Norges Håndballforbund og TV 2 har signert en ny 5-årig medieavtale som sikrer TV 2 rettighetene til all norsk klubb- og landslagshåndball fra og med neste sesong og ut sesongen 2021/2022. Den nye avtalen gjelder ikke kamper i EM, VM eller OL.

- Dette er en ny god dag for TV 2 med nye sterke sportsrettigheter, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes i en pressemelding.

Også i Norges Håndballforbund er det glede over en ny og langsiktig tv-avtale.

- TV 2 har lang tradisjon som håndballkanal og vil ivareta håndballens interesser, sier generalsekretær Erik Langerud i Håndballforbundet.

Discovery snappet disse rettighetene fra TV 2 i 2015 for en periode på to sesonger, men nå vender håndballen altså tilbake.

- Hvorfor avslutter dere samarbeidet med Discovery nå?

- Discovery har levert kjempebra, så det er med tungt hjerte at vi avslutter avtalen med dem, men dette er en helhetsvurdering vi har gjort etter å ha foretatt en sondering av markedet, sier Langerud.

- Hva blir bedre på Discovery?

- Et eksempel er at vi får seniorlandslag på hovedkanalen, et ukentlig håndballmagasin og en langsiktig avtale på fem år. Vi hadde en toårig avtale med Discovery og før det ett og ett år med TV 2. Og så handler det selvfølgelig om en rettighetssum.

Den nye medieavtalen sikrer norske håndballklubber en ukentlig seriekamp på TV 2 Sportskanalen, mens cupfinalene og landskampene både for håndballgutta og håndballjentene vil bli vist på TV 2s hovedkanal. Foruten live-kampene innebærer den nye håndballavtalen at TV 2 gjennom et nytt håndballmagasin skal sikre dekning av både topp- og breddeaktivitetene i Håndball-Norge. 

- For sportsdekningen på våre tradisjonelle kanaler er live-innhold helt avgjørende. Gjennom avtalene vi nå har sikret for alle fotballkvalifiserings-kampene i Europa, Premier League, eksklusive kamper i Champions League, en stor og viktig sykkelpakke, samt norsk håndball og ishockey, har vi for flere år framover et live-innhold vi er stolte av, forteller TV 2-sjef Olav T. Sandnes.