Avtroppende PR-sjef innrømmer at stormene tærer på: - Ett år i Geelmuyden Kiese er tre menneskeår

Marit Høvik Hartmann tror PR-byrået trenger ny energi i sjefsstolen. Selv holder hun alle muligheter åpne.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Marit Høvik Hartmann setter punktum for sin karriere i Geelmuyden Kiese etter fire og et halvt år. Det ble kjent tirsdag morgen. De siste to årene har hun vært sjef for norgeskontoret, en jobb hun overtok etter Hans Geelmuyden selv.

Hvor lenge har du grunnet på dette?
 
- Jeg har nok grunnet på dette denne våren. Jeg har hatt gode samtaler med styreformannen og vi har funnet løsninger som er bra for GK og for meg, sier Hartmann til Kampanje.
 
- Hva er det som har satt i gang denne prosessen?
 
- Nå har jeg snart vært her snart i fem år og det har vært noen av de mest intense og krevende årene, og de mest givende. Dette er et sted hvor det skjer mye hele tiden og vi har i tillegg vært gjennom en pandemi. Jeg har sett et sted at et menneskeår er syv hundeår, og jeg tror ett år i GK er tre menneskeår. Jeg har gitt alt i snart fem år og nå kjente jeg at jeg har lyst til å gjøre noe annet.

Rett før jul ble det klart at holdingselskapet Paritee, som styres av Kahoot-topp Lars Erik Grønntun og hans tidligere kollega fra tiden i Gambit Hill & Knowlton, Jonatan Fægri, kjøpte resten av aksjeposten til Hans Geelmuyden og med det eier 97,5 prosent av det skandinaviske kommunikasjonsbyrået.

Det er ikke derfor hun slutter, ifølge Hartmann selv.

- Jeg og de ansatte har vært meget fornøyd med de nye eierne, og det har ikke spilt inn på min beslutning om å slutte, sier hun.

- Brattere sjø i GK enn noen andre steder

Marit Høvik Hartmann begynte i Geelmuyden Kiese i 2018. Hun har tidligere jobbet i byråer som Dinamo, McCann, Leo Burnett og New Deal/DDB. Før hun kom til GK jobbet hun som kommunikasjonsdirektør for Oslo Business Region.

- Hva slags mål satte du deg da du begynte?
 
- Som leder var målet åpenbart å snu underskudd til overskudd. Det har gått veldig bra. GK har hele tiden hatt stor tro på at kreativitet er kommunikasjonens hjerte og målet mitt har vært at det skal være like naturlig å snakke om kreativitet innenfor PR-faget og Public Affairs-faget som reklamefaget. GK har trent lenge på å jobbe på tvers av fagfelt. Et av målene mine var at vi skulle bli enda flinkere på det.
 
- Er det noe du ikke har klart å komme helt i mål med?
 
- Man kommer aldri helt i mål med kreativitet og samarbeid på tvers. Det må hele tiden vannes og jobbes med. En av de tingene vi ikke er i mål med er å få folk til å bli lengre i GK. Det har vært et mål lenge.
 
- Det stormer alltid litt rundt GK, enten det er folk som slutter eller mangfoldsdebatten for to år siden. Tærer disse sakene på?
 
- Det er klart det gjør det, men som leder må man kunne stå i en storm. Det er nok brattere sjø i GK enn noen andre steder jeg har vært. Det kombinert med en pandemi og alt som har skjedd gjør at denne perioden føles lengre enn den egentlig har vært. Det er en av grunnene til at jeg tenker at det er viktig å gi seg på topp. Da er det viktig å få inn noen som har ny energi til å lede dette videre.
 

- En luksus å kjenne seg helt fri

Geelmuyden Kiese har ikke sluppet resultatene for 2021, men Hartmann sier hun er fornøyd med den økonomiske utviklingen i selskapet.
 
- Det er gode tall.
 
- Jeg skjønner at arvtakeren din står klar i vingene?
 
- Vi har en ny administrerende direktør på vei inn.
 
- Betyr det at avgjørelsen din om å slutte ble tatt en tid tilbake?
 
- Ja. Jeg vil ikke si hvor mange uker det er siden, men det har vært viktig for meg å skape gode betingelser for selskapet videre og finne løsninger som er bra for kunden og de ansatte.
 
Hartmann har sin siste arbeidsdag allerede i morgen. Den avsluttes med en sommerfest. Deretter venter nok en fest i Cannes når Hartmann blir med delegasjonen fra GK til reklamefestivalen Cannes Lions uken etter.
 
- Så skal jeg ha en lang sommerferie og bruke tid til å finne ut av hva jeg har lyst til å gjøre.
 
- Er det mer å gjøre i byråbransjen?
 
- Jeg har valgt å holde alle mulighetene åpne. Det kan gjerne bli i byråverden, men også utenfor. Det er en luksus å kjenne seg helt fri sånn som jeg gjør nå.

Det har ikke lyktes Kampanje å få tak i Geelmuyden Kieses styreleder Jonas Palmqvist i forbindelse med denne saken.

Avtroppende PR-sjef innrømmer at stormene tærer på: - Ett år i Geelmuyden Kiese er tre menneskeår