Publicis-byråer stokker om på ledelsen - hun blir ny Starcom-sjef

Også Zenith får ny leder, mens dagens byråleder i Starcom, Jon Axel Nævestad, går over i en ny type stilling.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Et av landets største mediebyråer gjør flere endringer i ledelsen og organisasjon når Camilla Halleraker blir ny sjef i Starcom. Halleraker har bakgrunn fra både mediehus og mediebyrå, og kommer sist fra en tilsvarende rolle som byråleder i Starcoms søsterbyrå, Zenith. Tidligere Starcom-sjef Jon Axel Nævestad går inn i nyopprettet direktørrolle i Publicis Media

- Dette er en utfordring jeg ser på med stor begeistring. Starcom er byrået jeg vokste opp i, og byråets DNA og verdier har fulgt meg siden. Jeg har blitt litt mer voksen siden sist og det samme har Starcom, men vi skal fortsatt være den lekne, proaktive utfordreren med de mest nyskapende jobbene som bransjen ser til, sier Halleraker

Halleraker jobbet seks år i Starcom og var leder for digitale medier før hun forsvant til Aller Media som leder av den programmatiske satsingen på annonsesalg, prising og teknologi i mediekonsernet. Men etter tre år gikk Halleraker tilbake til Publicis-systemet igjen og da som leder i mediebyrået Zenith. Nå er hun klar for enda større oppgaver som sjef for gruppens største mediebyrå.

- Så du for deg at du skulle ende opp som sjef i Starcom da du kom tilbake?  

- Nei, jeg gjorde jo ikke det. Jeg så for meg at jeg skulle være sjef i Zenith, men dette synes jeg både er veldig spennende og gøy, sier hun til Kampanje.

Publicis-gruppen la nylig frem et rekordresultat for fjoråret.

Les også: Rekordoverskudd for Publicis-byråer etter sammenslåing - men varsler svakere tall i 2020

- Jeg har vært med på prosessen fra A til Å, og er veldig glad for at Camilla tar over stafettpinnen. Hun kommer til å gjøre en fabelaktig jobb, og ta byrået videre. Jon Axel Nævestad, Publicis-topp

- Det har vært et krevende halvår

Som sjef for Starcom er Camilla Halleraker dermed blitt leder av et de mest synlige og største mediebyråene på markedet. Starcom har blant annet flere ganger vært på toppen av Kampanjes Byråprofil-kåring i klassen for mediebyråer. 

- Det å få muligheten til å drive og videreutvikle dette i Norges mest spennende mediebyrå, sammen med storfamilien i Publicis Groupe, er en oppgave jeg klør i fingrene etter å komme i gang med, sier Halleraker. 

- Hva kan Camilla Halleraker bidra med for at Starcom skal holde seg i toppen?

- Det er jo oss, og ikke bare meg. Det er så fantastisk mange flinke folk som jobber i Starcom og hele Publicis og med Jon Axel Nævestad og meg i tospann så blir dette veldig bra. Vi utfyller hverandre veldig godt og jobber veldig bra sammen.  Det har vært et tungt år så langt og da tror jeg det også handler om å få litt endring tilbake i veggene og litt nytt blod, nye tanker og ambisjoner. Det tror jeg gjelder for veldig mange selskaper akkurat nå, sier den nye Starcom-sjefen. 

Det er tøffe tider i mediebyråbransjen for tiden. Etter årets syv første måneder viste reklameomsetningen via mediebyråene en nedgang på 17,9 prosent. Tilsvarende etter august er på minus 16,1 prosent.

- Det har vært et krevende halvår vi har lagt bak oss, i hvert fall om vi legger medieomsetningen til grunn, så du valgte en tøff tid å ta over Starcom på. Hva tenker du om det?

- Det har væt det, men samtidig tenker jeg at en kan ikke la seg bli skremt av de tingene. Nå blir det spennende å se hva som blir utfallet av den andre smittebølgen som vi ser ut til å være inne i akkurat nå. Det vil nok gå litt tid før vi er tilbake, men jeg synes det er litt mer optimisme blant kundene og at flere begynner å tilpasse seg en form for normal, sier hun.

Halleraker sier hun ser på seg selv om en «tydelig og uredd leder som er genuint opptatt av folk».

- Hvordan trives du i rollen som leder?

- Jeg trives i hvert fall absolutt best sammen med folk både kunder og kollegaer. Hjemmekontor for min del er ikke det optimale. Det er ikke der jeg får energi, for å si det sånn, sier hun.

- En erfaren og engasjert leder

Når Camilla Halleraker tar over som Starcom-sjef blir det også en ledig rolle i Zenith. Den vil fremover fylles av Einar Karlsen som nå tar over som leder for Zenith. Også han kommer fra en stilling i Publicis hvor han vært i mange år.

- Starcom står utrolig sterkt i det norske markedet, mye takket være en hårete ambisjon om å være «morgendagens mediebyrå, i dag». Jeg kan ikke tenke meg noen som er bedre egnet til å ta dette til neste nivå enn Camilla. Hun er en erfaren og engasjert leder som, i tillegg til å ha jobbet med digitale medier mesteparten av sitt liv, er glad i folk, kreativ og med en smittende energi, sier Peder Mittet som er konsernsjef i Publicis Groupe i Norge.

Han mener «det betyr mye at hun tidligere har jobbet i byrået.»

- Camilla Halleraker kjenner kulturen, og ikke minst at hun får følge av Jon Axel Nævestad som har mer enn ti års fartstid i Starcom. De utfyller hverandre godt, både faglig og på et personlig plan, og vi både fornyer og bevarer. Nå er Starcom klar for 2021, sier Mittet.

Nævestad går over i ny rolle

Lederendringen skjer samtidig med at Publicis gjennomfører en omstrukturering av sin medievirksomhet «for å kunne møte kundene og fremtiden enda bedre». Den som får ansvaret her, er altså Jon Axel Nævestad som går inn i rollen som Director for Operations.

- I Starcom har vi alltid vært tett på kundene våre, og det har vi virkelig erfart verdien av de siste månedene. Hos oss skal kundene møte de beste rådgiverne, og ha direkte tilgang til all den spisskompetansen og teknologien som hele Publicis har å by på. Det blir min oppgave å utvikle og sikkerstille at organisasjonen leverer, og at vi har de mest fornøyde kundene. Jeg har tidligere jobbet tett med Camilla, og gjenforeningsgleden ved å jobbe sammen med henne igjen er stor! Dette blir kanonbra for både kundene og oss, Nævestad

Nævestad har vært byråleder i Starcom i neste tre år og svarer følgende på spørsmål om lederbyttet er en løsning han er fornøyd med.

- Jeg har vært med på prosessen fra A til Å, og er veldig glad for at Camilla tar over stafettpinnen. Hun kommer til å gjøre en fabelaktig jobb, og ta byrået videre. Jeg har klokkertro på den løsningen vi nå velger, og ser skikkelig frem imot å utvikle byråene til det beste for kundene og oss, sier han. 

Publicis-byråer stokker om på ledelsen - hun blir ny Starcom-sjef