Extra vraker Grillkongen og flytter fra Pol - starter sommersesongen med nytt byrå

Dagligvarekjeden til Coop legger hele reklamebudsjettet til We Are Live.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Coop sin lavpriskjede Extra velger We Are Live (WAL) som nytt reklamebyrå og samarbeidet fyres i gang med Extra sin nye sommerkampanje.

- Dette ble feiret med brask og bram. Extra er på mange måter en drømmekunde for oss. De er ekstremt forretningsorienterte, samtidig som de anerkjenner at ikke alt kan handle om kundeavisa - de må vinne både hjerne og hjerte, sier byråleder Herman Mueller Stormyr til Kampanje.

Stormyr kjenner godt til kunden fra før av, men å få ansvaret for hele kontoen er stort

- Vi har jobbet med Extra på event og spons i flere år og på de kampanjene som er knyttet til profilere som Karsten Warholm. Men nå skal vi gjøre alt. For WAL seiler Extra opp til å bli selskapets største kunde og vi jobber nå med å kna og spisse merkevaren, sier han.

Les også: Nå er det «sunn» kamp i dagligvaremarkedet – Kiwi møter Extra-Warholm med fruktlotteri

Holder avstand:

We Are Live-gjengen holder god avstand og gir ingen seiersklemmer i koronatider. Men gleden er likevel stor over å få hele ansvaret for lavpriskjeden Extra.

Kutter samarbeidet med Pol

Dermed flytter lavpriskjeden fra reklamebyrået Pol hvor Extra har vært med helt siden starten.

- Vi har valgt å avslutte samarbeidet med Pol, og skal samarbeide med We Are Live fremover. Begrunnelsen for denne endringen er at vi føler det kan være nyttig med fornyelse og noen som ser på ting på en annen måte, etter at vi har hatt et langt og fint samarbeide med Pol gjennom mange år, og før den tid Try, som er en del av samme byrågruppe. Pol har gjort en svært god jobb for oss, men som sagt kjennes og føles det sunt med en fornyelse og nye tanker nå for å utvikle merkevaren Extra videre, sier markedssjef Kari Grothe Karlsen i Extra.

Se den nye grillfilmen til Extra: - Skal få følelsen av at vi er på og at det er sprekt

Stemningen mellom Try-huset og Coop ble ikke helt topp da Try for en tid tilbake fikk inn Rema 1000 som totalkunde. Coop måtte avslutte samarbeide med Try, men valgte å la Extra bli liggende i datterselskapet Pol. Nå forsvinner Extra ut døren til Pol.

- Vi avsluttet samarbeidet med Extra i mars. Vi er veldig stolte av den jobben vi har gjort for Extra i mange år med å bidra til å bygge en sterk merkevare i et veldig krevende marked. Samtidig betyr jo dette at for første gang siden oppstarten av Pol har rom til å ta inn en ny dagligvarekjede, sier daglig leder og byråleder i Pol, Kjetil Botten Skogly.

Les også: Try kupper Rema 1000 i dramatisk byråkamp

På dagligvarejakt:

Etter å ha samarbeidet med Extra i mange år, kan Pol-sjefen Kjetil Botten Skogly dra på jakt etter en ny dagligvarekunde. Foto: Eivor Eriksen.

Vraker Grillkongen

Kari Grothe Karlsen, markedssjef i Extra, forteller at det har vært gøy å komme i gang med samarbeidet med WAL.

- Vi har fått til mye på kort tid. Fremover skal dere få se en enda tydeligere og spissere merkevare, som fortsetter å begeistre med god energi i alt vi gjør. I årets sommerkampanje forteller vi sommersultne nordmenn at de får ekstra mye sommer for pengene. Vi soner ut og inn av butikk og viser dagdrømmer som tar utgangspunktet i mange av de mest populære sommervarene på Extra, sier Grothe Karlsen.

Dermed legger Extra også bort den store reklamesuksessen «Grillkongen». Filmen som kom for et par år siden, signert Pol, ble kåret til en av landets best likte filmer, selv om den skal ha hatt utfordringer på avsendersiden.

- Hva gjelder tidligere år, så måler vi alt vi gjør, og justerer deretter. Som et resultat av dette lanserer vi nå en sommerkampanje som bredder seg langt utover grillen og er tettere på butikk, dette er viktig for Extra, sier markedssjef i Extra, Kari Grothe Karlsen.

Les også: Extras grillkonge er tilbake – nå sammen med grilldronningen

- Mye trykk og bra energi

Daglig leder i WAL, Herman Mueller Stormyr, sier den nye sommerkampanjen som lanseres «peker på en retning for hvor vi skal bevege oss.»

- Mer fokus på pris, med en tydelig og distinkt personlighet bak alt vi gjør, sier han.

- Og med en herlig puddelrock-låt fra 80- og 90-tallsbandet Def Leppard?

- Det er for så skape en energi som jo også kler merkevaren ekstra godt. De som ser filmen skal få følelsen av at vi er på og at det er sprekt. Både Karsten Warholm-filmen og grillfilmen har trykk og mye bra energi og da passet denne låta godt, sier han.

Filmene er produsert av Einar film med Torstein Bjørklund på regi. Kampanjen for øvrig vil gå bredt på TV, online, radio, Snapchat og print.

Simen Frogner og Fredrik Bjørn er kreative ledere i WAL og kreativt team på den nye kunden.

- Extra er en spennende kunde som vi allerede har laget en del ting med. Vi gleder oss åpenbart til å jobbe med å styrke Extra-merkevaren i kampen mot de andre lavpriskjedene i tiden framover, og i første omgang håper vi at vi klarer å skape litt flermedial sommerstemning hos det norske folk, sier Fredrik Bjørn som viser til den ferske sommerkampanjen.

Deler av teamet som jobber med Extra i WAL er byråleder Herman Mueller Stormyr, rådgiver og partner Andreas Borgen, prosjektleder Helle Jentsch, hovedteam Simen Frogner og Fredrik Bjørn, lead designer Kaja Isnes og innholdsprodusent og tekstforfatter Martine Gulbrandsen.

Extra vraker Grillkongen og flytter fra Pol - starter sommersesongen med nytt byrå