Satellitt-TV-selskapet Allente og TV 2 har blitt enige om en ny distribusjonsavtale for TV 2s kanaler og innhold. Det skjer en drøy måned etter at TV 2 advarte seerne sine om at partene stod langt fra hverandre.

Ifølge TV 2 var det vilkårene for å formidle kanalen TV 2 Sport Premium som skapte trøbbel i forhandlingene. Denne avtalen løp ut ved midnatt 31. januar 2021, men partene har sittet i forhandlinger siden og TV-seerne ble aldri berørt.

Nå har de inngått et langsiktig partnerskap som vil gi Allentes kunder tilgang til TV 2s strømmetjeneste og alt av sport fra TV 2.

- TV 2 har som ambisjon å være lett tilgjengelig for folk der de er. Avtalen med Allente er en viktig del av dette, og innebærer at kundene kan velge mellom alt det gode innholdet fra TV 2 i sin TV-pakke. Sammen med Allente skal vi skape enda flere og bedre opplevelser for seerne, sier administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes, i en pressemelding.

- Godt nytt for våre kunder
Allente så dagens lys da Telenor og Nordic Entertainment Group bestemte seg for å slå sammen sine TV-distribusjonsselskaper Canal Digital og Viasat et nytt selskap bestående av hele 450.000 kunder i Norge.

- Dette er først og fremst godt nytt for våre kunder! Vi har hatt gode og konstruktive forhandlinger, og det har vært et mål å komme frem til en helhetlig og langsiktig avtale. TV 2s innhold er viktig for våre kunder, så vi er glade for å sikre fortsatt tilgang til kanalens sports- og underholdningsunivers. I tillegg betyr dette starten på et langvarig samarbeid som gjør at vi kan videreutvikle tjenester for kundene våre og gjøre TV 2s kvalitetsinnhold lettere tilgjengelig, sier Bjørn Ivar Moen, administrerende direktør i Allente, i meldingen.

- Krevende forhandlinger
Detaljene i avtalen er ikke kjent, og nøyaktig hvordan Allentes kunder får tilgang til TV 2s strømmetjeneste er uklart.

- Veldig mange av våre kunder vil få tilgang til TV 2s strømmetjeneste og få den inkludert i abonnementet. Eksakt hvordan vi gjør det, må vi komme tilbake til. Det handler om tilpasning og utvikling som vi skal gjøre med TV 2, sier Allente-sjefen til Kampanje.

- Det har vært langvarige forhandlinger?

- Vi har forhandlet en stund, men det har vært en veldig god og konstruktiv tone, tross krevende forhandlinger.

- Hvordan klarte dere å unngå brudd?

- I en forhandlingsprosess er det alltid ulike faser og vi har jobbet oss gjennom det og kom ut med en løsning på andre siden som begge parter ville gå for. Vi er veldig glade for å få til dette her. TV 2 er viktig og sterk i det norske markedet. Nå gleder vi oss til å ta dette ut.

Les mer: - Det pågår en maktkamp mellom Telia og TV-kanalene der én million seere er de store taperne