Viaplay-sjefen vil vippe Netflix ned fra tabelltoppen: - Med Premier League kan vi for alvor utfordre lederposisjonen

- Haaland-effekten kommer på toppen, sier Anders Jensen.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist
Øyvind Hofsrud
Dag Robert Jerijervi Journalist

Lørdag 6. august sparker Viaplay Group i gang den første av totalt seks sesonger i Premier League som de har rettigheter til. Onsdag kunne mediehuset vise frem laget som skal styre showet og slippe flere detaljer rundt dekningen.

Der ble det kjent at Viaplay Group har hentet inn tidligere Leeds-stjerne Eirik Bakke, tidligere serie- og cupmester for Vålerenga, Sigrid Heien Hansen og tidligere U21-landslagstrener Tor Ole Skullerud som nye eksperter.

Les mer: Slik blir Premier League på Viaplay

Til stede var også konsernsjefen i Viaplay Group, Anders Jensen, som var på et sjeldent norgesbesøk. Han er godt fornøyd med det han har sett så langt.

- Jeg er imponert over arbeidet som teamet har gjort og det vi har foran oss, og så er det sånn at vi alltid kan gjøre mer, knytte til oss flere muligheter, nye eksperter og nye vinklinger, og flere internasjonale navn. Vi sender Premier League i ni land og er en av deres viktigste partnere. Vi får tilgang til spennende menensker og det kommer til å synes, sier Jensen til Kampanje.

Viaplay Group kunne i dag også fortelle at de døper om TV-kanalen V4 til TV3+. Denne kanalen skal vise én kamp per serierunde med ett av de såkalte topp seks-lagene i Premier League. Men det er strømmetjenesten Viaplay som blir stjernen i satsingen. Viaplay vil sende samtlige Premier League-kamper, og man får tilgang via pakken Viaplay Total. 

Les også: Sjekk prislappen på Premier League - skal ha betalt over 20 milliarder for TV-fotballen

- Må ha den ambisjonen

Viaplay er blant de største strømmetjenestene i det norske markedet. Ifølge Kantars Forbruker & Media-undersøkelse kniver den med TV 2 Play og HBO Max om andreplassen i markedet med en dekning på rundt 30 prosent. Disney+ er ikke langt bak.

Viaplay-sjefen er helt sikker på at Premier League-rettighetene vil gi dem et skikkelig løft. Han sikter helt opp til førsteplassen. Den har Netflix hatt i nesten ti år.

- Vi har utviklet oss veldiig positivt med Viaplay i Norge fra å være på fjerde-, femteplass til topp tre nå, mye drevet av våre store satsinger på drama, lokalt innhold og annen sport. Med Premier League på toppen kan vi for alvor utfordre Netflix sin lederposisjon, sier Anders Jensen.

- Du tror dere kan gå forbi Netflix?

- Ja, vi må ha den ambisjonen. I den verden vi befinner oss i, blir lokalt innhold og sport enda viktigere. Ikke minst i en inflasjonsdrevet verden. Sport har en veldig stor verdi for mange husholdninger. Topp to skal vi i hvert fall ha, slår han fast.

Ifølge Kantars undersøkelse er det et godt stykke opp til Netflix og deres dekning på nesten 60 prosent.

Viaplay Group er heller ikke de enste som drømmer om å ta et kvantesprang i strømmemarkedet. Nylig sammenslåtte Warner Bros. Discovery kan få en stor fordel av å slå sammen sine strømmetjenester HBO Max og Discovery+.

Les mer: Ny mediegigant vil knuse TV 2 og Viaplay på strømming - får over én million abonnenter i Norge

HBO Max vokser:

Her ser du utviklingen i strømmemarkedet det siste året. Ferske tall fra Kantars Forbruker & Media-undersøkelse for fjerde kvartal, 2021. Netflix er fortsatt størst, men HBO Max vokser etter omprofileringen. Kilde: Kantar

- Haaland-effekten kommer på toppen

Det er ikke unaturlig at en betydelig mengde abonnenter vil flytte seg fra TV 2 Play, som har hatt Premier League-rettighetene i dag, til Viaplay.

- Visse sportsrettigheter flytter abonnenter og Premier League er en av de mest effektive sportsrettighetene når det gjelder å flytte abonnenter. Det kommer sikkert en hel del abonnenter fra TV 2, men det viktigste for oss er å skape en bredde. Derfor har vi tatt ned prisen litt. Ikke mye, men med 50 kroner. Det er fordi vi vil inn i flere husholdninger. Med Erling i City, så er forutsetningene gode, smiler Jensen.

Han tror Erling Braut Haalands avtale med Manchester City vil løfte den norske interessen for Premier League enda et hakk.

- Tror du det er noen prosenter å hente her og der på det?

- Ja, det er det uten tvil. Det har vi erfaring med fra mange andre markeder, både når man mister og når man får en stor profil. Da Zlatan signerte med Manchester United, så sted interessen i Sverige, og det var ingenting sammenlignet med Haaland så klart. Da vi lagde en case for Norden så visste vi ingenting om Haaland, så den effekten kommer på toppen.

- Brenner dere penger på denne satsingen?

- Nei. Når jeg ser på vår virksomhet, så ser jeg ikke på hvert enkelt land, men i et samlet perspektiv. Norge er at av ni land hvor vi viser Premier League, og den samlede business casen for alle ni land er veldig sterk. Norge er dyrt, det er ikke tvil om det, men det er også et av de sterkeste markedene våre når det gjelder Premier League. Jeg er veldig fornøyd med forutsetningene våre.

- Til slutt, har du selv noe favorittlag i Premier League?

- Det er litt som å velge ut et favoritt-barn, men da jeg vokste opp var Aston Villa veldig viktig for meg. Men så bodde jeg i London og fulgte Chelsea. Nå studerer en av mine sønner i Chester og er Liverpool-fan. Så jeg er litt «all over the place».

Leder Premier League-sendingene:

Nye profiler, nye kanaler og et stjernespekket internasjonalt team var noe av det strømmeselskapet Viaplay la for dagen i forbindelse med lansering av sin nye Premier League-satsing. Her noen av de største Premier League-profiler. Foto: Viaplay.

Viaplay-sjefen vil vippe Netflix ned fra tabelltoppen: - Med Premier League kan vi for alvor utfordre lederposisjonen