Partner og rådgiver i Nord DDB, Alexander Hetland, slutter i reklamebyrået han har jobbet i de siste seks årene. Nå skal han i stedet starte opp reklamebyrået Smeh, og med seg på laget får han Petter Stordalens PR-byrå Storm Communications.

- Hvorfor?

- Det er et naturlig next step for meg å få til noe på egenhånd, og på den måten bruke alt det jeg har lært i de årene jeg har jobbet i reklamebransjen. Jeg gjør det fordi det er en ny utfordring. Det å skape noe helt eget er en drøm for meg, sier Hetland til Kampanje.

- Hvordan blir det å slutte i Nord DDB?

- Jeg er ekstremt stolt av den reisen vi har hatt i Nord DDB vi er på et bedre sted enn vi noensinne har vært. Vi har gått fra å være et byrå ingen regnet med, til å stå på toppen i Gullblyanten med bra kunder. Jeg ekstremt stolt av det og jeg er sikker på at Nord DDB kommer til å fortsette å bygge videre på det, sier han.

 I Nord DDB har han blant annet vært sentral for de mye omtalte reklamekampanjene til McDonald´s som har vunnet en rekke priser de siste årene.

- Når den beste kreativiteten henger tett sammen med virksomhetens forretningsmål skaper reklame magiske resultater. Målet med det nye reklamebyrået er å maksimere effekten av kundenes markedsinvesteringer gjennom det ypperste av kreativitet basert på en strategisk tilnærming. Jeg gleder meg veldig til å starte opp i september, men fokuset frem til da dedikeres til Nord DDB. sier reklamerådgiveren. 

Før han kom til Nord DDB jobbet Hetland som markedssjef globalt i Helly Hansen og merkevareansvarlig i Ringnes.

Les også: Gullrush for Nord DDB på Gullblyanten – slår knockout på konkurrentene

- Best i reklamebransjen
Hetland vil selv gå inn i rollen som byråleder og blir også partner i det nye byrået. Petter A. Stordalen sier han «er begeistret over å lande nok en stjerne til å bygge et nytt byrå i den stadig voksende Storm-familien.»

- Vårt mål er alltid å skaffe de beste folka, og Aleksander er best i reklamebransjen. Han er fagmann til fingerspissene, og kreativ og smart i business. Og så er han en usedvanlig hyggelig fyr som jeg gleder meg til å bygge byrået med, sier Stordalen.

Selv om Hetland er godt kjent for mange i reklamebransjen, er han nok enda mer kjent for sin karriere som toppidrettsutøver med blant annet VM-gull i svømming og som vinner av TV-programmene «Mesternes Mester» og «Skal vi danse». 

Går inn i Storm-gruppen
Smeh vil ta plass i Storm-familien, som i dag består av PR-byråene Storm Samfunn og Storm Communications. Selskapene eies av Stordalen, Per Valebrokk og Marius Parmann sammen med byråpartnerne. Også teknologiselskapet Seen er deleid av Storm.

- Vi har vært ute etter en partner på reklamesiden som kan berike Storms tjenestetilbud. Aleksanders kombinasjon av kreativitet, forretningsforståelse og kommersiell teft passer perfekt inn i Storm-familien, sier Per Valebrokk, som blir styreleder i reklamebyrået.

Smeh starter opp til høsten, og skal rekruttere flere nøkkelmedarbeidere innen den tid.

- De ulike delene av kommunikasjonsfaget glir stadig mer over i hverandre. Det vil være en styrke for mange av våre kunder at vi kan tilby enda flere tjenester gjennom selvstendige selskaper bestående av spesialister innen sitt fagområde, sier Julie Remen Midtgarden, byråleder i Storm Samfunn, som er spesialisert på politisk rådgivning og myndighetskontakt.