Stordalens PR-byrå nesten dobler overskuddet: - Et viktig råd fra Petter da vi startet var «skaff de beste folka»

Storm Communications vokser, ansetter og har suksess med podkasten «Stormkast med Stordalen og Valebrokk».

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Etter et lite underskudd etter skatt i 2020, mye knyttet til investeringen i oppstartsselskapet Seen, var det i fjor pluss på alle linjer i regnskapet til PR-byrået Storm Communications. Ser en på driften i selskapet i 2021, endte resultatet på litt over seks millioner kroner nesten en dobling av tilsvarende resultat i 2020 som var på tre millioner kroner.

- Vi er veldig fornøyde med utviklingen gjennom fjoråret. Det er høy etterspørsel i markedet etter våre tjenester og veksten fortsetter inn i 2022, som blir vårt fjerde fulle driftsår, sier partner og daglig leder i Storm Communications, Marius Parmann, til Kampanje.

Kommunikasjons- og rådgivningsselskapet Storm Communications ble opprettet i 2018 med både investor Petter Stordalen og PR-veteranen Jan-Erik Larsen på eiersiden. Men etter et par år med drift, kjøpte hotellkongen Stordalen ut Larsens PR-byrå, Kruse Larsen, og eier i dag selskapet sammen med Parmann og tidligere E24-redaktør Per Valebrokk i tillegg til Tina Berggård og Thomas Holst-Hansen.

Dermed ble det satt av et ganske pent utbytte på hele ti millioner kroner i regnskapet, men Parmann forklarer dette med at utbyttet knytter seg «delvis til fordringer fra Seen-eierskapet slik at det fremstår større enn det faktisk er.»

Les også: Video-startup spiste opp overskuddet i Stordalens PR-byrå: - Situasjonen var krevende

Kraftig vekst i omsetning

Ser en på omsetningen i Storm Communications økte den kraftig fra 18,5 millioner kroner i 2020 til fjorårets 27,1 millioner kroner, en vekst på nesten 47 prosent og det er svært liten varekostnad i selskapet slik at byråinntekten blir nærmest tilsvarende. Noen av kundene til Storm er AutoStore, Coop, Avantor, Noroff, NHO og Fontenehuset

- Et viktig råd fra Petter da vi startet Storm var «skaff de beste folka!». Vi har alltid brukt lang tid på rekrutteringer for å være sikre på at nye folk passer godt inn kulturelt og faglig. Laget består av dyktige rådgivere med ulik erfaring, bakgrunn og styrker, akkurat slik det skal være. Flinke folk tiltrekker seg flere flinke folk, og dette er den aller viktigste forklaringen på vår suksess så langt, sier Parmann.

Nyrekrutteringene til Storm Communications i 2021 inkluderer Nina Ilefeldt fra Deloitte, Oscar Løvik fra Sopra Steria, Marianne Krey-Jacobsen fra Utenriksdepartementet og Tuva Kleveland Spiten fra Leidar.

- Vi trives med å ha et stort spenn av ulike typer kunder og oppnår gjennom dette et bredt nettverk i næringslivet, media og politikken. Vi utvider dette nettverket stadig, eksempelvis gjennom vår podkast «Stormkast med Valebrokk & Stordalen», der vi er stolte av å ha løftet frem mange nye stemmer, som senere har etablert seg i samfunnsdebatten, sier Parmann.

Selskapet sysselsatte ti årsverk i løpet av fjoråret.

Les også: Markovski slutter i NHO – går til Stordalens nye PR-byrå

Ansetter:

Daglig leder og partner i Storm Communications, Marius Parmann, sammen med en av fjorårets nyansettelser, Marianne Krey-Jacobsen.

Startet samfunnsbyrå

I april i fjor startet Storm også opp Storm Samfunn med Julie Remen Midtgarden og Zaineb Al-Samarai som partnere. Storm Samfunn som leverer rådgivningstjenester innen politisk og strategisk kommunikasjon, ble etablert som et søsterbyrå til Storm Communications. Tidligere i år ble det også kjent at Peter Markovski kom inn som partner i Storm Samfunn fra rollen som kommunikasjonsdirektør i NHO.

- Vi har sagt at vi skal tilby kundene et team bestående av historiefortellere fra øverste hylle, og som er landets hyggeligste, mest dedikerte og ambisiøse rådgivere. Tilbakemeldingen fra kundene er at vi leverer på dette, sier partner og daglig leder i Storm Samfunn, Remen Midtgarden. 

Hun sier «etableringen av et nytt forretningsområde i form av søsterselskapet Storm Samfunn har vært svært vellykket.»

- Regjeringsskiftet og mindretallsregjering har gitt høy etterspørsel innenfor samfunns- og myndighetskontakt, og om lag en femtedel av fjorårsomsetningen knytter seg til slike prosjekter. I år blir det første fulle driftsåret og da skilles Storm Samfunn ut som et eget aksjeselskap, sier Midtgarden.

Les også: Starter nytt PR-byrå med Stordalen i ryggen

Her kan du se alle tallene til Storm Communications for 2021. Alle tall i MNOK.Resultatvekst i Storm Communications

Storm Communications 2021 2020 Endring i %
Omsetning 27,1 18,5 + 47
Driftsresultat 6,0 3,2 + 88
Resultat før skatt 7,2 0,1 + 7.100

Stordalens PR-byrå nesten dobler overskuddet: - Et viktig råd fra Petter da vi startet var «skaff de beste folka»