Kampanje melder onsdag ettermiddag at TV 2 nok en gang skrur opp prisen på Premier League. Det er andre gang på under ett år at TV 2 velger å sette opp prisen på engelsk fotball. Til høsten har kanalen både Premier League og Champions League-rettighetene ekslusivt, og TV 2 varsler at prisen for sportspakken på TV 2 Sumo blir på 669 kroner i måneden.

Det er en økning på 150 kroner fra dagens prisnivå på 519 kroner. 

Samtidig går TV 2 ut med en veiledende prisøkning til distributørene på 200 kroner, som gir en sluttsum på 899 kroner. 

Pål Christian Møller, formann i Liverpool sin norske supporterklubb, sier dette er en utvikling de har sett i mange år.

- Det blir dyrere og dyrere og være supporter. Supportere skal skvises mest mulig, sier Møller til Kampanje.

Les også: Altibox reagerer på nye TV 2-priser: - Vi synes prisøkningen er urimelig

Forbrukerådet: - Fotball blir et luksusprodukt
Kampanje har vært i kontakt med Forbrukerrådet og fagdirektør Finn Myrstad.

- Hva tenker dere om denne prisveksten?

- Det blir stadig dyrere å følge fotball på TV. At TV2 nå tvinger alle Premier League-kundene til også å betale for Champions League eller La Liga hjelper på ingen måte. Her burde TV2 la kundene selv få velge selv hva de vil se og betale for, sier Myrstad til Kampanje.

- Hva tenker dere om at kundene ikke kan velge noen annen tilbyder for å se engelsk fotball?

- Dette er et godt eksempel på hvorfor konkurranse på tilbudssiden bør bli bedre. I dag er vårt eneste alternativ å velge bort Premier League, noe TV2 selvfølgelig er klar over. Dessverre ser vi at fotball i stadig større grad blir et luksusprodukt hvor lojale fans må betale prisen for dyre rettigheter, svarer Myrstad.

Les også: Premier League-fansen peprer TV 2s Facebook-side etter prisøkning

Kaller det «dårlig timing»
Formannen i Liverpool sin norske supporterklubb kaller utviklingen negativ og sier supporterne føler at de blir utnyttet.

- Man ser på supportere bare som kunder, som er lojale og villige til å betale. Det er klart når man også har auksjonsrunder på rettigheter så går prisen opp hele tiden, og det er supporterne som må betale prisen, sier Møller.

- Sist gang TV 2 økte prisen ble det en del reaksjoner, hvordan tror du reaksjonene blir på den nye prisøkningen på 150 kroner?

- Det er enda verre det her selvfølgelig. Jeg tror folk er så lei nå, sier Møller.

Han mener også tidspunktet for prisøkning er dårlig.

- Det har vært en sesong uten publikum, det har vært VAR (video assistant referee, journ. anm) som har ødelagt mye av gleden ved å følge engelsk fotball, man kan ikke juble før det har gått tre minutter omtrent, og priser som bare har gått opp og opp. Så jeg vil si det er dårlig timing. Konklusjonen er at man føler seg skviset. De forskjellige aktørene prøver hele tiden å presse ut mest mulig av sitronen, sier Møller.

Les mer: Nytt prissjokk fra TV 2 – norske fotballfans må grave enda dypere i lommeboken