MTG-sjef Morten Aass er likevel usikker på om utviklingen med mer og mer sport «til folket» kan fortsette.
- Jeg tror ikke det. Rettighetene her koster så enormt mye og prisen ser aldri ut til å nå noe tak. Så de store fotballpakkene må vi fremdeles selge som betal-tv-abonnement og det vil vi også se fremover. Men det vi er redd for og som er en evig diskusjon, er når får vi for mye fotball fritt til at vi ikke får abonnenter til å kjøpe de store pakkene, sier Morten Aass.

Møter ny konkurranse: MTG Norge-sjef mener den tradisjonelle tv-industrien vil møte nye konkurrenter i fremtiden det være seg de store «bamsene» som Facebook, men også nye aktører fra telekom. Foto: Eivor Eriksen.
MTG-sjefen mener samtidig at kampen om tv-rettigheter ikke lenger blir en kamp mellom de tradisjonelle tv-kanalene lenger. Tidligere denne måneden ble det kjent at telekomselskapet Telia kjøpte rettighetene til den finske ishockeyligaen og overtok den attraktive finske ishockeyen fra mediekjempen Sanoma.
På det britiske markedet har allerede den gamle telekjempen BT kjøpt både Premier League og Champions League for å drive salg av internettabonnement.
- Telekom er inne i Norden for første gang. Telia fikk finske hockey, det er ikke første gang vi møter en slik utfordrer etter at BT kjøpte Champions League i Storbritannia. Det er bare begynnelse. Men så er det store spørsmålet, hvis de vil gå lokalt, hva gjør de store bamsene. Norsk fotball på Facebook spørsmålstegn, sier Aass.
Under Nordiske mediedager kom det også frem at NRK-sjefen var bekymret for utviklingen og at det nå har blusset opp en konflikt mellom det norske fotballforbundet, Discovery og TV 2 om bruken av nyhetsretten.
Også NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen er bekymret med tanke på hvordan Discovery posisjonerer seg med sine sportsrettigheter. I Bergen under Nordiske mediedager slo han fast:
Les også: Krangler om tv-bilder - OL på Discovery bekymrer NRK-sjefen
- Det vi ser er at TVNorge-systemet er en del av et veldig stort internasjonalt selskap og det er noe annet å forhandle om samarbeid med dem enn med norsk, dansk-eid TV 2. Det er vanskeligere å få til gentlemans-agreements der vi deler på rettigheter, sa NRK-sjefen.