Nordisk TV-gigant om TV 2-sjokket: - Vi har stor forståelse for at fansen synes det er dyrt

Men satellitt-TV-operatøren Allente sier de krydre TV-pakken med TV 2 Sumo som en del av sportspakken.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Onsdag kunne Kampanje avsløre at TV 2 øker den veiledende prisen for TV 2 Sport Premium med 200 kroner, fra 699 kroner til 899 kroner, som følge av at de blant annet legger til Champions League i pakken. Det fikk både fans og TV-distributøren Altibox til å reagere.  En av Nordens største TV-selskap, satellitt-TV-selskapet Allente, sier de nå må vurdere hvilke priser de vil gå ut med til sine norske kunder.

- Hva gjelder prisjusteringen vurdrer vi nå hvilke priser vi vil gå ut med. Vi har stor forståelse for at fansen synes dette er dyrt og vi vil derfor gi våre kunder så mye verdi som mulig for pengene, sier operasjonell direktør i Allente, Mahmoud Mustapha, til Kampanje.

Tidligere i vår ble Allente og TV 2 enige om en ny distribusjonsavtale for TV 2s kanaler og innhold og avtalen var ifølge selskapene «starten på et langsiktig partnerskap» der kundene også ville få tilgang til TV 2s strømmetjeneste.

- Vi lanserte «Film & Serier»-pakken i april og nå jobber vi med utvikling for «Sport».  Dette er for vår del en del av vår nye og langsiktige avtale med TV 2 og på generellt plan har vi et bredt samarbeid med TV 2 på Sumo, og vi kommer til å tilby Sumo på ulike måter over tid, sier Mustapha,

Les også: TV 2 og Allente enige om ny avtale - avverger brudd for 450.000 kunder

En av fordelene Allente nå kan slå i bordet med til kudene er at TV 2 Sumo blir en del av pakken til de Allente-kundene som kjøper TV-pakken med TV 2 Sport Premium direkte av satellitt-TV-selskapet.

- Våre TV 2 Sport Premium-kunder får TV 2 Sumo Total inkludert i løpet av noen måneder. Dette betyr at produktet blir oppgradert med mye nytt innhold i tillegg til nye rettigheter og de lineære kanalene vi tilbyr i dag. I tillegg vil kundene kunne se kampene utenfor hjemmet via Sumo og vi kommer også til å tilby produktene uten lineære kanaler til en hensiktsmessig pris for de som ønsker det, sier Allente-direktøren.

Allente så dagens lys da Telenor og Nordic Entertainment Group bestemte seg for å slå sammen sine TV-distribusjonsselskaper Canal Digital og Viasat et nytt selskap bestående av hele 450.000 kunder i Norge.

Les også: Fotballsupportere om ny Premier League-pris: - Jeg tror folk er så lei nå

Krydrer TV-tilbudet:

Selv om det nok blir betydelig dyrere å følge TV 2-fotballen hos Allente, vil operasjonell direktør Mahmoud Mustapha krydre TV-tilbudet med Sumo som en del av TV-pakken kundene kjøper. Foto: Allente.

- Vil at distributørene skal tilby TV 2 Sumo

Sarah Willand, kommunikasjonsdirektør i TV 2, sier TV 2 også har sikret seg tilsvarende avtaler med andre distributører som RiksTV og Altibox der det åpnes for å tiby TV 2 Sumo som en del av pakken. Det er et nytt grep fra TV 2 som i mange kun har solgt TV 2 Sumo over egen handledisk.

-  Distributørene er viktige partnere for TV 2, og vårt ønske er at alle distributørene skal tilby TV 2 Sumo til sine kunder i tillegg til TV-produktene, sier Willand.

- Hvordan var reaksjonene hos kundeservice etter at dere gikk ut med de nye prisene?

- Det var jevnt med spørsmål til kundeservice og i sosiale medier i går, men ingen storm. Det er naturlig at seerne tar kontakt når det skjer endringer, og vi har forsøkt å svare så godt vi kan, sier hun.

- TV-distributøren Altibox reagerte på prisøkningen og kalte den «urimelig», hva sier du til det?

- Det har kanskje aldri vært et mer komplett sportsprodukt tilgjengelig for norske fotballfans som denne høsten. Medaljens bakside er at rettighetene koster. Vi skulle gjerne sett at dette var rimeligere. Slik er det ikke. Det vet også Altibox. De har selv akkurat vært med å by på norsk fotball. TV 2 utvider med flere kostbare rettigheter. Og når rettighetene blir dyrere for et slikt produkt, må vi tar mer betalt fra de som kjøper dette produktet av oss igjen. Det er synd at vi må øke prisen, men det er ikke urimelig, sier Willand.

Til Kampanje kunne Altibox fortelle onsdag at de reagerte på økningen.

- Vi synes at denne prisøkningen er urimelig og er ikke enige med TV 2 om at den kan forsvares med det innholdet som de forespeiler. Samtidig er det slik at når TV 2 øker prisen inn til oss, så kan ikke vi la være å øke prisen uten å tape penger på det, sier kommunikasjonsansvarlig Andreas Veggeland i Altibox.

Altibox var allerede klare på at de kom til å øke sine priser ut mot kundene sine med 150 kroner fra 1. august.

Les også: Altibox reagerer på nye TV 2-priser: - Vi synes prisøkningen er urimelig

Nordisk TV-gigant om TV 2-sjokket: - Vi har stor forståelse for at fansen synes det er dyrt