Elkjøp mister merkevaredirektøren – går til byråbransjen

Åshild Indresøvde blir med på fersk byråoppstart.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Åshild Indresøvde forlater Elkjøp Nordic etter 13 år i selskapet, de siste tre som merkevaredirektør. Indresøvde blir nå strategisk rådgiver i Willder, det nye kommunikasjonsbyrået til Rachel Øverås og John Jacobsen

- Åshild er en av Norges beste innen kommunikasjon og merkevareforståelse, sier Rachel Øverås til Kampanje. 

Indresøvde var kommunikasjonsdirektør i Elkjøp fra 2007 til 2017, før hun ble merkevaredirektør. Før Elkjøp jobbet Indresøvde i fem år som kommunikasjonsrådgiver i Orkla. Hun har en mastergrad i ledelse, økonomi og markedsføring ved Handelshøyskolen BI.

- Jeg har vært så heldig å få være med på en eventyrlig utvikling i Elkjøp Nordic. Selskapet har en tydelig vekststrategi og i løpet av mine 13 år økte omsetningen fra 16 til nesten 40 milliarder kroner med en sterk styrking av kundetilfredshet, merkevareposisjon og omdømmet i alle fire markeder, sier Indresøvde til Kampanje.

Hun sier det har vært et privilegium å lede merkevareutviklingen i selskapet, men at timingen nå var god for et skifte.

- Det har vært et privilegium å ha ansvaret for den nordiske merkevareutviklingen i en kultur preget av enormt eierskap, vilje og driv bak å forbedre og utvikle. Selv om 13 år gikk rasende fort, er det jo mange år. Da det i fjor kom det et lederskifte samtidig som Willder var på blokka, var timingen god. Jeg har alltid drømt om å være med på å utvikle et selskap fra oppstart, sier Indresøvde.

Les mer: Tidligere Supertanker-partnere klare med nytt byrå

- Vil være uvurderlig for Willder

Rachel Øverås sier Indresøvde har et over gjennomsnittet stort engasjement og kaller det en glede å få henne med på laget.

- Kompetansen hun besitter innen forretningsstrategi og forretningsutvikling er unik, og det er liten tvil om at hennes erfaring fra både Elkjøp Nordic og Orkla vil være uvurderlig for Willder, sier Øverås.

- Som merkevaredirektør stod hun ansvarlig for å revitalisere Elkjøp som merkevare og utvikle sterke markedsorienterte konsepter på strategien. I dette arbeidet jobbet jeg og vi tett med Åshild, og med det la vi grunnlaget for et fremtidig sterkt lag i vårt nye selskap, fortsetter Øverås.

Den tidligere Supertanker-partneren sier Indresøvde evner å motivere mennskene rundt seg til endring.

- Hun har gang på gang bevist at hun ikke bare er nytenkende, men også en svært god gjennomfører, sier Øverås.

Får selskap:

Rachel Øverås og John Jacobsen får selskap av Åshild Indresøvde i nyetablerte Willder. - Hun har lang fartstid i å bygge sterke merkevarer i store velrennomerte selskaper, sier Øveraas om Indresøvde.

- Jeg tror på forretningsideen

Indresøvde forteller at hun har hatt et langt samarbeid med de tidligere Supertanker-partnerne.

- Jeg har hatt et langt samarbeid med partnerne i Supertanker og vet hvor dyktige og treffsikre de er i å utvikle posisjonerings- og vekststrategier, sier hun.

Hun sier hun troen på både mennskene og forretningsideen.

- Jeg gleder meg til å være med på å bygge Willder fordi jeg tror på forretningsideen, menneskene, kompetansen og ikke minst at det er behov for Willder i det norske markedet!

Den nye strategiske rådgiveren tror vi vil se en økning i investeringer i vekstkonsepter som beriker kundeopplevelsen.

- Også på bekostning av tradisjonell markedsføring. Internasjonalt finnes det selskaper som med suksess har spesialisert seg på kreativ forretningsutvikling. I Norge er det fortsatt få, men markedet etterspør disse tjenestene, sier Indresøvde.

- Min lange erfaring fra store organisasjoner som opererer i flere markeder vil være en styrke når vi skal levere strategi- og vekstmuligheter fra oppstart til gjennomføring, legger hun til.

Klar:

- Jeg gleder meg til å være med på å bygge Willder, sier Åshild Indresøvde. Foto: Silje Thoen

Elkjøp mister merkevaredirektøren – går til byråbransjen