Svensk PR-topp tar over som styreleder i GK - blir med på laget til Grønntun & Co

Tidligere internasjonal PR-topp går til ny GK-eier.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Som Paritee-topp Jonatan Fægri kunne fortelle Kampanje i romjulen er planen til den nye eieren av Geelmuyden Kiese å ansette flere mennesker, deriblant en daglig leder. Paritee kjøpte gjennom to transaksjoner et av landets aller største PR- og kommunikasjonsbyråer for en prislapp på mellom 50-70 millioner kroner, ifølge anslag fra Dagens Næringsliv.

Nå er Paritee klar med sin første ansettelse og det er svenske Jonas Palmqvist som tidligere har jobbet som Europa-sjef i et av verdens største PR-byråer Weber Shandwick. Palmqvist, som også har vært partner i det svenske PR-byrået Prime, begynner nå som administrerende direktør hos Paritee samtidig som han også blir partner.

Palmqvist sluttet i Weber Shandwick i mars i fjor.

- Jeg kan ikke vente på å bli del av dette uvurderlige initiativet, for på den måten styrke utviklingen av en internjasjonal plattform for byråer knyttet til entreprenørskap, innovasjonskraft og en drivkraft for å skape integrerte løsninger samt rådgivning av høy kvalitet. Fremtiden tilhører byråplattformer med evnen til å sette sammen ulike team med talent for å løse komplekse problemer i fusjonen mellom teknologi, strategi og kreativitet, sier Palmqvist.

Som ny sjef i Paritee blir Jonas Palmqvist også styreleder i Geelmuyden Kiese.

- Paritee er en ny modell for eierskap, et alternativ til lokale og mindre partnerskap, eller store og ofte byråkratiske, globale byrånettverk. Fremover vil vi investere og utvikle byråer som respekterer lokale behov, som likeverdige partnere i en internasjonal utveksling av ideer i et nettverk av likestilte byråer, sier han.

Les også: Ny GK-eier på byråshopping: - Ser etter byråer og talenter med en tydelig identitet

- Vil bidra til vekst i Paritee

På eiersiden i Paritee finner en i dag de to tidligere WPP- og Hill & Knowlton-kollegaene Lars-Erik Grønntun

- Jonas vil bli en utmerket administrerende direktør som jeg er overbevist om vil bidra til vekst i Paritee. Med sin unike erfaring rundet det å bygge opp Prime til å bli et globalt, anerkjent byrå, i tillegg til en vellykket transformasjon av Webers Europa-, Asia- og Afrika-nettverk, passer han perfekt til jobben. Videre vil Palmqvist også bli en medeier i Paritee og det vil aksentuere vår entreprenørskap-ånd, noe som er unikt for våre verdier, kultur og vekst, sier Grønntun.

Grønntun jobber i dag i selskapsledelsen i Kahoot og vil ikke jobbe aktivt i Paritee utover å sitte som styreleder i holdingselskapet.

Les også: Grønntun tar full kontroll i PR-byrå: - En ny æra for Geelmuyden Kiese

Har flere byråer i kikkerten

En av Paritee-grunnleggerne, Jonatan Fægri, sier foruten Jonas Palmqvist så vil både ham selv om Grønntun sitte i GK-styret.

- Jonas vil gå inn som styreleder i GK, i tillegg til Lars Erik og meg selv. Ettersom Paritee eier 97,5 prosent og har alle styreplassene vil styret primært ha en formell rolle, den løpende oppfølgingen skjer i samspill mellom oss og daglig leder og partner, Karne Lykkebo, sier Fægri.

- Kjente dere godt til Jonas Palmqvist fra før utover at han jobbet i konkurrerende byrånettverk?

- Som de fleste i bransjen har vi fulgt godt med og vært svært imponert over den reisen Prime gjorde i Sverige, og deretter hvordan det svenske teamet var sentrale i transformasjonen av Weber Shandwick etter oppkjøpet. Vi har kjent Jonas i mange år, både direkte og indirekte, og er meget fornøyd med å få ham inn som en så sentral del av vår reise.

- Hva blir eiersitsen i Paritee nå?

- Det vil aksjonæroppgaven avsløre, men vi har inngått en avtale med Jonas hvor han kan øke sitt eierskap over noe tid, sier Fægri.   

- Har dere konkrete byråer dere vurderer med tanke på nye oppkjøp?

- Det har vi absolutt - og i tråd med en langsiktig ekspansjonsstrategi. Men vi tar den tiden vi trenger for å realisere denne. I første omgang er fokuset på å jobbe tett med GK-gruppen for å utvikle og forsterke byrået videre, sier Fægri,

Svensk PR-topp tar over som styreleder i GK - blir med på laget til Grønntun & Co