Før jul ble det klart at strategibyrået Supertanker ble lagt på is. Nå er Rachel Øveraas og John Jacobsen klare for å presentere Willder, deres nye byrå. 

Les også: Legger Supertanker på is: Vi fant ut at vi egentlig har lyst å forfølge litt ulike ting

- Om noe har vel denne tiden vist at det er enda viktigere å utvikle, tilpasse og fornye seg, sier Rachel Øverås.

- Vi opplever at bedrifter i økende grad etterspør kreative strateger som bruker analyse og forretningsforståelse metodisk i posisjonerings- og vekstarbeidet. Denne kompetansen mangler ofte internt og er også et hull i byråverden. Så vi er optimistiske, sier John Jacobsen.

- Hva er ambisjonene for selskapet?

- Å få kreativitet på agendaen blant ledere har vært et stort og krevende mål for oss. Med Willder er ambisjonen å ikke bare lage genuine strategier og ideer, men også kunne konkretisere dem effektivt, og regne dem hjem. Det er en komplisert øvelse hvor vi trenger mer kompetanse på analyse og finans enn vi har hatt tidligere, sier Øverås.

Jacobsen forteller at de i oppstarten er vi fire personer, tre strateger og en analytiker. 

- Vi har ikke et bestemt mål for hvor mange vi skal bli, men vi har flere prosjekter på vei, så vi vil vokse i rekkene, sier Jacobsen.

McCann-samarbeid
Willder skal være en samarbeidspartner med nye McCann som skal drive under navnet McCann Oslo. Øverås sier Willder vil samarbeide med flere selskaper.

Les også: Betaler 200.000 for konkursbo - Skal drive McCann videre

- Vi har ingen ambisjoner om å bli best i alt, vi samarbeider allerede med flere selskaper. Med McCann samarbeider vi om flere kunder, og det fungerer svært godt. Vi tror kundene liker å ha et strategibyrå i teamet som er uavhengig og ser det store bildet, og vi tror McCann liker at de kan sparre med oss slik at de kan fokusere på det de kan best, sier Øverås. 

- Utenfor boksen
De to partnerne har lang fartstid fra bransjen og har spesialisert seg på å jobbe med vekstmuligheter i krysningen mellom tradisjonell og kreativ forretningsutvikling.

- Analyse og kreativitet burde oftere hatt en stemme tidlig i utviklingsløpet og være med på å legge premissene for produktene som skal ut i markedet, sier Jacobsen.

- Det er godt dokumentert at kreativitet er viktig for å avdekke vekstmuligheter. Likevel er det fortsatt uvanlig at bedrifter bruker kreativitet strategisk, legger Øverås til. 

Hun og partneren har ifølge dem selv bygget Willder mellom barken og veden, mellom tradisjonell og kreativ forretningsutvikling, og hevder de trives godt der.

- Det er undervurdert å falle mellom to stoler, sier de med et smil.

Willder har allerede flere merkevarer på kundelisten, deriblant Amnesty, HomeNet, Økern Portal og Q-meieriene. Selskapet har kontorer i Oslo og Bergen.