Det svenskeide mediekonsernet Modern Times Group (MTG) har i dag forlenget tv-rettighetene til UEFA Champions League for tre nye år. Men denne gangen ligger det an til endringer. For fra med neste år skal det etter det Kampanje kjenner ligge an til et videresalg av noen av Mesterliga-kampene til andre tv-aktører. 

Les også: MTG forlenger Champions League-rettighetene

I morgentimene tirsdag bekreftes det nå at MTG selger ut to av kampene fra hver runde til TV 2. Også selve finalen vol gå på en av TV 2s fri-tv-kanaler etter at kanalen inngår et historisk samarbeid med MTG om sammen å bringe Champions League til norske tv-seere fra høsten 2018.

TV 2s toppsjef Olav T. Sandnes sier til Kampanje tirsdag morgen:

- Vi er enormt glade for å ha sikret oss denne rettigheten. Nå skal vi vise to av de aller mest attraktive kampene hver eneste runde, inkludert finalerundene. Disse vil bli vist eksklusivt på TV 2s kanaler i Norge og tilgjengeliggjort på TV 2 Sumo. Også finalen vil vises på TV 2. Vi ser frem til dette samarbeidet med MTG-konsernet, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Det er første gang TV 2 og MTG inngår en slik avtale og for MTG betyr den nye avtalen et brudd med den eksklusiviteten kanalen har hatt med disse kampene.

I 25 år har MTGs tv-kanaler vært alene om å vise dette i Norge.

Avtalen innebærer at TV 2 og MTG sammen har rettigheter for Champions League i det norske markedet. Kampene blir å se på TV 2 allerede høsten 2018, til og med våren 2021. 

- Fotball er mer populært enn noen sinne. I TV 2 har vi lang og god tradisjon for å formidle store sportsøyeblikk. Våre sportsjournalister brenner for fotball og spiller med hjertet utenpå drakten. Siden dette er første gang vi inngår en slik samarbeidsavtale med MTG, er vi ekstra stolte av å kunne presentere denne viktige sportsnyheten, sier Sandnes.

Selv om MTG nå skal samarbeide med TV 2 om rettigheten sier den nye sportssjefen i MTG Norge, Anne Tufte, at de er glade for å ha sikret seg "verdens beste fotballturnering". 

Hun understreker at MTG fortsatt vil vise alle kampene. 

- UEFA Champions League vil fra 2018 ble enda mer omfattende enn tidligere, med atskillig flere sendetidspunkter. Selv om vi har sublisensiert deler av kampene til TV 2, vil seerne fremdeles se alle UEFA Champions League-kamper på våre flater og det er vi selvfølgelig strålende fornøyde med, sier hun. 

- Hvorfor?

- Fordi dette er en god deal for MTG. Det er flere sendtidspunkter i ny avtale noe som gjør det lettere å samarbeide og den økonomiske siden av dette gjør oss i stand til å kjøpe andre rettigheter, sier hun.  

- Hvordan kom dette i stand?

- Det kan jeg ikke uttale meg om det.

En avgjørende årsak til det historiske samarbeidet var UEFAs beslutning om å dele opp sendetidspunktet til kampene fra gruppespillet. Fra og med neste år vil det være kampstart klokken 19 og 21.

- Er dette starten på en allianse mellom TV 2 og MTG i kampen mot Discovery? 

- Nei, vi tenker ikke på dette samarbeidet på den måten, sier Tufte.