Norske talenter skal forsvare Norges ære i reklame-VM: - Mye å leve opp til

CANNES (Kampanje): Nok en gang er det Orkla som kjemper om norske medaljer i talentkonkurransen Young Lions.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

- Vi kjenner definitivt på presset, men det er mest fordi vi har lagt et press på oss selv og fordi det motiverer oss, sier Megan Muravez (25) og Karoline Foss (25) til Kampanje.

Orkla-duoen er Norges håp i Young Lions-kategorien Marketers – en kategori Orkla har både gull og sølv fra tidligere. I 2021 ble det gull til Henrik Norem og Marie Museth, og i fjor sørget Konrad Skogen og Katrine Engja Stake for sølv.

- Det er mye å leve opp til, men vi har fått beskjed om at det viktigste er at vi har det gøy og lærer noe. Vi kommer fra en god kultur i Orkla som heier oss frem, forteller de.

Young Lions er talentkonkurransen for reklametalenter under 30 år, og foregår parallelt med hovedkonkurransen. Beskjeden om at Muravez og Foss hadde vunnet den norske konkurransen og dermed skulle representere Norge i Cannes, fikk de fra scenen på Anfo Effekt i mars.

Går for gull:

Torsdag samlet Capa alle Norges Young Lions-deltakere til lunsj i Cannes der stemningen var på topp mellom Try, Nord DDB, Publicis Starcom, PR-operatørene og Orkla Confectionery & Snacks. Foto: Anette Johansen-Desjardin

- Ganske kult å kunne hente tips fra en Young Lions-vinner

Søndag landet de på den franske rivieraen og dagen etter fikk de briefen. Deretter ventet 24 intensive timer før oppgaven skulle leveres. De neste tolv timene ble brukt til å forberede presentasjonen foran juryen.

- Briefen var som ventet tøff og utfordrende, men vi følte oss likevel godt forberedt. Oppbyggingen er veldig i tråd med hvordan Anfo gjør det, og det ga oss en veldig trygg følelse, så vi kunne fokusere fullt og helt på løsningen.

Ideen ble raskt diskutert med kollega og tidligere gullvinner Henrik Norem.

- Vi ringte Henrik og drøftet ideen vår. Han er som en mentor for oss og det føles trygt å sjekke med han at vi var inne på noe. Det er jo ganske kult å kunne hente tips fra en Young Lions-vinner.

- Passet perfekt inn i konseptet

Young Lions ble introdusert i 1995 og så langt er det bare Norge og UK som har metall i alle kategorier. Tolv ganger har norske makkerpar sørget for jubel og tre av gangene har vi gått helt til topps.

Første gull kom i 1995 med Aris Theophilakis og Thorbjørn Naug, og ti år senere ble det jubel i Design med Ida Louise Andersen og Sunniva Grolid.  For tre år siden var det Orkla sin tur med Norem og Museth.

Om årets Orkla-team klarer å forsvare prestasjonen fra i fjor, får vi svaret på i morgen.

- Unsett hvordan det går er vi veldig stolte og glade for å være her. Vi vet at det er tøff konkurranse og 18 andre lag som gjerne vil vinne. Vi har i hvert fall gjort så godt vi kan, så får vi bare se hva det holder til.

I fjor var briefen fra New Zero World og oppgaven var å endre narrativet fra krise til håp i kommunikasjonen om klima. Skogen og Engja Stake valgte å bruke Orklas eget Stratos-merke og den blå Stratos-kua for å løse oppgaven. Noe som tydeligvis falt i smak hos den internasjonale juryen.

Muravez og Foss røper at de har fortsatt på Stratos-bølgen.

- Stratos var definitivt den riktige mekevaren for oppgaven og passet perfekt inn i det konseptet vi hadde tenkt ut.

Les mer: For 30 år siden vant han Norges første gull i Young Lions: - Noen måtte jo dra

- Forhåpentligvis er ikke dette siste gangen vi er her

Årets brief var fra International Develeopment Association (IDA), og handlet om å fremme IDAs arbeid med å sende økonomisk bistand til land som trenger det.

- Vi har tatt utgangspunkt i emballasjen som er en verdifull markedsføringsflate å fremme budskap på. Når man i tillegg får satt det sammen med andre kommunikasjonskanaler, så gir det mange kreative muligheter. Også symboliserer bruk av Stratos viktigheten av å investere i produktene våre.

Frem til prisutdelingen fredag skal duoen nyte rivieraen og få med seg så mange foredrag som mulig.

- Det er inspirasjon på alle kanter så det er gøy å få se hva som lages av kreativ og kommunikasjon fra hele verden. De er en utrolig opplevelse å være her, og det må vi gi oss selv litt tid til å nyte. Forhåpentligvis er ikke dette siste gangen vi er her.

Seks norske team i Young Lions-kategoriene

Totalt er det seks norske team som skal konkurrere i kategorier som PR, Media, Marketer, Digital, Print og Film i år. Viktoria Marie Bystøl Baug og Caroline Hording fra PR-operatørene skal representere Norge i «Young Lions PR»mens nevnte Foss og Muravez fra Orkla skal opp i klassen «Young Lions Marketer».

I «Young Lions Media» stiller Andrea Hopen og Anna Karoline Gamme i Publicis Starcom, mens de tre reklameteamene kommer fra Try Råd, Nord DDB og Try Reklame. Ingrid Mullis og Jantra Hollum fra Try Råd gikk til topps i den norske «Young Lions Film», mens Jens Østrem og Henriette Fürst fra Nord DDB ble de nasjonale vinnerne i «Young Lions Print.»

Det siste teamet ut er Mathias Sandvik og Hallvard Vaaland fra Try Reklame som skal forsvare Norges representanter i «Young Lions Digital»-kategorien.

Norske talenter skal forsvare Norges ære i reklame-VM: - Mye å leve opp til