Mesternes mester» i 2015, er ambisjonen den samme her?

- Jeg håper i hvert fall ikke jeg ryker ut først, ha ha. Men havner jeg midt i pulja og har en viss progresjon så er jeg superhappy, sier han.

- Noen av de andre deltakerne du absolutt ikke vil ryke ut for? 

- Jeg er litt keen på å slå Per Sandberg. Det må være lov til å si det. Han virker som en veldig livlig type, men jeg tenker jeg må være litt mer grasiøs enn ham.

Alexander Hetland er en av de få som aldri har lært å tape.

Hos reklamebyrået Nord DDB sier byråsjefen Eddie D’Sa alle på byrået er veldig begeistret over at Alexander Hetland skal være med i TV 2 store lørdagsunderholdningsshow.

- Vi håper han når langt selv om jeg mistenker at noen på teamet vil at han skal prestere bra i konkurransen bare for å gi ham en litt tøff start på uken hver mandag på grunn av alle kostymene han er nødt til å bruke på showet. Men på den andre siden uansett hvor ille disse kostymene er, vil de være bedre enn antrekket han brukte når han svømte, sier D’Sa.

- Men hva håper byrålederen på da? Viser han seg om en god danser, risikerer du å miste rådgiveren din til TV 2 i hele høst?

- Gitt hans meritter som en svømmer av verdensklasse og min erfaring med Alexander etter å ha jobbet med ham, så tror jeg han er en av de få som aldri har lært å tape. Vi vil derfor ikke at han skal begynne med det nå gitt at han er vår kundeansvarlige for vår kunde McDonald’s. Uansett så har han det gaven at han lærer vanskelig ting fort, så jeg er sikker på at han vil gjøre det bra i konkurransen, sier Nord DDB-sjefen.

- Kan du dele noen hemmeligheter fra noen sosiale arrangementer i Nord DDB? Er Alexander Hetland en god danser?

- Han sier han ikke erf link til å danse, men Alexander er alltid veldig beskjeden når det gjelder alle hans tidligere prestasjoner. Men når det gjelder å dansing i Nord DDB-sammenhenger, så hørte jeg en gang noe om skjorter, bord og kundemiddager. Dessverre har jeg ikke alle detaljer fordi dette skal ha funnet sted før jeg begynte i byrået, ler D’Sa.

- Gjenstår å se hvilke ess han trekker opp av ermet

Av deltakere som Hetland skal måle krefter med finner en et heat med veldig forskjellige profiler. De 12 er; influencer Isabel Raad (25), politiker Per Sandberg (59) og kjæresten og kulturfomidler Bahare Letnes (29), tidligere håndballspiller Trine Haltvik (54), youtuber Victor Sotberg (28), ernæringrådgiver og tidligere superblogger Emilie Nereng (23) , treningsprofil og blogger Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand (30), tidligere Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær (50), NRK-programleder Christian Strand (39), Senterparti-politiker Sandra Borch (31) og realitydeltager i «Ex on the Beach» Adrian Sellevoll (21).

- Hvorfor ville TV 2 ha med Alexander Hetland?

- Han er med fordi han har en idrettskarriere og er et kjent fjes på grunn av det. Han har også vist seg på tv tidligere og vant «Mesternes mester» i 2015. Alexander Hetland er en likandes fyr som vi i TV 2 tror vil gjøre en fin fin figur på «Skal vi danse», sier presseansvarlig i TV 2 for «Skal vi danse», Håvard Solem.

- Har han også et fortrinn fra reklamebransjen og ikke bare fra idretten?

- Det gjenstår å se hvilke ess han kan trekke opp av ermet, men det er nok danseferdighetene som til syvende og sist vil avgjøre og som er det de ferdighetene folk ser etter, sier Solem.

- Tror du Hetland har mulighet til å gå hele veien?

- Vi får vente og se hvilke ferdigheter deltakerne viser frem på gulvet. Her er alle muligheter til stede, sier Solem.

- Var nok svømmingen og ikke reklamekarrieren TV 2 var ute etter