Sportssjefen og OL-sjefen slutter i Warner Bros. Discovery: - Leit

Morten Johannessen og Frode Martnes er på vei ut av TV-giganten.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Morten Johannessen har sagt opp sin stilling som sportsdirektør i Warner Bros. Discovery etter syv år i selskapet. Det får Kampanje bekreftet onsdag formiddag.

- Det er alltid leit å takke av en god kollega etter mange års godt samarbeid. Morten Johannessen har hatt ulike roller hos oss gjennom de siste sju årene, og han har ledet et sterkt team som har forvaltet rettighetene til alt fra det norske fotball-landslaget, OL og Eliteserien til snooker og sprangridning, sier kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i Warner Bros. Discovery til Kampanje.

Johannessen ble først ansatt som produsent og prosjektleder i 2016 og kom da fra NRK. Fire år senere rykket han opp til stillingen som sportsdirektør i Norge. Etter fusjonen mellom Discovery Communication og Warner Media var Johannessen blant dem som fikk plass i ledergruppen nordisk sjef Christina Sulebakk som leder av sportsoperasjonen i Norden.

- Han har bygget et kompetansemiljø som serverer alle tenniskampene fra Grand Slam-turneringer, Victor Hovlands suksesser på golfbanen, og som sikrer at sykkelfansen får hvert minutt av Tour de France direkte inn i stua. I rollen som nordisk sportsdirektør har han også hatt ansvaret for Allsvenskan og Superligaen, sier McBride.

Får følge av OL-sjefen ut døra

Kampanje får også bekreftet at prosjektleder for OL i Warner Bros. Discovery, Frode Martnes, er ferdig i selskapet. Han forteller til Kampanje at han begynner i ny jobb i Norsk Rikstoto 1. august, men har ingen ytterligere kommentarer utover det.

Martnes og Johannessen ankom Warner Bros. Discovery i tospann i 2016 i forbindelse med at daværende sportsdirektør Jan-Erik Aalbu rustet opp til OL og Eliteserien. Nå forlater de også selskapet på omtrent samme tid.

Morten Johannessen ønsker heller ikke å stille til intervju om avgangen, men han bekrefter overfor Kampanje at han har sagt opp. Etter det Kampanje erfarer har ikke Johannessen en ny jobb å gå til og han skal være tilgjengelig for Warner Bros. Discovery i oppsigelsesperioden.

Hanne McBride forteller at den norske sportsavdelingen er «i gode hender» fremover under ledelse av sportsdirektør Erling Finsrud, mens selskapets finske sportsdirektør Antti Haajanen konstitueres i en nordisk rolle.

- Akkurat nå gleder vi oss veldig til Casper Ruuds kamp mot Holger Rune på TVNorge i kveld, legger McBride til.

Sportssjefen og OL-sjefen slutter i Warner Bros. Discovery: - Leit