Los & Co henter ny Publicis-topp: - Vi skal ha de aller, aller flinkeste folkene

For tredje gangen henter Los & Co fra samme rivalen. - En del av det å drive en kompetansebedrift, svarer Publicis-sjefen.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Kommunikasjonsbyrået Los & Co som tilbyr både rådgivning, reklame, content, PR og mediekjøp har igjen sikret seg et profilert navn fra konkurrenten Publicis. Jon Axel Nævestad starter opp i Los & Co som kommersiell direktør etter å ha bekledd en rekke roller i mediebyrået til Publicis, Starcom de siste 15 årene.

- Forretningsutvikling, fagledelse og det å bygge opp en prestasjonskultur slik at vi kan heve kvaliteten på det vi gjør noen hakk, og lage et enda bedre tilbud med godt integrerte tjenester til kundene våre. Det blir noen av mine viktigste oppgaver i Los & Co, sier Nævestad til Kampanje. 

Han har jobbet både som kundedirektør, forretningsutvikler og byråleder for Starcom en periode frem til 2020 før han frem til jobbovergangen til Los & Co har jobbet på tvers av fagområder i hele Publicis.

- Los & Co er tuftet på en ekstrem god forretningsforståelse som de omsetter til god strategi, og som de tar ut godt kreativt. De har vært gode på dette lenge, men man kan alltid bli bedre, sier han. 

- Hvorfor ville du flytte på deg?

- Jeg har jobbet i Starcom og Publicis i 15 år og fått være med på å bygge opp et av Norges største og mest anerkjente mediebyråer. Nå tenkte jeg at det var på tide å få noen nye impulser og perspektiver fra andre som lykkes. For min del handlet det om «hva kan jeg ta med videre» og «hva kan jeg lære mer et annet sted» for å fortsette å utvikle meg. 15 år er lenge, sier han.

- Hvorfor Los & Co?

- I starten skal jeg være såpass ærlig å si at jeg ikke hadde peiling på hva jeg skulle gjøre, jeg bare visste at jeg skulle gjøre annet. Men så tok jeg et par samtaler med Espen, sier Nævestad.

I tiden i Publicis har han jobbet med kunder som Telenor, Bertel O. Steen, Freia og Sport 1 for å nevne noen.

Les også: Publicis-byråer stokker om på ledelsen - hun blir ny Starcom-sjef

Jeg har ingen spesifikk kommentar til Los & Co, men det viser at det er flere enn kundene som har lagt merke til at 200 av de beste innen kommunikasjon og markedsføring her i landet jobber i Publicis. Peder Mittet, Publicis-topp i Norge

Jobbet sammen i Publicis

Daglig Leder i Los & Co, Espen Haugen, sier han kjenner godt til Nævestad fra tiden i Publicis. Før han selv tok over jobben som sjef i Los & Co var Haugen planner i Publicis-byrået Kitchen der han jobbet i 12 år. 

- Vi ble kjent med hverandre da Jon Axel jobbet i Starcom og jeg vet hvor god han er på fag og utvikling. Produktporteføljen vår i Los & Co begynner å bli såpass bred at du er nødt til å ha noen som kan tenke på tvers av fagområder og teknologi, og da tror jeg ikke du finner noe som er bedre en Jon til akkurat det, sier han. 

Dermed fortsetter Los & Co å plukke folk fra Publicis. Foruten Haugen og Nævestad, hentet Los & Co-systemet også inn Anders Erikson fra Kitchen.

- Om de kommer fra Publicis er ikke viktig. Vi skal bare ha de aller, aller flinkeste folkene, sier Haugen.

- Er det flere fra Publicis på vei inn? 

- Det er flinke folk på vei inn, men ingen fra Publicis for øyeblikket, sier han. 

Toppsjefen i Publicis i Norge, Peder Mittet, sier han ønsker sin tidligere kollega lykke til hos konkurrenten.

- Jeg har ingen spesifikk kommentar til Los & Co, men det viser at det er flere enn kundene som har lagt merke til at 200 av de beste innen kommunikasjon og markedsføring her i landet jobber i Publicis. At noen slutter er en del av det å drive en kompetansebedrift, og heldigvis er det langt flere som har begynt. Det siste halvåret har vi i vokst med 50 ansatte i kraft av store spennende oppdrag.  Ut over det vil jeg bare legge til at vi ønsker Jon Axel alt godt, og håper han lykkes uansett hva han gir seg i kast med etter mange fine år i Starcom, sier Mittet til Kampanje.

Les også: Espen Haugen slutter i Kitchen og Publicis – blir ny sjef i Los & Co

Skiller lag:

Jon Axel Nævestad har jobbet 15 år i Starcom og Publicis der han også var byråleder i noen år. Nå skiller han lag med sjefen for Publicis i Norge, Peder Mittet.

- Trykker til på kvalitet

Espen Haugen sier Los & Co i dag har åtte forskjellige fagområder og at flere vil komme til «etter hvert som kundereisen blir kompleks».

- Vi har alltid vært gode på å legge til nye forretningsområder og det siste året har vi trykket til på kvalitet. Det Jon nå skal gjøre er å ta med seg all den kommersielle teften han har på kundenes vegne, og legge det inn i den tjenesteporteføljen vi har i Los & Co i dag, sier Espen Haugen. 

- Kommer ansettelsen også som et ønske av å få inn mer mediekompetanse? 

- Først og fremst har Jon en imponerende track record, mye fordi han alltid har jobbet helhetlig. Han er fanebærer for faget og usedvanlig ambisiøs på vegne av kundene sine, sier Haugen.

Haugen forteller at Los & Co allerede gjør mediekjøp og medieforhandlinger i dag. Virke og Norad er noen av kundene der Los & Co tar seg av mediekontoen i tillegg til utvikling av kommunikasjonen. 

- Det er ikke et mål å ha 100 prosent av en kundes omsetning, men vi leverer høy kvalitet, i et høyere tempo, når vi er ansvarlige for en større del av verdikjeden. Det gjør vi igjennom å være raskere enn mastodontene, og mer helhetlig enn spesialistene. Du må ha hele menyen, sier han. 

I Los & Co jobber det i dag drøye 50 personer og i hele konsernet 80 stykker. Nævestad sier han ble «tiltrukket av tempoet og utviklingen i Los & Co, at det er lokalt forankret, og hvordan byrået forvalter forretningsforståelsen.»

- Los & Co er tuftet på en ekstrem god forretningsforståelse som blir omsatt til god strategi og som blir tatt ut godt kreativt. De har vært gode på dette lenge, men man kan alltid bli bedre og jeg tror det er stort uforløst potensial i Los & Co, sier han. 

Noen av byrået aller største kunder i dag er OneCall, Hurtigruten, Apotek1, Aftenposten, Strim og Vinmonopolet.

Los & Co henter ny Publicis-topp: - Vi skal ha de aller, aller flinkeste folkene