Video-startup spiste opp overskuddet i Stordalens PR-byrå: - Situasjonen var krevende

Men PR-partnerne Marius Parmann og Per Valebrokk sier det ser lysere ut for både Storm Communications og videoselskapet Seen i 2021.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Som et av de aller siste PR-byråene i rekken, er det nå kommunikasjons- og rådgivningselskapet Storm Communications’ tur til å legge frem sine tall for fjoråret. De viser at PR-byrået til Marius Parmann og Per Valebrokk, og som har Petter Stordalen på eiersiden, holdt seg godt flytende i det vanskelige koronaåret. Omsetningen endte på 18,5 millioner kroner og det ga et driftsresultat på 3,2 millioner kroner. Begge deler var bedre enn tilsvarende tall for 2019.

- Som alle andre dro vi i håndbrekket for våre vekstplaner i mars 2020. Det var en krevende og intens periode der vi jobbet hardere enn noen gang for å levere på våre kunders behov. Markedet kviknet til i andre halvår og vi er tilfredse med å lande året med en stabil portefølje av kunder, god stemning i laget og en liten omsetningsvekst, sier daglig leder Marius Parmann i Storm Communications til Kampanje.

Til tross for hard jobbing på kostnadssiden var det aldri aktuelt med mer dramatiske tiltak.

- Det var aldri aktuelt med permitteringer, lønnskutt eller å søke koronastøtte. Vi lyktes med å kutte i faste kostnader knyttet til husleie. Dette gjorde at vi forbedret driftsresultatet, sier Parmann.  

Les også: PR-byråene nærmer seg 800 millioner i inntekter – men nå truer Vedum med å stanse festen

Her kan du se alle tallene til Storm Communications for helåret 2020. Alle tall i MNOK. Underskudd til tross for resultatvekst

Storm Communications 2020 2019 Endring i %
Omsetning 18,5 18,0 2,7
Driftsresultat 3,2 2,5 28
Resultat før skatt - 0,6 1,9

Nedskrivning spiste opp overskuddet

Når overskuddet likevel ble spist opp, skyldes det en finanskostnad på over tre millioner kroner. Det sendt resultatet før skatt under streken og viste til slutt minus 640.000 kroner. En klar nedgang fra tilsvarende resultat i 2019 på snaue to millioner kroner.

- Finanskostnaden i 2020 knytter seg til vår investering i Seen (tidligere Storm 121, red. anm.). Dette selskapet ble truffet vesentlig hardere av pandemien og vi gjennomførte en restrukturering og tilhørende emisjon som resulterte i en nedskriving av verdien i balansen, sier han.

PR-byrået Storm Communications kjøpte for rundt to år siden halvparten av videoteknologiselskapet Storm 121, eller Seen som selskapet nå heter, men våren 2020 måtte selskapet hente inn penger gjennom en emisjon til en lavere aksjekurs enn det som var bokført i balansen til Storm. Dermed måtte aksjeposten nedskrives i balansen.

Parmann sier fjoråret ble krevende for Seen. Selskapet tapte nærmere fem millioner kroner fjor viser regnskapstallene.

- Situasjonen var krevende, men gjengen viste virkelig sin verdi og tro på teknologien. Måten de snudde skuten på er ikke annet enn imponerende og nå bruker flere av Nordens største merkevarer datadrevet video i sin kundekommunikasjon, sier Parmann.

Fikk Haudemann-Andersen som medeier

Seen har utviklet en teknologi der man kan sende datadrevet video og flere annonsører har tatt løsningen i bruk. Kampanje har tidligere omtalt kampanjefilmer der både NHO, Sbanken, Avinor og Stordalen selv har tatt løsningen i bruk. 

Les også: Mener Avinor legger ut på en farlig vei med denne reklamefilmen

- Seen kom ut av året med en fantastisk fart og i sommer landet vi i fellesskap en vellykket emisjon der Datum kom inn som eier. Dette gir grunnlag for videre vekst og nylig åpnet selskapet sitt kontor i Stockholm, sier Parmann.

Som Kampanje tidligere har omtalt har selskapet i løpet av 2021 gjennomført ytterligere en emisjon der «tapet er blitt hentet igjen og vel så det», ifølge Parmann.  Totalt så hentet selskapet inn 18 millioner i ny egenkapital fra både nye og eksisterende eiere og fikk samtidig inn investeringsselskapet til Jan Haudeman-Andersen, Datum, som ny storaksjonær i selskapet.  Daglig leder i selskapet, Kjell Martin Nerstad, har tidligere uttalt til  Finansavisen at selskapet ligger an til en topplinje på 16 millioner kroner i år. Omsetningen i 2020 endte på 7,6 millioner kroner.

Her kan du se alle regnskapstallene til Seen for helåret 2020. Alle tall i MNOK. Store tap i videoselskap

Seen 2020 2019 Endring i %
Omsetning 7,6 4,7 61
Driftsresultat - 4,90 0,0 -
Resultat før skatt - 5,0 0,0 -

- Sterk omsetningsvekst i år

Tilbake til Storm Communications, som i dag har fått redusert eierandelen sin i Seen til 30 prosent, sier det skjedde et taktskifte mot slutten av fjoråret.

- I fjor høst giret vi om og fulgte våre vekstplaner. Dette skjedde som et resultat av stadig fornyet tillit fra fantastiske kunder, i tillegg til spennende oppdrag fra flere nye kunder. Vi har fått på plass enda flere dyktige kolleger og planlegger for ytterligere ansettelser i år.  I tillegg har vi lansert politikksatsingen Storm Samfunn med Julie Remen Midtgarden og Zaineb Al-Samarai i spissen. Det har vært en kjempesuksess og vi ser særlig et behov for deres kompetanse i disse dager, sier Parmann.

- Hvordan ser det ut for 2021

- Det er for tidlig å si hvordan året ender, men vi har en omsetningsvekst så langt i år på godt over 30 prosent. Det er vi veldig godt fornøyde med, sier Parmann.

 

Video-startup spiste opp overskuddet i Stordalens PR-byrå: - Situasjonen var krevende